U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Onderofficier Verbindingen

Onderofficier Verbindingen worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een onderofficier Verbindingen? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier Verbindingsdienst werkt binnen een peloton van de Verbindingsdienst. Binnen het peloton zal hij onder leiding staan van een Officier Verbindingen en zal hij zelf leiding geven aan een team Verbindelaars. De werkzaamheden van de Onderofficier beslaan het opbouwen en in stand houden van de communicatiesystemen binnen de Koninklijke Landmacht. De systemen variëren van de ouderwetse telefoon, radio, fax en zelfs briefpost tot high-tech state-of-the-art internet, satelliet en ICT-verbindingen. De Onderofficier draagt  verantwoordelijkheid over het toegewezen materieel, de prestaties van zijn team, het niveau van zijn medewerkers en het plannen van scholing voor zijn eenheid.

De Verbindingsdienst zorgt er niet alleen voor dat alle eenheden van de Landmacht met elkaar in contact kunnen staan, maar beoogt tevens te voorkomen dat de informatie terecht komt bij personen die hier geen toestemming voor hebben. De Verbindingsdienst garandeert efficiënte, effectieve en veilige connecties. Omdat de verbindingen op alle mogelijke momenten werkend dienen te zijn, moet de Onderofficier over een goede fysieke gesteldheid, stressbestendigheid  en discipline beschikken.

Als militair dien je er rekening mee te houden dat je uitgezonden kunt worden in het kader van internationale oefeningen en missies. Ook is het zo dat de Onderofficier geen verkeerde vrienden, financiële problemen, drugs- en/of alcoholverslaving of een strafblad mag hebben. De Onderofficier heeft een verantwoordelijke functie en dient dit zowel binnen als buiten zijn werk uit te dragen.

Mensen vonden ons op: Job Onderofficier Verbindingen, Baan Onderofficier Verbindingen, Onderofficier Verbindingen Worden, Functie-eisen Onderofficier Verbindingen, Verantwoordelijkheden Onderofficier Verbindingen, Functieprofiel Onderofficier Verbindingen, Wat doet een Onderofficier Verbindingen, Werken als Onderofficier Verbindingen.

Onderofficier Verbindingen worden: Opleiding tot onderofficier Verbindingen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Onderofficier Verbindingsdienst dient men minimaal in het bezit te zijn van een diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg met wiskunde, een diploma Vrede & Veiligheid niveau-2 met een voltooide dienstperiode, geslaagde psychologische test en een wiskunde certificaat óf een VMBO diploma met voltooide dienstperiode én bevestigend advies van de (voormalig) commandant, succesvol afgelegde psychologische test en een certificaat wiskunde.

Daarnaast moet de gegadigde minimaal 1.55 meter lang zijn. Het is toegestaan om een bril of contactlenzen te dragen.

De Opleiding zal bestaan uit drie maanden Algemene Militaire Opleiding in Weert, gevolgd door een Onderofficier-vormend gedeelte van vij maanden, waarna de opleiding wordt afgesloten met een vaktechnisch onderdeel.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderofficier Verbindingen, Onderofficier Verbindingen Worden, Opleidingsniveau Onderofficier Verbindingen, Scholing Onderofficier Verbindingen, Studie Onderofficier Verbindingen, Bijscholing Onderofficier Verbindingen, Omscholing Onderofficier Verbindingen.

Organisaties waar een onderofficier Verbindingen doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier Verbindingsdienst wordt de gegadigde geplaatst bij een onderdeel van de Landmacht in Nederland.

De plaatsing zal bij de 13e of 43e Gemechaniseerde Brigade in Oirschot of Havelte, het Operationeel Ondersteuningscommando Land in Apeldoorn of Het Harde óf de 11e Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen zijn.

Met de eenheid zal worden deelgenomen aan internationale oefeningen en uitzendingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderofficier Verbindingen, Onderofficier Verbindingen Worden, Opleidingsniveau Onderofficier Verbindingen, Scholing Onderofficier Verbindingen, Studie Onderofficier Verbindingen, Bijscholing Onderofficier Verbindingen, Omscholing Onderofficier Verbindingen.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden onderofficier Verbindingen

De Onderofficier Verbindingsdienst krijgt na aanvang van de opleiding meteen loon betaald. Aanvankelijk bezit de toekomstige Verbindelaar een lagere rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang en dus ook het loon van de gegadigde stijgen. Bij de vaststelling van het loon zal er rekening worden gehouden met leeftijd en werkervaring.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van een collectieve zorgverzekering, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Onderofficier Verbindingsdienst een studie of opleiding te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Onderofficier Verbindingen, Loon Onderofficier Verbindingen, Wat verdien je als Onderofficier Verbindingen, Salarisschaal Onderofficier Verbindingen, Salarisindicatie Onderofficier Verbindingen, Bonus Onderofficier Verbindingen, CAO Onderofficier Verbindingen, Brutoloon Onderofficier Verbindingen, Nettoloon Onderofficier Verbindingen, Vakantiedagen Onderofficier Verbindingen, Pensioen Onderofficier Verbindingen.

Competenties, skills & vaardigheden onderofficier verbindingen

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Plannen en organiseren
 • Kennis van communicatiesystemen
 • Bestand zijn tegen onregelmatige diensten
Mensen vonden ons op: Kennis Onderofficier Verbindingen, Vaardigheden Onderofficier Verbindingen, Attitude Onderofficier Verbindingen, Kwalificaties Onderofficier Verbindingen, Competentieprofiel Onderofficier Verbindingen.

Boeken voor het beroep onderofficier verbindingen

Wil je meer weten over het beroep onderofficier verbindingen? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je onderofficier verbindingen bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken onderofficier verbindingen te komen.

Geweldloze communicatie | Marshall B. Rosenberg

ontwapenend, doeltreffend en verbindend - Nederlands | Druk: 4 | Hardcover | 9789047703617 | 224 pagina's

Geweldloze communicatie 4e druk is een boek van Marshall B. Rosenberg uitgegeven bij Lemniscaat. ISBN 9789047703617 Boos worden is een manier om in onze behoefte te voorzien. Hoe kun je op een andere manier overbrengen wat je wilt? Zonder jezelf of de and...

Luisteren naar kinderen | Thomas Gordon

De Gordon-methode Van contact naar verbinding binnen het gezin - Nederlands | Druk: 16 | Paperback | 9789021560373 | 256 pagina's

De meeste ouders gaan ervan uit dat zij over voldoende basis-kennis en levenservaring beschikken om kinderen te kunnen grootbrengen. Dat daarbij fouten worden gemaakt lijkt onvermijdelijk. Waar zou je het vak, van ouder anders moeten leren danig de prakti...

Verbinding verbroken | Johann Hari

De ware oorzaken van depressie en de onverwachte oplossingen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789038805436 | 400 pagina's

Wat is de echte oorzaak van depressie en wat is een echte oplossing? Johann Hari lijdt al sinds zijn puberteit aan depressies, en begon ook al jong met het nemen van antidepressiva. Hem – en velen met hem – werd verteld dat zijn probleem werd veroorzaakt ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Onderofficier Verbindingen, Onderofficier Verbindingen ebooks, boek Onderofficier Verbindingen.

Persoonstypen onderofficier Verbindingen

De Onderofficier Verbindingsdienst is een ijverige, zelfverzekerde, energieke, praktische en gedreven persoon. Soms kan de Onderofficier ietwat defensief, ongeduldig, dominant en prestatiegericht over komen (Succesvolle werker). Daarnaast is de Onderofficier een volhardende, scherpzinnige, objectieve, analytische en op zijn tijd afstandelijke, koppige, achterdochtige persoon (Waarnemer).

De Onderofficier is op zoek naar veiligheid door middel van het gebruik van zijn kennis en wil voldoen aan maatschappelijk ideaal. Tijdens zijn werkzaamheden komt dit terug: De Onderofficier verzorgt de communicatie en daarmee de operationaliteit binnen de maatschappelijk verantwoordelijke organisatie van de Landmacht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Onderofficier Verbindingen, Karakter Onderofficier Verbindingen.

Netwerk onderofficier Verbindingen

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden zal de Onderofficier onder leiding staan van de Officier Verbindingsdienst. Het contact met de Officier zal adviserend vanuit de Onderofficier en sturend vanuit de Officier zijn. De Onderofficier zal verantwoordelijkheid dragen over, leiding geven aan end e opleidingen en trainingen verzorgen van zijn ondergeschikten.

Buiten het team zal de Onderofficier in contact komen met de reguliere eenheden van de Landmacht waarvoor hij de verbindingen op orde dient te brengen. Buiten Defensie zal er geen contact zijn met burger of vijand. Het is bij uitzendingen wel mogelijk om alsO\ Onderofficier leiding te moeten geven aan patrouilles. Tijdens deze patrouilles zal de Onderofficier als 'infanteris' optreden en hij kan in die hoedanigheid wel in contact komen met de vijand of met de burger.

Mensen vonden ons op: Collega’s Onderofficier Verbindingen, Medewerkers Onderofficier Verbindingen.

Is het beroep onderofficier Verbindingen iets voor jou?

Zou je graag onderofficier Verbindingen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als onderofficier Verbindingen bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Onderofficier Verbindingen, beroepskeuzetest Onderofficier Verbindingen, beroep Onderofficier Verbindingen kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden onderofficier Verbindingen

De Onderofficier kan na het uitzitten van een dienverplichting bijtekenen voor eenzelfde functie of doorgroeien naar hogere (Onder)Officiersfuncties, indien er wordt voldaan aan de gestelde instroomeisen en kwaliteitsnormen. De benodigde opleidingen kunnen behaald worden op kosten van de Landmacht. Het is ook mogelijk om een andere Officiersfunctie te gaan bekleden, hiervoor dient wel een vaktechnische opleiding gevolgd te worden.

Buiten Defensie is het mogelijk om in de ICT werkzaam te worden. Afhankelijk van de vacatures en voorkeuren kan dit bij de overheid of in het bedrijfsleven zijn. Bovendien is het mogelijk dat de oud-Onderofficier voor zichzelf gaat beginnen.

Momenteel heeft de Landmacht vacatures open staan voor de Onderofficier Verbindingen.

Arbeidsmarktperspectief score onderofficier Verbindingen

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep onderofficier Verbindingen. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Onderofficier Verbindingen, Promotie mogelijkheden Onderofficier Verbindingen, Carriere Onderofficier Verbindingen.

Solliciteren op de functie onderofficier Verbindingen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als onderofficier Verbindingen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor onderofficier Verbindingen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als onderofficier Verbindingen. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Onderofficier Verbindingen, CV Onderofficier Verbindingen, sollicitatie Onderofficier Verbindingen.

Interviews met onderofficier Verbindingen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen onderofficier Verbindingen

Vacatures onderofficier verbindingen

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderofficier Verbindingen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderofficier Verbindingen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Onderofficier Verbindingsdienst werkt binnen een peloton van de Verbindingsdienst. Binnen het peloton zal hij onder leiding staan van een Officier Verbindingen en zal hij zelf leiding geven aan een team Verbindelaars. De werkzaamheden van de Onderofficier beslaan het opbouwen en in stand houden van de communicatiesystemen binnen de Koninklijke Landmacht.

Beoordeling Onderofficier Verbindingen

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Onderofficier Verbindingen' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Onderofficier Verbindingen

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep