U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Ondertitelaar » Boeken

Boeken Ondertitelaar

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

In film- en televisieland kan de ondertitelaar eventueel doorgroeien richting een minder taalgerelateerde en meer op productie gerichte functie. Logischer is dat een ondertitelaar zich volledig gaat richten op de verschillende functies binnen de (ver)taalbranche. Vaak noemt een ondertitelaar zichzelf al vertaler of vertaler/ondertitelaar. De ondertitelaar kan er voor kiezen ook tekstuele vertalingen te doen, zoals literaire vertalingen, en daarmee uit de omroepwereld stappen. Ook kan de ondertitelaar, met de juiste vooropleiding, overstappen naar het tolken. Daarnaast liggen natuurlijk overige redactionele en productiefuncties dicht bij het vakgebied van de ondertitelaar.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Ondertitelaar. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVD's vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Ondertitelaar. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Ondertitelaar die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.

Beetje Blij | Marly van Otterloo

Ondertitel - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789085682929 | 24 pagina's

Vijf korte verhaaltjes waarin blijheid centraal staat. Hoe blij ben je met een teruggevonden konijn (als je even hebt gedacht dat hij voor altijd kwijt was), met gloednieuwe wanten (als je die van jou in de bus hebt laten liggen), als je overgaat naar een...
Bestellen