U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Oliebollenbakker

Oliebollenbakker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een oliebollenbakker? Lees de functieomschrijving.

De Oliebollenbakker is gespecialiseerd in het bakken van oliebollen. De Oliebollenbakker is vaak begonnen als ‘gewone’ bakker en heeft zich later gespecialiseerd in oliebollen. Oliebollen zijn een lekkernij die in Nederland veel rond de jaarwisseling gegeten wordt. Dit is voor de Oliebollenbakker dan ook het hoogtepunt van het jaar. Maar ook de rest van het jaar heeft de Oliebollenbakker voldoende werk en verkoopt hij geregeld oliebollen op bijvoorbeeld kermissen

 

Oliebollen zijn een traditioneel deeggerecht. Er wordt een speciaal beslag gemaakt van melk, eieren, bloem, gist en een beetje zout. Het deeg moet vervolgens een uur rijzen om luchtig te worden. Verder wordt er vaak vulling aan het deeg toegevoegd, Traditioneel zijn dit krenten en rozijnen, maar stukjes appel worden hier ook regelmatig voor gebruikt. Na het rijzen wordt met een tang, vaak wordt hier een ijsboltang voor gebruikt, een mooie ronde bal van het deel gemaakt. Deze bal wordt in een pan met hete olie gelegd en zo wordt de bolvormige deegbal mooi bruin gebakken. Traditioneel wordt de bol vervolgens met poedersuiker bestrooid om daarna op te kunnen eten.

 

In Nederland wordt traditioneel oliebollen gegeten op Oudejaarsavond. Deze tijd is voor de Oliebollenbakker dan ook de piek van het jaar. Het is dan van belang om de lekkerste oliebollen te hebben en veel te kunnen verkopen. Er is in Nederland zelfs een prijs voor de beste Oliebollenbakker van het jaar. Deze wordt aan het einde van elk jaar uitgereikt door een grote Nederlandse krant en is dé prijs die elke Oliebollenbakker wil winnen.

Mensen vonden ons op: Job Oliebollenbakker, Baan Oliebollenbakker, Oliebollenbakker Worden, Functie-eisen Oliebollenbakker, Verantwoordelijkheden Oliebollenbakker, Functieprofiel Oliebollenbakker, Wat doet een Oliebollenbakker, Werken als Oliebollenbakker.

Oliebollenbakker worden: Opleiding tot oliebollenbakker

De Oliebollenbakker heeft meestal een opleiding tot bakker gevolgd. Deze opleidingen worden op MBO niveau aangeboden en duren twee tot vier jaar. Door praktijkervaring op te doen kan de bakker zich specialiseren in de vaardigheden die nodig zijn voor het oliebollen bakken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Oliebollenbakker, Oliebollenbakker Worden, Opleidingsniveau Oliebollenbakker, Scholing Oliebollenbakker, Studie Oliebollenbakker, Bijscholing Oliebollenbakker, Omscholing Oliebollenbakker.

Organisaties waar een oliebollenbakker doorgaans werkzaam is

De Oliebollenbakker werkt in een bakkerij of heeft een eigen oliebollenkraam. De Oliebollenbakker is altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Oliebollenbakker, Oliebollenbakker Worden, Opleidingsniveau Oliebollenbakker, Scholing Oliebollenbakker, Studie Oliebollenbakker, Bijscholing Oliebollenbakker, Omscholing Oliebollenbakker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden oliebollenbakker

Het salaris van de Oliebollenbakker is afhankelijk van zijn ervaring en succes.

Mensen vonden ons op: Salaris Oliebollenbakker, Loon Oliebollenbakker, Wat verdien je als Oliebollenbakker, Salarisschaal Oliebollenbakker, Salarisindicatie Oliebollenbakker, Bonus Oliebollenbakker, CAO Oliebollenbakker, Brutoloon Oliebollenbakker, Nettoloon Oliebollenbakker, Vakantiedagen Oliebollenbakker, Pensioen Oliebollenbakker.

Competenties, skills & vaardigheden oliebollenbakker

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Creativiteit
 • Sociabiliteit
Mensen vonden ons op: Kennis Oliebollenbakker, Vaardigheden Oliebollenbakker, Attitude Oliebollenbakker, Kwalificaties Oliebollenbakker, Competentieprofiel Oliebollenbakker.

Boeken voor het beroep oliebollenbakker

Wil je meer weten over het beroep oliebollenbakker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je oliebollenbakker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken oliebollenbakker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Oliebollenbakker, Oliebollenbakker ebooks, boek Oliebollenbakker.

Persoonstypen oliebollenbakker

De Oliebollenbakker moet een harde werker zijn en altijd op zoek zijn naar een verbeterd recept voor zijn oliebollen (Succesvolle werker). De Oliebollenbakker die een eigen kraam wil starten moet ondernemend ingesteld zijn, beschikken over marketingvaardigheden en zijn oliebollen ook goed weten te verkopen. De Oliebollenbakker moet een mensgericht zijn en zijn klanten zo goed mogelijk willen bedienen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Oliebollenbakker, Karakter Oliebollenbakker.

Netwerk oliebollenbakker

De Oliebollenbakker werkt vaak alleen of heeft enkele werknemers in dienst. Deze werknemers verkopen zijn oliebollen en helpen hem met het bakken. Een Oliebollenbakker die in een bakkerij werkt, werkt samen met andere bakkers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Oliebollenbakker, Medewerkers Oliebollenbakker.

Is het beroep oliebollenbakker iets voor jou?

Zou je graag oliebollenbakker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als oliebollenbakker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Oliebollenbakker, beroepskeuzetest Oliebollenbakker, beroep Oliebollenbakker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden oliebollenbakker

Er is vooral rond de jaarwisseling veel vraag naar oliebollen en Oliebollenbakkers. Maar de rest van het jaar is het vaak hard werken. Door het recept steeds te verbeteren en klantgericht ingesteld te zijn, kan de Oliebollenbakker doorgroeien tot een populaire oliebollenkraam waar mensen graag steeds weer terugkomen.

Arbeidsmarktperspectief score oliebollenbakker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep oliebollenbakker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Oliebollenbakker, Promotie mogelijkheden Oliebollenbakker, Carriere Oliebollenbakker.

Solliciteren op de functie oliebollenbakker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als oliebollenbakker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor oliebollenbakker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als oliebollenbakker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Oliebollenbakker, CV Oliebollenbakker, sollicitatie Oliebollenbakker.

Interviews met oliebollenbakker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen oliebollenbakker

Vacatures oliebollenbakker

Op zoek naar een nieuwe baan als Oliebollenbakker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Oliebollenbakker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Oliebollenbakker is gespecialiseerd in het bakken van oliebollen. De Oliebollenbakker is vaak begonnen als ‘gewone’ bakker en heeft zich later gespecialiseerd in oliebollen. Oliebollen zijn een lekkernij die in Nederland veel rond de jaarwisseling gegeten wordt.

Beoordeling Oliebollenbakker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Oliebollenbakker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Oliebollenbakker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep