U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Onderofficier Artillerie Landmacht

Onderofficier Artillerie Landmacht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een onderofficier Artillerie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier Artillerie heeft onregelmatige werktijden en moet fysieke inspanningen verrichten. Daarnaast moet hij zich verantwoordelijk en representatief gedragen en van onbesproken gedrag zijn.

Een Onderofficier Artillerie werkt samen met drie personen bij het richten en laden van een vuurmond om gevechtssteun te leveren aan de Cavalerie en Infanterie. Een waarnemer geeft aan hoe de wapens gericht moeten worden. De Onderofficier is volledig op de hoogte van alle taken binnen de vuurgroep en de manieren waarop deze taken uit te voeren zijn. De Onderofficier Artillerie is na afronding van zijn opleiding in staat al het materieel te bedienen, alsmede deze handelingen uit te leggen aan zijn ondergeschikten.

Als Onderofficier Artillerie is het tevens mogelijk ingezet te worden als waarnemer voor de achterliggende batterijen. Voor de Onderofficieren Luchtdoelartillerie bestaat het takenpakket uit het leiding geven aan een Stingergroep, bestaande uit twee Stingerploegen van twee of drie personen per stuk. 'De Stinger' is een grondluchtwapen, waarmee objecten in de lucht uitgeschakeld kunnen worden. De Stinger kan vanaf de schouder of een voertuig afgevuurd worden.

Bij inzet van de Luchtdoelartillerie bij de Luchtmobiele brigade gaat de Onderofficier mee op patrouilles en voert hij andere 'standaard taken' van deze eenheid uit. Hier treedt de Onderofficier Artillerie op als groepsleider van de Infanterie.

De Onderofficier is verantwoordelijk voor zijn ondergeschikten. Onder zijn leiding wordt deelgenomen aan uitzendingen en oefeningen.

Mensen vonden ons op: Job Onderofficier Artillerie Landmacht, Baan Onderofficier Artillerie Landmacht, Onderofficier Artillerie Landmacht Worden, Functie-eisen Onderofficier Artillerie Landmacht, Verantwoordelijkheden Onderofficier Artillerie Landmacht, Functieprofiel Onderofficier Artillerie Landmacht, Wat doet een Onderofficier Artillerie Landmacht, Werken als Onderofficier Artillerie Landmacht.

Onderofficier Artillerie Landmacht worden: Opleiding tot onderofficier Artillerie Landmacht

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Onderofficier Artillerie en Onderofficier Luchtdoelartillerie moet er voldaan worden aan enkele eisen. Zo moet de toekomstige Onderofficier Artillerie (Luchtdoelartillerie) in het bezit zijn van minimaal een VMBO-kaderberoepsgerichte leerweg met wiskundediploma, een  voltooide BBT-periode met een Gatb-30 psychologische test of een VMBO niveau-2 diploma met een voltooide functie binnen de Artillerie, een positieve psychologische Gatb-30-test en een ini-0-voortraject. Deze laatse eisen gelden voor doorstromers binnen de krijgsmacht.

De toekomstige Onderofficier Luchtdoelartillerie mag daarnaast niet korter zijn dan 1.55 meter en niet langer dan 1.85 meter. De gegadigden die geplaatst willen worden bij de Luchtmobiele Brigade moeten minimaal 65 kilogram wegen en minimaal 1.65 meter zijn.

De toekomstige Onderofficier Artillerie moet minimaal 1.55 meter zijn. De commandanten van een PZH2000 moeten tussen de 1.65 en 2.00 meter lang zijn. Het dragen van bril of contactlenzen istoegestaan.

De daadwerkelijke opleiding vindt plaats op de Koninklijke Militaire School in Weert. De eerste drie maanden beslaan de Algemene Militaire Opleiding, de volgende vijf maanden de Algemene Instructie Bekwaamheidscursus, gevolgd door een vakgerichte opleiding afhankelijk van de gekozen richting. De Luchtdoelartilleristen volgen deze bij de Luchtdoelartillerie in Venray, de reguliere Artilleristen volgen deze bij het Opleidings- en Trainingscentrum Vuursteun in 't Harde.

Na afronding van de opleiding moet minimaal een diensttijd van vier jaar uitgediend kunnen worden voor het bereiken van de leeftijd van 35 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderofficier Artillerie Landmacht, Onderofficier Artillerie Landmacht Worden, Opleidingsniveau Onderofficier Artillerie Landmacht, Scholing Onderofficier Artillerie Landmacht, Studie Onderofficier Artillerie Landmacht, Bijscholing Onderofficier Artillerie Landmacht, Omscholing Onderofficier Artillerie Landmacht.

Organisaties waar een onderofficier Artillerie Landmacht doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier Artillerie en Onderofficier Luchtdoelartillerie wordt de Onderofficier geplaatst bij een passend onderdeel van de Landmacht.

De Onderofficieren Artillerie worden geplaatst bij de 13e of 43e Gemechaniseerde Brigade in Oirschot of Havelte of het Operationeel Ondersteuningscommando Land.

De Onderofficieren Luchtdoelartillerie worden geplaatst bij een eenheid van de luchtdoelartillerie op de Peel of bij de 11e luchtverdedigingscompagnie van de Luchtmobiele Brigade.

Met de pelotons en batterijen wordt deelgenomen aan oefeningen en uitzendingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderofficier Artillerie Landmacht, Onderofficier Artillerie Landmacht Worden, Opleidingsniveau Onderofficier Artillerie Landmacht, Scholing Onderofficier Artillerie Landmacht, Studie Onderofficier Artillerie Landmacht, Bijscholing Onderofficier Artillerie Landmacht, Omscholing Onderofficier Artillerie Landmacht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden onderofficier Artillerie Landmacht

De Onderofficier Artillerie (Luchtdoelartillerie) ontvangt zodra hij begint aan de opleiding loon. Aanvankelijk heeft de toekomstige Onderofficier nog niet zijn uiteindelijke rang bereikt en krijgt hij naar de lagere rang betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €1197 en €2866.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Onderofficier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Onderofficier Artillerie Landmacht, Loon Onderofficier Artillerie Landmacht, Wat verdien je als Onderofficier Artillerie Landmacht, Salarisschaal Onderofficier Artillerie Landmacht, Salarisindicatie Onderofficier Artillerie Landmacht, Bonus Onderofficier Artillerie Landmacht, CAO Onderofficier Artillerie Landmacht, Brutoloon Onderofficier Artillerie Landmacht, Nettoloon Onderofficier Artillerie Landmacht, Vakantiedagen Onderofficier Artillerie Landmacht, Pensioen Onderofficier Artillerie Landmacht.

Competenties, skills & vaardigheden onderofficier artillerie landmacht

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Coachen
Mensen vonden ons op: Kennis Onderofficier Artillerie Landmacht, Vaardigheden Onderofficier Artillerie Landmacht, Attitude Onderofficier Artillerie Landmacht, Kwalificaties Onderofficier Artillerie Landmacht, Competentieprofiel Onderofficier Artillerie Landmacht.

Boeken voor het beroep onderofficier artillerie landmacht

Wil je meer weten over het beroep onderofficier artillerie landmacht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je onderofficier artillerie landmacht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken onderofficier artillerie landmacht te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Onderofficier Artillerie Landmacht, Onderofficier Artillerie Landmacht ebooks, boek Onderofficier Artillerie Landmacht.

Persoonstypen onderofficier Artillerie Landmacht

De Onderofficier Artillerie / Luchtdoelartillerie is volhardend en scherpzinnig (Waarnemer). Daarnaast is hij medelevend en erg verantwoordelijk (Loyalist). Hij is avontuurlijk ingesteld, maar trekt zich gemakkelijk terug. Op de momenten dat het nodig is, zoals bij gevechtsondersteunende taken, kan de Onderofficier Artillerie zich prima gefocust richten op de uitvoerende kant van zijn werk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Onderofficier Artillerie Landmacht, Karakter Onderofficier Artillerie Landmacht.

Netwerk onderofficier Artillerie Landmacht

De Onderofficier Artillerie volgt samen met zijn ondergeschikte soldaten opdrachten op van zijn leidinggevende Officieren. De Artillerie biedt doorgaans gevechtsondersteuning, de Luchtdoelartillerie luchtruimbeveiliging, waardoor er nauwelijks direct contact is met de vijand of met de burger. Actuele frontinformatie krijgen de Artilleristen door van de (onder) Officier Artillerie Waarneming.

Binnen de batterijen en pelotons wordt er intensief samengewerkt. Voor de Luchtdoelartilleristen bij de Luchtmobiele Brigade geldt dat ze fysiek zwaar trainen en ook fysiek zware taken krijgen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Onderofficier Artillerie Landmacht, Medewerkers Onderofficier Artillerie Landmacht.

Is het beroep onderofficier Artillerie Landmacht iets voor jou?

Zou je graag onderofficier Artillerie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als onderofficier Artillerie Landmacht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Onderofficier Artillerie Landmacht, beroepskeuzetest Onderofficier Artillerie Landmacht, beroep Onderofficier Artillerie Landmacht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden onderofficier Artillerie Landmacht

Binnen de Artillerie is er als Onderofficier Artillerie een mogelijkheid om bij te tekenen voor dezelfde functie, een mogelijkheid om door te groeien naar hogere leidinggevende functies als er wordt voldaan aan de gestelde (opleidingseisen)eisen (eventueel op kosten van de Landmacht behaald) of om binnen een ander Landmacht- of krijgsmachtsonderdeel werkzaam te worden.

Buiten Defensie kunnen voormalig Onderofficieren terecht komen in het middenkader van het bedrijfsleven of bij de overheid. Dankzij de discipline, stressbestendigheid en volhardendheid van oud-militairen zijn zij vaak gewild om als harde werkers bij te dragen aan een gunstig bedrijfsresultaat, alsmede om als voorbeeld te dienen voor de collega's.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures voor Onderofficier Artillerie en voor Onderofficier Luchtdoelartillerie.

De bezuinigingen waarmee Defensie de komende jaren te maken krijgt, zullen waarschijnlijk voornamelijk gevolgen hebben voor de bureaucratische kant van de krijgsmacht. Doordat de Landmacht te maken krijgt met een groep uittredende militairen en omdat er altijd enige doorstroom in functies is, blijft er waarschijnlijk werk bij de Artillerie.

Arbeidsmarktperspectief score onderofficier Artillerie Landmacht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep onderofficier Artillerie Landmacht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Onderofficier Artillerie Landmacht, Promotie mogelijkheden Onderofficier Artillerie Landmacht, Carriere Onderofficier Artillerie Landmacht.

Solliciteren op de functie onderofficier Artillerie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als onderofficier Artillerie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor onderofficier Artillerie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als onderofficier Artillerie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Onderofficier Artillerie Landmacht, CV Onderofficier Artillerie Landmacht, sollicitatie Onderofficier Artillerie Landmacht.

Interviews met onderofficier Artillerie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen onderofficier Artillerie Landmacht

 • Onderofficier Luchtverdediging
 • Soldaat Artillerie
 • Officier Artillerie

Vacatures onderofficier artillerie landmacht

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderofficier Artillerie Landmacht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderofficier Artillerie Landmacht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Onderofficier Artillerie heeft onregelmatige werktijden en moet fysieke inspanningen verrichten. Daarnaast moet hij zich verantwoordelijk en representatief gedragen en van onbesproken gedrag zijn. Een Onderofficier Artillerie werkt samen met drie personen bij het richten en laden van een vuurmond om gevechtssteun te leveren aan de Cavalerie en Infanterie.

Beoordeling Onderofficier Artillerie Landmacht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Onderofficier Artillerie Landmacht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Onderofficier Artillerie Landmacht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep