U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Officier Marechaussee » Opleidingen

Opleidingen tot Officier Marechaussee

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Officier Marechaussee willen worden? Of ben je al Officier Marechaussee en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Officier Marechaussee, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Om Officier Marechaussee te worden dient de gegadigde maximaal 27 jaar te zijn, een zwemdiploma te bezitten en minimaal in het bezit te zijn van een HAVO of VWOdiploma met voldoendes voor Engels en Nederlands. De toekomstige Officier mag een oogafwijking hebben van maximaal -2 of +2.

De Opleiding duurt vier tot vier en een half jaar en bestaat uit een eenjarige Militaire Leidersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, gevolgd door een driejarige Bacheloropleiding aan de Nederlandse Politie Academie in Apeldoorn.

Na afronding van de opleiding dient de Officier Marechaussee minimaal een dienstperiode van zeven jaar uit te zitten bij de Koninklijke Marechaussee.

Tijdens de dienperiode is het mogelijk, onder bepaalde voorwaarden, om te studeren op kosten van de Koninklijke Marechaussee. Zo kan de gegadigde studies volgen die van belang kunnen zijn voor zijn carrière binnen én buiten de Marechaussee.