U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Onderhoudsmedewerker Onderwijs worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een onderhoudsmedewerker Onderwijs? Lees de functieomschrijving.

Evenals de assistent facilitaire zaken is de Onderhoudsmedewerker en manusje van alles, een verrichter van hand- en spandiensten ter ondersteuning van de facilitaire dienst van een instelling voor voortgezet (of ander) onderwijs. Hij voert onderhoudswerkzaamheden uit, controleert de inventaris, verhelpt storingen in installaties en verricht timmerwerk. Ook mag hij kleine verbouwingswerkzaamheden uitvoeren, bijvoorbeeld het plaatsen van een muur of het verleggen van leidingen of bedrading.

Hij wordt aangestuurd door een (hoofd)conciërge of andere leidinggevende aan wie hij ook verzoeken tot vervanging of reparatie van apparatuur doorbrieft. Het komt voor dat een instelling de functie iets zwaarder maakt en meer richting die van conciërge brengt, waarbij de nadruk blijft liggen op uitvoerende werkzaamheden. Een enkele keer zelfs is de functie van Onderhoudsmedewerker gelijk aan die van conciërge.

 

(FUWA-VO)

Mensen vonden ons op: Job Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Baan Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Onderhoudsmedewerker Onderwijs Worden, Functie-eisen Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Verantwoordelijkheden Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Functieprofiel Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Wat doet een Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Werken als Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Onderhoudsmedewerker Onderwijs worden: Opleiding tot onderhoudsmedewerker Onderwijs

Er is geen vast profiel waaraan een Onderhoudsmedewerker moet voldoen. In veel gevallen zal hij, evenals de conciërge, zonder opleiding, maar met werkervaring aan het werk kunnen.

Wordt zijn functie gekoppeld aan die van hoofdconciërge is het waarschijnlijk dat hij aan dezelfde opleidingseisen moet voldoen en dus moet beschikken over een MBO diploma op niveau-4, bij voorkeur Facilitaire Dienstverlening.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Onderhoudsmedewerker Onderwijs Worden, Opleidingsniveau Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Scholing Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Studie Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Bijscholing Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Omscholing Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Organisaties waar een onderhoudsmedewerker Onderwijs doorgaans werkzaam is

De Onderhoudsmedewerker werkt bij instellingen voor voortgezet onderwijs en dus in de non-profit.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Onderhoudsmedewerker Onderwijs Worden, Opleidingsniveau Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Scholing Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Studie Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Bijscholing Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Omscholing Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden onderhoudsmedewerker Onderwijs

Een Onderhoudsmedewerker zit in schaal 3 (CAO voortgezet onderwijs), wat hem iedere maand bruto tussen de €1545 en €2089 oplevert. In enkele gevallen is de functie wat zwaarder en komt de medewerker evenals de conciërge in schaal 4, met een maanloon van tussen de €1573 en €2191. Daarnaast zijn in het onderwijs gunstige opleidingsmogelijkheden en voorwaarden rond parttime werken of ouderschapsverlof van toepassing. Naast een bruto maandloon worden ook een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag (8% bruto jaarloon) uitgekeerd.

Mensen vonden ons op: Salaris Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Loon Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Wat verdien je als Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Salarisschaal Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Salarisindicatie Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Bonus Onderhoudsmedewerker Onderwijs, CAO Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Brutoloon Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Nettoloon Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Vakantiedagen Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Pensioen Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Competenties, skills & vaardigheden onderhoudsmedewerker onderwijs

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Vaardigheden Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Attitude Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Kwalificaties Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Competentieprofiel Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Boeken voor het beroep onderhoudsmedewerker onderwijs

Wil je meer weten over het beroep onderhoudsmedewerker onderwijs? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je onderhoudsmedewerker onderwijs bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken onderhoudsmedewerker onderwijs te komen.

Lastige kinderen? Heb jij even geluk | Berthold Gunster

Omdenken in opvoeding en onderwijs - Nederlandstalig | Paperback | 2012 | 9789400502116 | 296

"Stop met opvoeden. Kinderen? Stop met ze op te voeden. Het is vastdenken: kijken naar wat er niet is en wel zou-moeten-zijn. Van een probleem een ramp maken. Een van de grootste tragedies in het leven is om dé perfecte ouder te willen zijn. Denk het dus ...

Lessen in orde | P.I. Teitler

handboek voor de onderwijspraktijk - Nederlandstalig | Paperback | 2009 | 9789046905531 | 389

'Je bent een geboren leraar of je bent het niet', luidt het vooroordeel. Bij goed lesgeven en een band met de klas opbouwen hoort ook orde houden in de klas en in de school als geheel. Leerlingen blijken ook het best te presteren in een geordende en veili...

Een geschiedenis van het onderwijs in Nederland | Piet de Rooy

Nederlandstalig | Paperback | 9789028427280 | 352

Wat is dat toch met het onderwijs in Nederland? De ene onderwijsvernieuwing is nog niet in gang gezet of de volgende komt er al aan. Nu eens sluit het onderwijs niet goed aan op wat de toekomst van de leerlingen vraagt, dan weer leidt het niet voldoende o...

Mensen vonden ons op: boeken voor Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Onderhoudsmedewerker Onderwijs ebooks, boek Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Persoonstypen onderhoudsmedewerker Onderwijs

Een Onderhoudsmedewerker is een betrokken doener. Hij voelt zich verbonden met collega en werkgever, is loyaal aan de instelling waarvoor hij werkt. Hij heeft plichtsbesef,  verantwoordelijkheidsgevoel en is betrouwbaar (Loyalist). Hij doet wat gedaan moet worden en dat doet hij doelgericht. Hij hanteert strakke regels, werkt precies en ordelijk (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Karakter Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Netwerk onderhoudsmedewerker Onderwijs

De Onderhoudsmedewerker maakt deel uit van de technische dienst van een onderwijsinstelling en werkt zo samen met assistenten facilitaire zaken, (hoofd)conciërges, en technisch medewerkers facilitaire dienst.

Mensen vonden ons op: Collega’s Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Medewerkers Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Is het beroep onderhoudsmedewerker Onderwijs iets voor jou?

Zou je graag onderhoudsmedewerker Onderwijs willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als onderhoudsmedewerker Onderwijs bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Onderhoudsmedewerker Onderwijs, beroepskeuzetest Onderhoudsmedewerker Onderwijs, beroep Onderhoudsmedewerker Onderwijs kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden onderhoudsmedewerker Onderwijs

De Onderhoudsmedewerker zou binnen de facilitaire dienst door kunnen groeien naar de functie conciërge. Voor verdere stappen zal hij zich moeten laten (bij)scholen, waarna hoofdconciërge en technisch medewerker facilitaire dienst mogelijkheden zijn.

Arbeidsmarktperspectief score onderhoudsmedewerker Onderwijs

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep onderhoudsmedewerker Onderwijs. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Promotie mogelijkheden Onderhoudsmedewerker Onderwijs, Carriere Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Solliciteren op de functie onderhoudsmedewerker Onderwijs

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als onderhoudsmedewerker Onderwijs dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor onderhoudsmedewerker Onderwijs belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als onderhoudsmedewerker Onderwijs. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Onderhoudsmedewerker Onderwijs, CV Onderhoudsmedewerker Onderwijs, sollicitatie Onderhoudsmedewerker Onderwijs.

Interviews met onderhoudsmedewerker Onderwijs

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen onderhoudsmedewerker Onderwijs

Vacatures onderhoudsmedewerker onderwijs

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderhoudsmedewerker Onderwijs? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderhoudsmedewerker Onderwijs. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Evenals de assistent facilitaire zaken is de Onderhoudsmedewerker en manusje van alles, een verrichter van hand- en spandiensten ter ondersteuning van de facilitaire dienst van een instelling voor voortgezet (of ander) onderwijs. Hij voert onderhoudswerkzaamheden uit, controleert de inventaris, verhelpt storingen in installaties en verricht timmerwerk. Ook mag hij kleine verbouwingswerkzaamheden uitvoeren, bijvoorbeeld het plaatsen van een muur of het verleggen van leidingen of bedrading.

Beoordeling Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Onderhoudsmedewerker Onderwijs' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Onderhoudsmedewerker Onderwijs

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep