Officier Luchtverdediging Luchtmacht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een officier Luchtverdediging Luchtmacht? Lees de functieomschrijving.

De Officier Luchtverdediging / Vuurleiding werkt samen met drie Officieren bij het leiding geven aan een groep onderofficieren en korporaals. De Officieren zijn verantwoordelijk voor het onderhoud, de opbouw en de bediening van de benodigde systemen.

De luchtverdediging wordt gebruikt om bases, steden, grenzen, vliegvelden, industriegebieden e.d. te beschermen tegen aanvallen vanuit de lucht. Deze aanvallen kunnen uitgevoerd worden met behulp van raketten, maar ook door vliegtuigen e.d. Deze beveiliging wordt uitgevoerd met behulp van 'de Patriot', een luchtverdedigingssysteem. Dit systeem is mobiel en kan dus in een kort tijdsbestek op de vereiste plaatsen ingezet worden. Bij het uitvoeren van de taken maakt de Patriot gebruik van enkele radars, een vuurleidingswagen en een lanceerinrichting. De Officieren dienen al deze systemen te kunnen besturen en de raketten af te kunnen vuren.

Om in de praktijk zo goed mogelijk voorbereid te zijn, wordt er veel getraind in het buitenland. Tijdens de reguliere trainingen worden er om financiële redenen geen echte patriots ingezet. De Officier Luchtverdediging / Vuurleiding zal in ieder geval een keer op Kreta samen met een team een Patriot-raket lanceren om te bewijzen dat zij klaar zijn voor hun taak.

De Officier Luchtverdediging dient zoals alle militairen een maatschappelijke verantwoordelijkheid uit te dragen en moet dus van onbesproken gedrag zijn.

De werkzaamheden kunnen plaatsvinden op of tijdens diverse tijds-, weers- en terreinomstandigheden. Bovendien moet de Officier er rekening mee houden dat hij uitgezonden kan worden. De Luchtverdediging heeft hier echter minder kans op dan bijvoorbeeld de Vliegers of Infanteristen en Cavaleristen.

Mensen vonden ons op: Job Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Baan Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Officier Luchtverdediging Luchtmacht Worden, Functie-eisen Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Verantwoordelijkheden Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Functieprofiel Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Wat doet een Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Werken als Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Officier Luchtverdediging Luchtmacht worden: Opleiding tot officier Luchtverdediging Luchtmacht

Om Officier Luchtverdediging/Vuurleiding te worden zijn er twee mogelijkheden. Enerzijds is er de Militair Wetenschappelijke opleiding van vier jaar aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, aangevuld door een vakgerichte opleiding. Anderzijds is er de verkorte Officiersopleiding van zo'n anderhalf tot twee jaar.

Om toegelaten te worden tot de lange opleiding dient de Officier in spé maximaal 23 te zijn en minimaal in het bezit te zijn van een VWO diploma met minimaal een 5 voor Engels, Nederlands en Wiskunde A1,2 of hoger of een HBO of WO propedeuse met minimaal 80 studie-uren wiskunde. Met buitenlandse diploma's dient er een vergelijkbaar diploma mét een Nederlands als Tweede Taal niveau 2 diploma te zijn behaald.

Om toegelaten te worden tot de 'korte' opleiding dient de toekomstige Officier maximaal 29 te zijn en minimaal in het bezit te zijn van een HAVO VWO diploma met een 5 voor de eerder genoemde vakken, een overgangsrapport van VWO 5 naar VWO 6 met minimaal een 5 voor de genoemde vakken, een MBO niveau-4 diploma mét afgelegd examen in Nederlands, Engels en Wiskunde (ook hier geldt: minimaal een 5).

Na afronding van de opleiding is er een dienverplichting van vier jaar. Soms is het mogelijk om na overleg toch in aanmerking te komen voor een functie als Officier Luchtverdediging-kort model op een leeftijd boven de 29 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Officier Luchtverdediging Luchtmacht Worden, Opleidingsniveau Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Scholing Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Studie Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Bijscholing Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Omscholing Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Organisaties waar een officier Luchtverdediging Luchtmacht doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Officier Luchtverdediging / vuurleiding wordt de Officier geplaatst bij de Groep Geleide Wapens op De Peel in Zuid-Oost-Nederland. Daarnaast zijn er veel oefeningen op andere plaatsen in Europa, de Verenigde Staten en Canada met onderdelen van de Luchtverdediging.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Officier Luchtverdediging Luchtmacht Worden, Opleidingsniveau Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Scholing Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Studie Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Bijscholing Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Omscholing Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden officier Luchtverdediging Luchtmacht

De Officier Luchtverdediging gaat direct vanaf het begin van de opleiding verdienen. Bij het begin van de opleiding heeft de Luchtverdediger in spé nog een lage rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert, en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het ligt tussen de €2713 en €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling en zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Officier een studie te volgen naar keuze. Na afronding van de opleiding kan tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Loon Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Wat verdien je als Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Salarisschaal Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Salarisindicatie Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Bonus Officier Luchtverdediging Luchtmacht, CAO Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Brutoloon Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Nettoloon Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Vakantiedagen Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Pensioen Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Competenties, skills & vaardigheden officier luchtverdediging luchtmacht

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Leiderschap
 • Besluitvaardigheid
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Vaardigheden Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Attitude Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Kwalificaties Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Competentieprofiel Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Boeken voor het beroep officier luchtverdediging luchtmacht

Wil je meer weten over het beroep officier luchtverdediging luchtmacht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je officier luchtverdediging luchtmacht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken officier luchtverdediging luchtmacht te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Officier Luchtverdediging Luchtmacht ebooks, boek Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Persoonstypen officier Luchtverdediging Luchtmacht

De Officier Luchtverdediging is door zijn directe, beschermende, gezaghebbende, veeleisende en onbuigzame persoonlijkheid in staat leiding te geven aan een groep korporaals en onderofficieren bij het uitvoeren van hun taken (Baas). Tevens is de Officier Luchtverdediging analytisch, scherpzinnig, inzichtelijk en volhardend, maar soms ook iets teruggetrokken en negatief (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Karakter Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Netwerk officier Luchtverdediging Luchtmacht

Als Officier Luchtverdediging / Vuurleiding werk je samen met drie Officieren om leiding te geven aan een groep onderofficieren en korporaals bij het besturen van de 'Patriot-batterij'. Om te kunnen reageren op naderende objecten die een ingreep van de luchtdoelverdediging vereisen, wordt er veel getraind met andere NAVO-luchtverdedigers in Europa, de Verenigde Staten en Canada.

De Officier Luchtverdediging opereert hoofdzakelijk op vriendschappelijk terrein en komt zo nauwelijks in aanraking met vijand of burger.

De Luchtverdediging kan zelfstandig opereren en hoeft daarom niet persé in contact te staan met andere eenheden. In de praktijk zal er echter wel gesproken worden met hogere officieren of met bijvoorbeeld de luchtverkeersleiding.

Mensen vonden ons op: Collega’s Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Medewerkers Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Is het beroep officier Luchtverdediging Luchtmacht iets voor jou?

Zou je graag officier Luchtverdediging Luchtmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als officier Luchtverdediging Luchtmacht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Officier Luchtverdediging Luchtmacht, beroepskeuzetest Officier Luchtverdediging Luchtmacht, beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden officier Luchtverdediging Luchtmacht

Als Officier Luchtverdediging/Vuurleiding is er de mogelijkheid om bij goed functioneren door te groeien binnen de organisatie van de Luchtmacht naar bijvoorbeeld hogere officiersfuncties.

Buiten defensie kunnen oud-Officieren werkzaam worden in leidinggevende functies binnen de private sector en bij de overheid.

Momenteel zijn er geen vacatures beschikbaar voor de Officier Luchtverdediging/Vuurleiding.

Waarschijnlijk wordt de Luchtverdediging niet getroffen door de bezuinigingen die Defensie moet doorvoeren.

Arbeidsmarktperspectief score officier Luchtverdediging Luchtmacht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep officier Luchtverdediging Luchtmacht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Promotie mogelijkheden Officier Luchtverdediging Luchtmacht, Carriere Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Solliciteren op de functie officier Luchtverdediging Luchtmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als officier Luchtverdediging Luchtmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor officier Luchtverdediging Luchtmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als officier Luchtverdediging Luchtmacht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Officier Luchtverdediging Luchtmacht, CV Officier Luchtverdediging Luchtmacht, sollicitatie Officier Luchtverdediging Luchtmacht.

Interviews met officier Luchtverdediging Luchtmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen officier Luchtverdediging Luchtmacht

Vacatures officier luchtverdediging luchtmacht

Op zoek naar een nieuwe baan als Officier Luchtverdediging Luchtmacht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Officier Luchtverdediging Luchtmacht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Officier Luchtverdediging / Vuurleiding werkt samen met drie Officieren bij het leiding geven aan een groep onderofficieren en korporaals. De Officieren zijn verantwoordelijk voor het onderhoud, de opbouw en de bediening van de benodigde systemen. De luchtverdediging wordt gebruikt om bases, steden, grenzen, vliegvelden, industriegebieden e.d.

Beoordeling Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Officier Luchtverdediging Luchtmacht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep