Officier Militaire Administratie Landmacht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een officier Militaire Administratie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

De Officier Militaire Administratie houdt zich voornamelijk bezig met cijfers. Afhankelijk van de gekozen opleiding word je werkzaam bij een operationele eenheid, de Audit & Interne Controle of bij het Bureau Economie en Financiën. Bij een operationele eenheid kan de Officier werkzaam worden als 'Financial Controller' of als 'Management Controller'.

Als Financial Controller verleen je ondersteuning bij het opstellen van een begroting van de eenheid, zie je er op toe dat er binnen deze begroting wordt gewerkt en onderhoud je contact met andere eenheden.

Als Management Controller maak je rapportages en jaarplanningen en coördineer en beschrijf je processen binnen de eenheid. Tevens zorgt de MC ervoor dat de afspraken tussen leidinggevende en ondergeschikte eenheden worden nageleefd.

Als Officier binnen de Audit & Interne Controle verleen je advies en steun op het gebied van recht en efficiëntie. Daarnaast controleer je of de materiële, financiële en personele zaken adequaat zijn verlopen. Zo moet deze Officier controles uitvoeren bij eenheden - met het team waaraan hij leiding geeft- en moet hij meedenken over de controleprogramma's.

Als Officier bij het Bureau Economie en Financiën geef je leiding aan het Bureau Bedrijfsadministratie. Binnen dit Bureau ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. Tevens wordt er verwacht dat deze Officier helpt bij het opstellen van managementcontracten en adviseert bij het opstellen financiële verslagen. In de praktijk komt dit neer op het behandelen van financiële gegevens binnen de eenheid en op het opstellen en naleven van het budget voor de bedrijfsadministratie.

De Officier Militaire Administratie werkt over het algemeen op regelmatige werktijden, maar moet er wel rekening mee houden dat hij uitgezonden kan worden of mee moet doen aan (internationale) oefeningen en uitzendingen.

Mensen vonden ons op: Job Officier Militaire Administratie Landmacht, Baan Officier Militaire Administratie Landmacht, Officier Militaire Administratie Landmacht Worden, Functie-eisen Officier Militaire Administratie Landmacht, Verantwoordelijkheden Officier Militaire Administratie Landmacht, Functieprofiel Officier Militaire Administratie Landmacht, Wat doet een Officier Militaire Administratie Landmacht, Werken als Officier Militaire Administratie Landmacht.

Officier Militaire Administratie Landmacht worden: Opleiding tot officier Militaire Administratie Landmacht

Er zijn twee mogelijkheden om Officier Militaire Administratie te worden. Ten eerste is er de verkorte officiersopleiding van zo'n anderhalf jaar . Ten tweede is er de Militair Wetenschappelijke Opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda.

Om toegelaten te worden tot de verkorte Officiersopleiding moet de gegadigde minimaal in het bezit zijn van een HAVO diploma in de richtingen Natuur & Techniek + Economie 1, Natuur & Gezondheid + Economie 1, Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij met Wiskunde en Economie. Sommige functies zijn toegankelijk voor gegadigden met een HEAO BE/HIO. Tevens kan een HBO diploma in een economische richting toegang tot de opleiding verschaffen.

Om toegelaten te worden tot de lange opleiding dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een VWO diploma met de vakken Economie en Wiskunde C of A/B. Relevante HBO of WO opleidingen verschaffen ook toegang, dit wordt echter beoordeeld door de opleidingscommissie.

Daarnaast gelden er enkele fysieke eisen. De gegadigde moet minimaal 1.55 meter lang zijn. Het is toegestaan om brillen of contactlenzen te dragen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Militaire Administratie Landmacht, Officier Militaire Administratie Landmacht Worden, Opleidingsniveau Officier Militaire Administratie Landmacht, Scholing Officier Militaire Administratie Landmacht, Studie Officier Militaire Administratie Landmacht, Bijscholing Officier Militaire Administratie Landmacht, Omscholing Officier Militaire Administratie Landmacht.

Organisaties waar een officier Militaire Administratie Landmacht doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Officier Militaire Administratie via de wetenschappelijke opleiding wordt de Officier geplaatst bij een operationele eenheid. Dit betreffen de 11e Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen, de 13e en 43e Gemechaniseerde Brigades in Oirschot en Havelte, de 101 Gevechtssteunbrigade of de 1e Logistieke Brigade voor de FC en MC functies. De IC functies zijn in Schaarsbergen, Havelte en Oirschot, de Audit Dienst Defensie of het Centrale Betalingskantoor Defensie.

Na afronding van de verkorte opleiding wordt de Officier Militaire Administratie werkzaam binnen het Bureau Economie en Financiën binnen de sectie Controlling van de Landmacht.

Daarnaast is er de kans om op internationale oefening en uitzending gestuurd te worden. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier Militaire Administratie Landmacht, Officier Militaire Administratie Landmacht Worden, Opleidingsniveau Officier Militaire Administratie Landmacht, Scholing Officier Militaire Administratie Landmacht, Studie Officier Militaire Administratie Landmacht, Bijscholing Officier Militaire Administratie Landmacht, Omscholing Officier Militaire Administratie Landmacht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden officier Militaire Administratie Landmacht

De Officier Militaire Administratie ontvangt vanaf de start van de opleiding direct loon. In het begin heeft de toekomstige Officier nog een lagere rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €2173 en €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier Militaire Administratie een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Officier Militaire Administratie Landmacht, Loon Officier Militaire Administratie Landmacht, Wat verdien je als Officier Militaire Administratie Landmacht, Salarisschaal Officier Militaire Administratie Landmacht, Salarisindicatie Officier Militaire Administratie Landmacht, Bonus Officier Militaire Administratie Landmacht, CAO Officier Militaire Administratie Landmacht, Brutoloon Officier Militaire Administratie Landmacht, Nettoloon Officier Militaire Administratie Landmacht, Vakantiedagen Officier Militaire Administratie Landmacht, Pensioen Officier Militaire Administratie Landmacht.

Competenties, skills & vaardigheden officier militaire administratie landmacht

 • Integriteit
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Delegeren
 • Accuratesse
 • Financieel bewustzijn
Mensen vonden ons op: Kennis Officier Militaire Administratie Landmacht, Vaardigheden Officier Militaire Administratie Landmacht, Attitude Officier Militaire Administratie Landmacht, Kwalificaties Officier Militaire Administratie Landmacht, Competentieprofiel Officier Militaire Administratie Landmacht.

Boeken voor het beroep officier militaire administratie landmacht

Wil je meer weten over het beroep officier militaire administratie landmacht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je officier militaire administratie landmacht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken officier militaire administratie landmacht te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Officier Militaire Administratie Landmacht, Officier Militaire Administratie Landmacht ebooks, boek Officier Militaire Administratie Landmacht.

Persoonstypen officier Militaire Administratie Landmacht

De Officier Militaire Administratie heeft een zelfverzekerde, energieke, praktische, waarderende en accepterende persoonlijkheid (Succesvolle werker). Daarnaast is de Officier Militaire Administratie volhardend, analytisch, gevoelig en objectief. Hij kan goed met gegevens omgaan (Waarnemer).

De Officier gebruikt zijn sterke kanten bij het stroomlijnen van de financiële, personele en materiële kanten van de Koninklijke Landmacht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Officier Militaire Administratie Landmacht, Karakter Officier Militaire Administratie Landmacht.

Netwerk officier Militaire Administratie Landmacht

Als Officier Militaire Administratie ben je werkzaam binnen een operationele eenheid of binnen een eenheid voor Audit en Controle. Binnen de operationele eenheden wordt in opdracht van de Leidinggevende Officieren een bedrijfsadministratie beheerd en gecontroleerd in samenwerking met de ondergeschikte Onderofficieren en manschappen. Contact met collega Officieren zal er zijn bij overleg tussen verschillende eenheden. Binnen de Audit en Controle wordt er gewerkt met collega Officieren, Onderofficieren en manschappen bij het adviseren van en assistentie verlenen aan eenheden.

De Officier Militaire Administratie komt in de regel niet in contact met vijand of burger buiten Defensie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Officier Militaire Administratie Landmacht, Medewerkers Officier Militaire Administratie Landmacht.

Is het beroep officier Militaire Administratie Landmacht iets voor jou?

Zou je graag officier Militaire Administratie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als officier Militaire Administratie Landmacht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Officier Militaire Administratie Landmacht, beroepskeuzetest Officier Militaire Administratie Landmacht, beroep Officier Militaire Administratie Landmacht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden officier Militaire Administratie Landmacht

Binnen de organisatie van de Landmacht is het mogelijk om voor eenzelfde functie bij te tekenen na afronding van een dienstperiode. Tevens is het mogelijk om door te stromen naar de hogere regionen van de krijgsmacht. Hierbij valt te denken aan bestuurlijke staffuncties.

Buiten de Landmacht, maar binnen Defensie is het daarnaast mogelijk om bij een ander krijgsmachtsonderdeel of overkoepelend orgaan van de krijgsmacht te gaan werken.

Buiten Defensie kan de Officier Militaire Administratie werkzaam worden in leidinggevende (financiële) functies binnen het bedrijfsleven en bij de overheid.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures openstaan voor deze functie. Binnen het kader van de noodzakelijke bezuinigingen waarmee defensie zal worden getroffen, zullen de Administratieve Officieren een belangrijke rol gaan spelen.

Arbeidsmarktperspectief score officier Militaire Administratie Landmacht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep officier Militaire Administratie Landmacht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Officier Militaire Administratie Landmacht, Promotie mogelijkheden Officier Militaire Administratie Landmacht, Carriere Officier Militaire Administratie Landmacht.

Solliciteren op de functie officier Militaire Administratie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als officier Militaire Administratie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor officier Militaire Administratie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als officier Militaire Administratie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Officier Militaire Administratie Landmacht, CV Officier Militaire Administratie Landmacht, sollicitatie Officier Militaire Administratie Landmacht.

Interviews met officier Militaire Administratie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen officier Militaire Administratie Landmacht

Vacatures officier militaire administratie landmacht

Op zoek naar een nieuwe baan als Officier Militaire Administratie Landmacht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Officier Militaire Administratie Landmacht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Officier Militaire Administratie houdt zich voornamelijk bezig met cijfers. Afhankelijk van de gekozen opleiding word je werkzaam bij een operationele eenheid, de Audit & Interne Controle of bij het Bureau Economie en Financiën. Bij een operationele eenheid kan de Officier werkzaam worden als 'Financial Controller' of als 'Management Controller'.

Beoordeling Officier Militaire Administratie Landmacht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Officier Militaire Administratie Landmacht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Officier Militaire Administratie Landmacht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep