U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Onderofficier der Mariniers

Onderofficier der Mariniers worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een onderofficier der Mariniers? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier der Mariniers dient te beschikken over een flexibele instelling, een sterk gestel en de nodige teamspirit.

Als Onderofficier bij het Korps Mariniers, binnen een operationele eenheid, draag je de verantwoordelijkheid over een geweersgroep van acht personen en ontvang je zelf orders van de Officier der Mariniers. Binnen het team dient de Onderofficier te zorgen voor een goede werksfeer en samenwerking, de aflevering van kwalitatief goed en genoeg werk en het aansturen van ondergeschikten.

Het Korps Mariniers beoogt overal ter wereld, waar de Nederlandse overheid dat wil, de veiligheid te garanderen. Als Onderofficier kun je hieraan bijdragen bij reguliere marinierseenheden of bij specialistische onderdelen. Bij de specialitische onderdelen valt er te denken aan de kikvorsmannen, mountainleaders, verkenners, mortierbedienaars en bijzondere bijstand verleners van de Unit Interventie Mariniers.

Het takenpakket van de Mariniers is zeer divers. Zo zijn zij in staat om zowel in de sneeuw en het regenwoud als in de woestijn en de bergen hun gevechtstaken uit te voeren. Aangezien dit  beschikbare kennis op hoog niveau vereist, dienen de Mariniers veel en fysiek zwaar te trainen om in 'het echt' zo goed en adequaat mogelijk te presteren. Wanneer de Mariniers niet deelnemen aan een missie, zal er worden geoefend voor deelname aan een eventuele toekomstige missie.

Door het maatschappelijk belang van de werkzaamheden van het Korps Mariniers, dient de Onderofficier der Mariniers van onbesproken gedrag te zijn.

Mensen vonden ons op: Job Onderofficier der Mariniers, Baan Onderofficier der Mariniers, Onderofficier der Mariniers Worden, Functie-eisen Onderofficier der Mariniers, Verantwoordelijkheden Onderofficier der Mariniers, Functieprofiel Onderofficier der Mariniers, Wat doet een Onderofficier der Mariniers, Werken als Onderofficier der Mariniers.

Onderofficier der Mariniers worden: Opleiding tot onderofficier der Mariniers

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Onderofficier der Mariniers dient men minimaal in het bezit te zijn van een diploma MBO niveau-3/4 met Nederlands en Engels, een diploma Veiligheid & Vakmanschap niveau-3 in de richting 'Grondgebonden Optreden' of een HAVO diploma.

Bovendien moet de toekomstige Officier een man zijn en minimaal 19,5 jaar oud. Hij moet tussen de 1,65 en 2,00 meter lang zijn. Bovendien moet hij minimaal 65 kilogram wegen en mag hij niet meer wegen van zijn lengte in centimeters, verminderd met 100, waarna vijf procent opgeteld mag worden. Iemand van 1.80 meter mag dus (180-100=80, 80+5%=84) 84 kilogram wegen.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderofficier der Mariniers, Onderofficier der Mariniers Worden, Opleidingsniveau Onderofficier der Mariniers, Scholing Onderofficier der Mariniers, Studie Onderofficier der Mariniers, Bijscholing Onderofficier der Mariniers, Omscholing Onderofficier der Mariniers.

Organisaties waar een onderofficier der Mariniers doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier der Mariniers wordt je geplaatst bij een eenheid van het Korps Mariniers. Afhankelijk van de wensen van het Korps en de gegadigde zal deze plaatsing bij een amfibisch onderdeel op Texel, een operationeel onderdeel in Doorn of Aruba of een trainingsonderdeel in Rotterdam zijn.

Met de eenheid zal worden deelgenomen aan oefeningen en uitzendingen binnen het kader van NAVO-, VN- en EU-missies.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderofficier der Mariniers, Onderofficier der Mariniers Worden, Opleidingsniveau Onderofficier der Mariniers, Scholing Onderofficier der Mariniers, Studie Onderofficier der Mariniers, Bijscholing Onderofficier der Mariniers, Omscholing Onderofficier der Mariniers.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden onderofficier der Mariniers

Nadat de Onderofficier is begonnen aan zijn opleiding ontvangt hij direct loon. Dit loon wordt bepaald aan de hand van de rang van de gegadigde. Na het afronden van de opleiding is het standaard loon ca. €1302 euro per maand. Dit kan oplopen tot €3211 bij het bereiken van de rang adjudant.

Bij de Koninklijke Marine worden bovenop het reguliere loon premies toegekend. Zo zijn er vaartoelages, gevechtsoefentoelages, duiktoelages en toelages voor studiekosten. Door deze toelages kan het zo zijn dat het loon tweemaal zo hoog wordt in bepaalde maanden. De studiekostentoelage komt neer op een betaalde studie na afronding van de opleiding. Bovendien wordt de opleiding tot Onderofficier der Mariniers betaald door de Marine, net zoals de uniformen en studieboeken. Tevens is er een collectieve zorgverzekering voor maximaal €48 per maand en kan er gebruik worden gemaakt van sportfaciliteiten. Voor sommige opleidingen en bijkomende functies wordt bovendien een aanstellingspremie toegekend: de Onderofficier kan zo duizenden euro's extra premie opstrijken naast zijn basisnkomsten. Tot slot moet er gemeld worden dat de marine minimaal 41 vrije dagen per jaar geeft. Deze vrije dagen kunnen oplopen door onregelmatige diensten (varen, oefeningen).

Mensen vonden ons op: Salaris Onderofficier der Mariniers, Loon Onderofficier der Mariniers, Wat verdien je als Onderofficier der Mariniers, Salarisschaal Onderofficier der Mariniers, Salarisindicatie Onderofficier der Mariniers, Bonus Onderofficier der Mariniers, CAO Onderofficier der Mariniers, Brutoloon Onderofficier der Mariniers, Nettoloon Onderofficier der Mariniers, Vakantiedagen Onderofficier der Mariniers, Pensioen Onderofficier der Mariniers.

Competenties, skills & vaardigheden onderofficier der mariniers

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Plannen en organiseren
 • Gepast geweld kunnen toepassen
 • Goede fysieke gesteldheid/conditie
 • Mentaal sterk
Mensen vonden ons op: Kennis Onderofficier der Mariniers, Vaardigheden Onderofficier der Mariniers, Attitude Onderofficier der Mariniers, Kwalificaties Onderofficier der Mariniers, Competentieprofiel Onderofficier der Mariniers.

Boeken voor het beroep onderofficier der mariniers

Wil je meer weten over het beroep onderofficier der mariniers? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je onderofficier der mariniers bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken onderofficier der mariniers te komen.

Over grenzen | Sven Maaskant

het Korps Mariniers na de val van de Muur, 1989-2015 - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789461059031 | 344 pagina's

Gratis e-book bij folio editie...

Op jacht naar Spaans zilver | W. van Brederode

het scheepsjournaal van Willem van Brederode, kapitein der mariniers in de Nassause vloot (1623-1626) - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789087040475 | 493 pagina's

Op jacht naar Spaans zilver 1e druk is een boek van W. van Brederode uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087040475 Op 29 april 1623 voer de Nassause Vloot uit naar de kusten van Latijns-Amerika met als voornaamste doel het onderscheppen van...

Les Mariniers de Saint-Cloud, Im-Promptu. 3e dition | Sewrin-C

Franstalig | Paperback | 9782329005829 | 18 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Onderofficier der Mariniers, Onderofficier der Mariniers ebooks, boek Onderofficier der Mariniers.

Persoonstypen onderofficier der Mariniers

De Onderofficier der Mariniers is zelfverzekerd, gedreven en energiek. Hij is praktisch ingesteld en prestatiegericht en heeft een groot doorzettingsvermogen (Succesvolle werker). Daarnaast is hij objectief en scherpzinnige. Hij weet tot een onafhankelijk oordeel te komen en is een betrouwbare persoonlijkheid (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Onderofficier der Mariniers, Karakter Onderofficier der Mariniers.

Netwerk onderofficier der Mariniers

Binnen het Korps Mariniers zal de Onderofficier leiding geven aan een geweersgroep van zo'n acht mariniers en leiding en sturing krijgen van de Officier der Mariniers binnen een peloton van 30 personen. Tijdens het uitvoeren van de taken zal er sprake zijn van intensief contact met de ondergeschikten en collega Onderofficieren binnen de eenheid. Buiten het Korps Mariniers zal er sprake van contact zijn met eenheden van bondgenoten en andere krijgsmachtsonderdelen in Nederland, afhankelijk van de toegewezen taken.

Buiten Defensie zal de Onderofficier der Mariniers in contact komen met burger en vijand. De mate en diversiteit van het contact zal uiteenlopen tussen hulpverlening en geweldstoepassing.

Mensen vonden ons op: Collega’s Onderofficier der Mariniers, Medewerkers Onderofficier der Mariniers.

Is het beroep onderofficier der Mariniers iets voor jou?

Zou je graag onderofficier der Mariniers willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als onderofficier der Mariniers bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Onderofficier der Mariniers, beroepskeuzetest Onderofficier der Mariniers, beroep Onderofficier der Mariniers kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden onderofficier der Mariniers

De Onderofficier der Mariniers kan na afronding van zijn dienstperiode bijtekenen voor eenzelfde functie. Het is mogelijk om door de rangen heen op te klimmen tot Adjudant. Wanneer men naar een Officiersfunctie verlangt, zal er eerst een geschikte vooropleiding gedaan moeten worden. Dit kan op kosten van de Marine.

Wanneer men een baan buiten Defensie ambieert, kan er gekeken worden bij de (Specialistische onderdelen van) de Politie of Inlichtingendiensten. Tevens is het mogelijk om werkzaam te worden bij de overheid of binnen het bedrijfsleven.

Momenteel heeft Defensie te kampen met geldtekorten. De eerst volgende opleidingen zijn opgeschoven naar begin 2011. Nieuwe kandidaten kunnen zich aanmelden voor opleidingen die later in 2011 zullen beginnen.

Arbeidsmarktperspectief score onderofficier der Mariniers

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep onderofficier der Mariniers. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Onderofficier der Mariniers, Promotie mogelijkheden Onderofficier der Mariniers, Carriere Onderofficier der Mariniers.

Solliciteren op de functie onderofficier der Mariniers

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als onderofficier der Mariniers dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor onderofficier der Mariniers belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als onderofficier der Mariniers. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Onderofficier der Mariniers, CV Onderofficier der Mariniers, sollicitatie Onderofficier der Mariniers.

Interviews met onderofficier der Mariniers

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen onderofficier der Mariniers

Vacatures onderofficier der mariniers

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderofficier der Mariniers? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderofficier der Mariniers. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Onderofficier der Mariniers dient te beschikken over een flexibele instelling, een sterk gestel en de nodige teamspirit. Als Onderofficier bij het Korps Mariniers, binnen een operationele eenheid, draag je de verantwoordelijkheid over een geweersgroep van acht personen en ontvang je zelf orders van de Officier der Mariniers. Binnen het team dient de Onderofficier te zorgen voor een goede werksfeer en samenwerking, de aflevering van kwalitatief goed en genoeg werk en het aansturen van ondergeschikten.

Beoordeling Onderofficier der Mariniers

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Onderofficier der Mariniers' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Onderofficier der Mariniers

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Gigantisch leuk en uitdagend beroep. Onder alle denkbare omstandigheden leiding kunnen en moeten geven is een grote meerwaarde.

Door: oud-marinier

Ben gepensioneerd adj. van de marine al 20 jaar .

Mo leven gehad daar, nooit spijtvan ghd. momenee netto pensioe va ongeveer € 2500.

 

Door: Kersten

Ik benijd ,de Heer Kersten,vroeger waren veel dingen toch wat eenvoudiger als nu. en een pensioen waar menigeen van droomt.Gr.Dirk

Door: Dirk

Reageer op dit beroep