U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Officier der Mariniers

Officier der Mariniers worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een officier der Mariniers? Lees de functieomschrijving.

De Officier der Mariniers moet van onbesproken gedrag zijn om de krijgsmacht positief te representeren in de maatschappij en om bij zijn collega's zijn geloofwaardigheid behouden. De Officier mag dan ook financiële problemen, een strafblad of criminele vrienden hebben, noch verslaafd zijn.

Binnen het operationele peloton geeft de Officier leiding aan zo'n 30 Mariniers en Onderofficieren der Mariniers (zij geven leiding aan geweersgroepen van acht personen). De Officier moet zorgen voor optimaal resultaat bij het uitvoeren van de taken, een functionele en constructieve werksfeer creëren en de veiligheid van zijn eenheid bewaken.

Na enkele jaren gediend te hebben binnen een operationeel peloton is het mogelijk om een staffunctie te gaan bekleden, voordat er doorgestroomd wordt naar een hogere operationele positie. Tevens is het mogelijk om een leidinggevende functie te gaan bekleden binnen een specialistische eenheid van het Korps Mariniers. Hierbij valt te denken aan de mountainleaders (specialisten in bergbeklimming en oorlogsvoering), kikvorsmannen, mortieronderdelen of de Unit Interventie Mariniers (specialisten in gijzelingsontzettingen).

Het Korps Mariniers is in staat om overal ter wereld veiligheid op te leggen en te behouden. Binnen het kader van humanitaire en conflictbeheersende missies onder zeer uiteenlopende omstandigheden (weer, tijd, omgeving) kan het Korps via land, water en lucht het operatiegebied bereiken. In dit gebied zijn de Mariniers in staat om zelfstandig, zonder grote logistieke steun, te opereren binnen het hoogste geweldsspectrum.

Om optimaal te kunnen functioneren dient de Officier accuraat en inventief om te kunnen gaan met zijn orders. De Officier heeft de vrijheid om zelf invulling te geven aan zijn opdracht, zolang het beoogde resultaat wordt behaald. Tevens is het noodzakelijk om over stressbestendigheid te beschikken om ook onder zware druk en moeilijke omgevingsfactoren optimaal te kunnen functioneren.

Mensen vonden ons op: Job Officier der Mariniers, Baan Officier der Mariniers, Officier der Mariniers Worden, Functie-eisen Officier der Mariniers, Verantwoordelijkheden Officier der Mariniers, Functieprofiel Officier der Mariniers, Wat doet een Officier der Mariniers, Werken als Officier der Mariniers.

Officier der Mariniers worden: Opleiding tot officier der Mariniers

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Officier der Mariniers dient men allereerst een keuze te maken uit een Militair Wetenschappelijke of een verkorte Officiersopleiding.

Voor de Wetenschappelijke opleiding geldt een minimum eis van een diploma VWO met wiskunde (minimaal A1&A2 of B1 oud model) (A of B nieuw model)

Voor de verkorte opleiding geldt een minimum eis van een HAVO diploma. Hierbij dient vermeld te worden dat de Officier voor zijn 35e levensjaar minimaal HBO, maar bij voorkeur WO denkniveau moet hebben om werkzaam te mogen blijven binnen het Korps Mariniers. Een opleiding kan gedaan worden op kosten van de Koninklijke Marine.

De Wetenschappelijke Opleiding duurt bijna vijf jaar. Gedurende deze opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld. Bij aanvang zal er eerst een officiervormend gedeelte van 18 maanden plaats vinden, gevolgd door drie jaar wetenschappelijke studie.

De verkorte opleiding bestaat alleen uit het officiervormende gedeelte van 18 maanden.

Na afronding van de korte opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar. Voor de wetenschappelijke opleiding is dit zeven jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier der Mariniers, Officier der Mariniers Worden, Opleidingsniveau Officier der Mariniers, Scholing Officier der Mariniers, Studie Officier der Mariniers, Bijscholing Officier der Mariniers, Omscholing Officier der Mariniers.

Organisaties waar een officier der Mariniers doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Officier der Mariniers zal de Officier geplaatst worden bij een operationeel onderdeel van het Korps Mariniers in Doorn.

Op den duur is het mogelijk om bij meer gespecialiseerde onderdelen van het Korps werkzaam te worden. In dat geval kunnen er ook plaatsingen in Texel, op Aruba of in Rotterdam zijn.

Met de eenheid zal er deel worden genomen aan internationale oefeningen en uitzendingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Officier der Mariniers, Officier der Mariniers Worden, Opleidingsniveau Officier der Mariniers, Scholing Officier der Mariniers, Studie Officier der Mariniers, Bijscholing Officier der Mariniers, Omscholing Officier der Mariniers.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden officier der Mariniers

Nadat de opleiding tot Officier der Mariniers is begonnen, krijgt de toekomstige Officier gelijk loon betaald. Dit loon wordt bepaald aan de hand van de rang van de gegadigde. Na het afronden van de opleiding is het standaard loon zo'n €2212  per maand, wat kan oplopen na het bereiken van hogere rangen tot zo'n €9502 als generaal.

Bij de marine worden bovenop het reguliere loon premies toegekend. Zo zijn er vaartoelages, oefentoelages, duiktoelages, gevechtsoefeningtoelages en toelages voor studiekosten. Door deze toelages kan het zelfs zo zijn dat het loon tweemaal zo hoog wordt in bepaalde maanden (de studiekostentoelage komt neer op een betaalde studie na afronding van de opleiding). Bovendien wordt de opleiding tot Officier der Mariniers betaald door de Marine, net zoals de uniformen en studieboeken. Tevens is er een collectieve zorgverzekering voor maximaal 48,- euro per maand en kan er gebruik worden gemaakt van sportfaciliteiten. Voor sommige opleidingen en bijkomende functies wordt bovendien een aanstellingspremie toegekend: de Officier kan zo eenmalig duizenden euro's extra premie opstrijken naast zijn andere inkomsten. Tot slot moet er gemeld worden dat de Marine minimaal 41 vrije dagen per jaar geeft. Deze vrije dagen kunnen oplopen door het draaien van onregelmatige diensten (varen, oefeningen).

Mensen vonden ons op: Salaris Officier der Mariniers, Loon Officier der Mariniers, Wat verdien je als Officier der Mariniers, Salarisschaal Officier der Mariniers, Salarisindicatie Officier der Mariniers, Bonus Officier der Mariniers, CAO Officier der Mariniers, Brutoloon Officier der Mariniers, Nettoloon Officier der Mariniers, Vakantiedagen Officier der Mariniers, Pensioen Officier der Mariniers.

Competenties, skills & vaardigheden officier der mariniers

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Leiderschap
 • Accuratesse
 • Gepast geweld kunnen toepassen
 • Goede fysieke gesteldheid en conditie
 • Mentaal sterke persoonlijkheid
 • Zelfstandig invulling kunnen geven aan opdrachten
Mensen vonden ons op: Kennis Officier der Mariniers, Vaardigheden Officier der Mariniers, Attitude Officier der Mariniers, Kwalificaties Officier der Mariniers, Competentieprofiel Officier der Mariniers.

Boeken voor het beroep officier der mariniers

Wil je meer weten over het beroep officier der mariniers? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je officier der mariniers bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken officier der mariniers te komen.

Over grenzen | Sven Maaskant

het Korps Mariniers na de val van de Muur, 1989-2015 - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789461059031 | 344 pagina's

Gratis e-book bij folio editie...

De tenues van de Nederlandse Marine | F. Sint

de officieren 1813-1913 - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789067076906 | 200 pagina's

Boek De Tenues Van De Nederlandse Marine geschreven door Fred Sint uitgegeven door Uitgeverij De Bataafsche Leeuw B Vaderlandse geschiedenis...

Op jacht naar Spaans zilver | W. van Brederode

het scheepsjournaal van Willem van Brederode, kapitein der mariniers in de Nassause vloot (1623-1626) - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789087040475 | 493 pagina's

Op jacht naar Spaans zilver 1e druk is een boek van W. van Brederode uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087040475 Op 29 april 1623 voer de Nassause Vloot uit naar de kusten van Latijns-Amerika met als voornaamste doel het onderscheppen van...

Mensen vonden ons op: boeken voor Officier der Mariniers, Officier der Mariniers ebooks, boek Officier der Mariniers.

Persoonstypen officier der Mariniers

De Officier der Mariniers heeft een zelfverzekerde, gedisciplineerde, ijverige, praktische, gedreven en volhardende persoonlijkheid (Succesvolle werker). Ook is hij scherpzinnig, direct en gezaghebbend. Hij weet mensen aan zich te binden en heeft een enigszins dominante houding die hem de mogelijkheid geeft om altijd overwicht te hebben (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Officier der Mariniers, Karakter Officier der Mariniers.

Netwerk officier der Mariniers

Binnen het Korps Mariniers zal er intensief worden samengewerkt tussen enkele pelotons bij het uitvoeren van de taken. (Grotere samenwerkingsverbanden zijn ook mogelijk.) De Officier der Mariniers geeft leiding aan de Onderofficieren (zelf geven zij leiding aan zo'n acht Mariniers) en Mariniers binnen  zo'n peloton van 30 personen.

Bij het uitvoeren van de taken kan het zijn dat er contact bestaat met eenheden van bondgenoten bij oefeningen en missies.

De Officier der Mariniers kan in aanraking komen met 'de vijand' en 'de burger'. Afhankelijk van de missie, de gedragscode en legio andere omstandigheden kan dit contact variëren van het uitwisselen van schoten tot het verlenen van hulp.

Mensen vonden ons op: Collega’s Officier der Mariniers, Medewerkers Officier der Mariniers.

Is het beroep officier der Mariniers iets voor jou?

Zou je graag officier der Mariniers willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als officier der Mariniers bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Officier der Mariniers, beroepskeuzetest Officier der Mariniers, beroep Officier der Mariniers kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden officier der Mariniers

De Officier der Mariniers kan binnen de organisatie van het Korps Mariniers doorgroeien naar hogere Officiersfuncties. Hoe hoger de functie, des te groter de verantwoordelijkheden voor de Officier zullen worden.

Wanneer men niet langer bij het Korps Mariniers wil functioneren kan er gekozen worden, indien er plaats vrij is, voor functies bij de MIVD.

Wanneer men in het geheel niet meer wil werken voor Defensie kan de oud-Officier der Mariniers werkzaam worden voor de overheid of binnen leidinggevende functies in het bedrijfsleven. Bij deze functies worden de integriteit, het doorzettingsvermogen, de discipline en de werkervaring erg gewaardeerd.

Momenteel kampt Defensie met geldtekorten. Hierdoor zijn de eerstvolgende opleidingen verplaatst naar begin 2011. Nieuwe kandidaten kunnen later in 2011 terecht bij een opleiding.

Arbeidsmarktperspectief score officier der Mariniers

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep officier der Mariniers. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Officier der Mariniers, Promotie mogelijkheden Officier der Mariniers, Carriere Officier der Mariniers.

Solliciteren op de functie officier der Mariniers

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als officier der Mariniers dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor officier der Mariniers belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als officier der Mariniers. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Officier der Mariniers, CV Officier der Mariniers, sollicitatie Officier der Mariniers.

Interviews met officier der Mariniers

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen officier der Mariniers

Vacatures officier der mariniers

Op zoek naar een nieuwe baan als Officier der Mariniers? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Officier der Mariniers. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Officier der Mariniers moet van onbesproken gedrag zijn om de krijgsmacht positief te representeren in de maatschappij en om bij zijn collega's zijn geloofwaardigheid behouden. De Officier mag dan ook financiële problemen, een strafblad of criminele vrienden hebben, noch verslaafd zijn. Binnen het operationele peloton geeft de Officier leiding aan zo'n 30 Mariniers en Onderofficieren der Mariniers (zij geven leiding aan geweersgroepen van acht personen).

Beoordeling Officier der Mariniers

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Officier der Mariniers' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Officier der Mariniers

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep