U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Onderwijs-/ Onderzoeksassistent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een onderwijs-/ Onderzoeksassistent? Lees de functieomschrijving.

Een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent is verbonden aan een Universiteit. Zijn werkzaamheden dienen als ondersteuning bij de voorbereiding en uitvoering van onderzoek of onderwijs (bijvoorbeeld practica)  en zijn uitvoerend van aard. Hij bereidt practica voor door materialen klaar te zetten en doet metingen bij eenvoudige proeven. Ook is hij belast met kleine onderhoudswerkzaamheden en het schoonmaken van lab of andere werkruimte. Verder beheert en onderhoudt hij aan hem toegewezen faciliteiten en houdt de inventaris in de gaten. Soms geeft hij uitleg aan studenten over de werking van apparatuur. Onderwijs- /Onderzoeksassistenten worden ook aangetrokken als dataverzamelaars, waarbij zij bijvoorbeeld interviews houden. Ook hier geldt dat de werkzaamheden uitvoerend zijn.

De functie wordt op drie niveaus ingedeeld, waarbij de bevoegdheden en mate van zelfstandigheid variëren. De Onderwijs-/ Onderzoeksassistent 3 voert enkel eenvoudige voorbereiende opdrachten uit en doet eenvoudige metingen. Dan is er de Onderwijs-/ Onderzoeksassistent 2 die meer zelfstandig proeven voorbereidt, incidenteel studenten voorlicht en meer onderzoeksondersteunende werkzaamheden heeft en ten slotte de Onderwijs-/ Onderzoeksassistent 1 die niet alleen proeven voorbereidt, maar ook uitslagen (administratief) verwerkt en soms interpreteert.

 

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Baan Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Onderwijs-/ Onderzoeksassistent Worden, Functie-eisen Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Verantwoordelijkheden Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Functieprofiel Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Wat doet een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Werken als Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Onderwijs-/ Onderzoeksassistent worden: Opleiding tot onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Vaak worden studenten van een bepaalde studie aangetrokken om als studentassistent de functie van Onderzoeksassistent te vervullen. De student volgt een opleiding in de richting waarvan hij practica voorbereidt en eventueel ondersteunt . Werkzaamheden en studievoortgang bepalen het salaris.

De MBO opleiding voor Technisch Onderwijsassistent is ook een goede ingang.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Onderwijs-/ Onderzoeksassistent Worden, Opleidingsniveau Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Scholing Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Studie Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Bijscholing Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Omscholing Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Organisaties waar een onderwijs-/ Onderzoeksassistent doorgaans werkzaam is

Een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent werkt bij een Universiteit en dus in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Onderwijs-/ Onderzoeksassistent Worden, Opleidingsniveau Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Scholing Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Studie Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Bijscholing Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Omscholing Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden onderwijs-/ Onderzoeksassistent

De Onderwijs-/Onderzoeksassistent zit afhankelijk van zijn takenpakket in schaal 3, 4 of 5 (CAO Universiteiten). Het bruto maandloon is dan respectievelijk tussen de €1527 en €2091, €1563 en €2205 en in schaal 5 tussen de €1624 en €2320. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Loon Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Wat verdien je als Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Salarisschaal Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Salarisindicatie Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Bonus Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, CAO Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Brutoloon Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Nettoloon Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Vakantiedagen Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Pensioen Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Competenties, skills & vaardigheden onderwijs-/ onderzoeksassistent

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Vaardigheden Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Attitude Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Kwalificaties Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Competentieprofiel Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Boeken voor het beroep onderwijs-/ onderzoeksassistent

Wil je meer weten over het beroep onderwijs-/ onderzoeksassistent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je onderwijs-/ onderzoeksassistent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken onderwijs-/ onderzoeksassistent te komen.

Prisma woordenboek Engels-Nederlands | M.E. Pieterse-van Baars

Beste keus voor de middelbare school - Nederlands | Druk: 53 | Paperback | 9789000358571 | 640 pagina's

Compleet: het pocketwoordenboek Engels-Nederlands met de meeste trefwoorden, voorbeeldzinnen en vertalingen. Betrouwbaar: samengesteld door vakmensen, aanbevolen door docenten. Actueel: de nieuwste woorden en uitdrukkingen, zoals `Brexit' en `media-savvy'...

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

Startrekenen 3F - Leerwerkboek deel A + B | Rob Lagendijk

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491699962

Startrekenen 3F - Leerwerkboek deel A + B 1e druk is een boek van Jelte Folkertsma uitgegeven bij Deviant, Uitgeverij. ISBN 9789491699962 Startrekenen 3F is ontwikkeld voor leerlingen van mbo niveau 4, havo en vwo. Het bevat alle domeinen en heeft als ein...

Mensen vonden ons op: boeken voor Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Onderwijs-/ Onderzoeksassistent ebooks, boek Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Persoonstypen onderwijs-/ Onderzoeksassistent

De Onderwijs-/ Onderzoeksassistent heeft oog voor detail, werkt precies en zorgvuldig en hecht veel waarde aan voorschriften en regelgeving, waar hij zich bovendien strikt aan houdt. Hij werkt orderlijk en heeft een praktische instelling. Het is belangrijk voor hem om zijn werk goed te doen en hij heeft duidelijke ideeën over wat dat betekent (Perfectionist). Hij heeft behoefte aan duidelijkheid en sturing. Hij is een dienstverlener en zal altijd proberen anderen tevreden te stellen. Hij is dan ook een echte teamspeler (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Karakter Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Netwerk onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Tot het netwerk van de Onderwijs-/ Onderzoeksassistent behoort iedereen die gebruik maakt van de onderzoeksfaciliteiten (bijvoorbeeld een lab) die aan hem zijn toegewezen. Dit zijn studenten en docenten. Verder zal hij reparatieverzoeken doorsturen naar andere facilitaire medewerkers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Medewerkers Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Is het beroep onderwijs-/ Onderzoeksassistent iets voor jou?

Zou je graag onderwijs-/ Onderzoeksassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als onderwijs-/ Onderzoeksassistent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, beroepskeuzetest Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, beroep Onderwijs-/ Onderzoeksassistent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden onderwijs-/ Onderzoeksassistent

De groeimogelijkheden zijn zeer beperkt voor mensen die met een MBO achtergrond deze functie vervullen. WO studenten kunnen na afronding van hun opleiding uitwijken naar functies op hun eigen niveau. Het aantal vrije posities voor deze functie wisselt sterk.

Arbeidsmarktperspectief score onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep onderwijs-/ Onderzoeksassistent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Promotie mogelijkheden Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, Carriere Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Solliciteren op de functie onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als onderwijs-/ Onderzoeksassistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor onderwijs-/ Onderzoeksassistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als onderwijs-/ Onderzoeksassistent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, CV Onderwijs-/ Onderzoeksassistent, sollicitatie Onderwijs-/ Onderzoeksassistent.

Interviews met onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Vacatures onderwijs-/ onderzoeksassistent

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderwijs-/ Onderzoeksassistent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderwijs-/ Onderzoeksassistent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Onderwijs-/ Onderzoeksassistent is verbonden aan een Universiteit. Zijn werkzaamheden dienen als ondersteuning bij de voorbereiding en uitvoering van onderzoek of onderwijs (bijvoorbeeld practica)  en zijn uitvoerend van aard. Hij bereidt practica voor door materialen klaar te zetten en doet metingen bij eenvoudige proeven.

Beoordeling Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksassistent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksassistent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep