U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Onderofficier Genie Landmacht

Onderofficier Genie Landmacht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een onderofficier Genie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier Genie werkt binnen een peloton onder leiding van een Officier Genie en geeft zelf leiding aan zo'n acht personen. De Onderofficier is verantwoordelijk voor de opleiding en paraatheid van zijn ondergeschikten en het onderhoud en de staat van het toegewezen materieel.

Binnen de Genie zijn er drie mogelijke richtingen voor de Onderofficier: de Pantsergenie, Constructiegenie of Nucleair, Biologische en Chemische Ontsmettingsgenie. De Pantsergenie houdt zich bezig met genietaken aan het front, bijvoorbeeld bruggen bouwen en mijnen leggen. Deze gevechtsondersteunende taken moeten de gevechtseenheden in staat te stellen de vijand te verzwakken. De Constructiegenie is vooral achter het front werkzaam bij het voorbereiden van materieel en het opbouwen of afbreken van infrastructuur. De NBC-genie is belast met de (oefening van) ontsmetting van landmachtsonderdelen in het geval van bijzondere aanvallen.

Afhankelijk van de toegewezen taken kan de Onderofficier leiding geven aan, en meewerken met, timmermannen, installateurs, metselaars, bestuurders van bouwmachines, mineurs, sappeurs en ponteniers. De Onderofficier dient de taken binnen de gekozen richting zelf meester te zijn én hij dient in staat te zijn om zijn manschappen uit te leggen hoe ze de taken het beste uit kunnen voeren.

De Onderofficier Genie krijgt te maken met onregelmatige werktijden, en verschillende weers- en terreinsomstandigheden. Er moet rekening worden gehouden met buitenlandse oefeningen en uitzendingen binnen het kader van NAVO- en VN-missies. Een '9 tot 5' mentaliteit is dan ook niet gewenst. Tevens dient de Onderofficier zich representatief te gedragen, om het goede voorbeeld te geven aan zijn manschappen en om de goede naam van de krijgsmacht niet te beschamen.

Mensen vonden ons op: Job Onderofficier Genie Landmacht, Baan Onderofficier Genie Landmacht, Onderofficier Genie Landmacht Worden, Functie-eisen Onderofficier Genie Landmacht, Verantwoordelijkheden Onderofficier Genie Landmacht, Functieprofiel Onderofficier Genie Landmacht, Wat doet een Onderofficier Genie Landmacht, Werken als Onderofficier Genie Landmacht.

Onderofficier Genie Landmacht worden: Opleiding tot onderofficier Genie Landmacht

Om Onderofficier Genie te worden, moet de gegadigde eerst een opleiding volgen bij de Koninklijke Landmacht. Aangezien er voor de functie Onderofficier Genie veel verschillende instroommogelijkheden zijn, zijn deze onderstreept.

Voor instromers met een MTS / MKO diploma Bouw, Installatie, of Elektro of een diploma van VMBO theoretische of gemengde leerweg (alle richtingen), kaderberoepsgerichte leerweg (Techniek of Landbouw met wiskunde en natuurkunde of Zorg en Welzijn met wiskunde en natuurkunde of Economie met wiskunde en natuurkunde) of Vrede & Veiligheid niveau-2, een voltooide functie binnen de landmacht met een certificaat voor wiskunde en natuurkunde op niveau C met een positief afgelegde Gatb 3 test óf een VMBO niveau-2 diploma met een voltooide functie, Gatb 3 test, ini-0 traject én een certificaat voor wiskunde en natuurkunde op niveau C.

Daarnaast is het voor de Onderofficieren die een MBO opleiding willen volgen in combinatie met de opleiding tot Onderofficier Genie vereist om minimaal een MTS/MBO niveau-4 diploma te hebben in de richtingen Elektrotechniek, Bouwkunde, Grond Water en Wegenbouw / Installatietechniek.

Aan fysieke eisen wordt gesteld dat de gegadigde minimaal 1.55 meter lang moet zijn. De toekomstige Onderofficier mag lenzen of een bril dragen.

De opleiding tot Onderofficier Genie duurt zo'n 18 maanden. Na afronding van de opleiding is er een dienverplichting van vier jaar, welke voor het 35e levensjaar uitgezeten dient te worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderofficier Genie Landmacht, Onderofficier Genie Landmacht Worden, Opleidingsniveau Onderofficier Genie Landmacht, Scholing Onderofficier Genie Landmacht, Studie Onderofficier Genie Landmacht, Bijscholing Onderofficier Genie Landmacht, Omscholing Onderofficier Genie Landmacht.

Organisaties waar een onderofficier Genie Landmacht doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier Genie zal de Genist geplaatst worden bij de 13e of 43e Gemechaniseerde Brigade in Oirschot of Havelte óf bij het Operationeel Ondersteuningscommando Land in het Harde.

Met de eenheid waarin de Onderofficier werkzaam is, zal worden deelgenomen aan internationale oefeningen en uitzendingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderofficier Genie Landmacht, Onderofficier Genie Landmacht Worden, Opleidingsniveau Onderofficier Genie Landmacht, Scholing Onderofficier Genie Landmacht, Studie Onderofficier Genie Landmacht, Bijscholing Onderofficier Genie Landmacht, Omscholing Onderofficier Genie Landmacht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden onderofficier Genie Landmacht

De Onderofficier Genie ontvangt vanaf de start van de opleiding direct loon. In het begin heeft de toekomstige Genist een lagere rang en krijgt hij dus nog niet het volledige loon betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang en dus ook het loon van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €1197 en €2866.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van een collectieve zorgverzekering, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Onderofficier Genie een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Onderofficier Genie Landmacht, Loon Onderofficier Genie Landmacht, Wat verdien je als Onderofficier Genie Landmacht, Salarisschaal Onderofficier Genie Landmacht, Salarisindicatie Onderofficier Genie Landmacht, Bonus Onderofficier Genie Landmacht, CAO Onderofficier Genie Landmacht, Brutoloon Onderofficier Genie Landmacht, Nettoloon Onderofficier Genie Landmacht, Vakantiedagen Onderofficier Genie Landmacht, Pensioen Onderofficier Genie Landmacht.

Competenties, skills & vaardigheden onderofficier genie landmacht

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Onderofficier Genie Landmacht, Vaardigheden Onderofficier Genie Landmacht, Attitude Onderofficier Genie Landmacht, Kwalificaties Onderofficier Genie Landmacht, Competentieprofiel Onderofficier Genie Landmacht.

Boeken voor het beroep onderofficier genie landmacht

Wil je meer weten over het beroep onderofficier genie landmacht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je onderofficier genie landmacht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken onderofficier genie landmacht te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Onderofficier Genie Landmacht, Onderofficier Genie Landmacht ebooks, boek Onderofficier Genie Landmacht.

Persoonstypen onderofficier Genie Landmacht

De Onderofficier Genie wordt gekenmerkt door zijn ijverige, gedreven, praktische en zelfverzekerde persoonlijkheid die hem in staat stelt mensen aan zich te binden (Succesvolle werker). Tevens is de Onderofficier Genie een volhardende, analytische, gevoelige, scherpzinnige persoon met aandacht voor details. Hij/zij is dus ook een Waarnemer.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Onderofficier Genie Landmacht, Karakter Onderofficier Genie Landmacht.

Netwerk onderofficier Genie Landmacht

Binnen het peloton waarin de Onderofficier werkzaam is, worden opdrachten uitgevoerd van Leidinggevende Officieren. Onder leiding van de Officier Genie geeft de Onderofficier sturing aan een onderdeel van het peloton bij het uitvoeren van de gevechtsondersteunende taken aan de Gemechaniseerde Eenheden.

Externe contacten kunnen van diverse aard zijn. Afhankelijk van het onderdeel en van de betreffende taken kan het zo zijn dat er aan het front een brug afgeleverd dient te worden of dat er een school gebouwd moet worden voor kinderen in Afghanistan. De Onderofficier Genie zal in de regel niet vechtend optreden tegen een vijand.

Mensen vonden ons op: Collega’s Onderofficier Genie Landmacht, Medewerkers Onderofficier Genie Landmacht.

Is het beroep onderofficier Genie Landmacht iets voor jou?

Zou je graag onderofficier Genie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als onderofficier Genie Landmacht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Onderofficier Genie Landmacht, beroepskeuzetest Onderofficier Genie Landmacht, beroep Onderofficier Genie Landmacht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden onderofficier Genie Landmacht

Binnen de organisatie van de Landmacht is het mogelijk om na afronding van een dienstperiode bij te tekenen voor dezelfde, of een andere functie binnen de Genie. Indien er wordt voldaan aan de gestelde eisen voor Officiersfuncties kan de Onderofficier ook proberen om Officier te worden.

Buiten de Landmacht kan de Onderofficier Genie werkzaam worden bij het middenkader van de overheid of binnen het bedrijfsleven. In het bijzonder zou de Onderofficier geschikt zijn voor functies in bijvoorbeeld de offshore of binnen de bouw.

Momenteel heeft de Landmacht vacatures open staan voor de Onderofficier Genie. Het is onbekend wat voor gevolgen de naderende bezuinigingen zullen hebben bij de Genie.

Arbeidsmarktperspectief score onderofficier Genie Landmacht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep onderofficier Genie Landmacht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Onderofficier Genie Landmacht, Promotie mogelijkheden Onderofficier Genie Landmacht, Carriere Onderofficier Genie Landmacht.

Solliciteren op de functie onderofficier Genie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als onderofficier Genie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor onderofficier Genie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als onderofficier Genie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Onderofficier Genie Landmacht, CV Onderofficier Genie Landmacht, sollicitatie Onderofficier Genie Landmacht.

Interviews met onderofficier Genie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen onderofficier Genie Landmacht

 • Officier Genie
 • Onderofficier Technische Dienst
 • Onderofficier Elektrotechnische Dienst

Vacatures onderofficier genie landmacht

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderofficier Genie Landmacht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderofficier Genie Landmacht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Onderofficier Genie werkt binnen een peloton onder leiding van een Officier Genie en geeft zelf leiding aan zo'n acht personen. De Onderofficier is verantwoordelijk voor de opleiding en paraatheid van zijn ondergeschikten en het onderhoud en de staat van het toegewezen materieel. Binnen de Genie zijn er drie mogelijke richtingen voor de Onderofficier: de Pantsergenie, Constructiegenie of Nucleair, Biologische en Chemische Ontsmettingsgenie.

Beoordeling Onderofficier Genie Landmacht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Onderofficier Genie Landmacht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Onderofficier Genie Landmacht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep