U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker ? Lees de functieomschrijving.

Een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker is verbonden aan een universiteit. De invulling van de functie verschilt in zowel taken als verantwoordelijkheden en is te verdelen in onderwijsondersteunende werkzaamheden enerzijds en onderzoeksondersteunende werkzaamheden anderzijds. Het doel is de ontwikkeling van onderwijsvolgers en beantwoording van wetenschappelijke vraagstellingen te faciliteren.

De functie is in te delen in vijf niveaus, waarbij medewerkers op niveau 4 en 5 meest uitvoerend werk verrichten, medewerkers op  2 en 3 ook inhoudelijke bijdrages leveren en de medewerker op niveau 1 een onderwijsgevende functie combineert met die van onderzoeker en artikelen publiceert.

Mogelijke taken van de Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker betreffen het voorbereiden van onderzoek en practica, uitvoeren van onderzoek en analyseren en verwerken van resultaten, adviseren en begeleiden van studenten, promovendi en collega's, onderhoud en beheer van faciliteiten, ontwikkelen van nieuwe methoden of apparatuur,  de coördinatie van werkuitvoering en het opzetten van onderzoeksplannen (inclusief financiering).

Meer specifiek horen bij het takenpakket van de Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker 1 het opzetten en uitvoeren van onderzoek, de analyse van data, het publiceren van wetenschappelijke artikelen, spreken op congressen en suggesties doen voor onderwerpen van onderzoek en vervolgonderzoek. Op het gebied van onderwijs zijn dat, naast begeleiding van promovendi en studenten, correctie van rapporten, adviseren over becijfering en het geven van colleges. Het ontwikkelen van nieuwe methoden en technieken en apparatuur hoort eveneens bij zijn takenpakket evenals de coördinatie van de werkzaamheden van zijn afdeling.

 

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Baan Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker Worden, Functie-eisen Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Verantwoordelijkheden Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Functieprofiel Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Wat doet een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Werken als Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker .

Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker worden: Opleiding tot onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Het vereiste werk- en denkniveau varieert en is afhankelijk van de zwaarte van de functie, de werkzaamheden en werkervaring.

De functie van Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker 3 is op HBO niveau of WO niveau. Gevraagd wordt een HBO opleiding met dezelfde achtergrond als het vakgebied of een afgeronde WO opleiding daarin. Deze functie wordt ook wel die van junior onderzoeker genoemd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker Worden, Opleidingsniveau Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Scholing Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Studie Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Bijscholing Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Omscholing Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker .

Organisaties waar een onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker doorgaans werkzaam is

Een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker werkt bij een Universiteit en dus in de non-profit.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker Worden, Opleidingsniveau Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Scholing Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Studie Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Bijscholing Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Omscholing Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

De Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker wordt afhankelijk van functieinhoud en opleiding ingedeeld in schaal 5 t/m 10. Hij verdient maandelijks bruto minimaal €1624 (schaal 5) en maximaal €3766  (schaal 10). Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering. Universteiten bieden verder gunstige voorwaarden rond ouderschapsverlof en deeltijd werken.

Mensen vonden ons op: Salaris Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Loon Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Wat verdien je als Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Salarisschaal Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Salarisindicatie Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Bonus Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , CAO Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Brutoloon Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Nettoloon Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Vakantiedagen Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Pensioen Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker .

Competenties, skills & vaardigheden onderwijs-/ onderzoeksmedewerker

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Kennis van onderzoeksmethoden en -technieken
Mensen vonden ons op: Kennis Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Vaardigheden Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Attitude Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Kwalificaties Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Competentieprofiel Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker .

Boeken voor het beroep onderwijs-/ onderzoeksmedewerker

Wil je meer weten over het beroep onderwijs-/ onderzoeksmedewerker ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je onderwijs-/ onderzoeksmedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken onderwijs-/ onderzoeksmedewerker te komen.

Prisma woordenboek Engels-Nederlands | M.E. Pieterse-van Baars

Beste keus voor de middelbare school - Nederlands | Druk: 53 | Paperback | 9789000358571 | 640 pagina's

Compleet: het pocketwoordenboek Engels-Nederlands met de meeste trefwoorden, voorbeeldzinnen en vertalingen. Betrouwbaar: samengesteld door vakmensen, aanbevolen door docenten. Actueel: de nieuwste woorden en uitdrukkingen, zoals `Brexit' en `media-savvy'...

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

Startrekenen 3F - Leerwerkboek deel A + B | Rob Lagendijk

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491699962

Startrekenen 3F - Leerwerkboek deel A + B 1e druk is een boek van Jelte Folkertsma uitgegeven bij Deviant, Uitgeverij. ISBN 9789491699962 Startrekenen 3F is ontwikkeld voor leerlingen van mbo niveau 4, havo en vwo. Het bevat alle domeinen en heeft als ein...

Mensen vonden ons op: boeken voor Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker ebooks, boek Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker .

Persoonstypen onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

De Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker werkt precies en gaat nauwkeurig met informatie om. Hij werkt binnen een strak kader van regels en voorschriften, wat hij prettig vindt. Hij houdt van duidelijkheid en streeft perfectie na. Hij is een betrouwbare collega en harde werker die zijn taken serieus neemt (Perfectionist). Hij voelt zich thuis bij dataverzameling en interpretatie van onderzoeksresultaten. Hij kan goed alleen werken en eindeloos doorgaan met de verwerking van gegevens. Hij is dan ook analytisch sterk en schuwt niet zijn mening te geven, aangezien hij die goed zal kunnen onderbouwen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Karakter Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker .

Netwerk onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

De Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker werkt samen met studenten, promovendi en andere onderzoekers. In zijn onderwijsgevende functie zal hij met docenten werken. Dataverzameling gebeurt niet altijd in een lab, waardoor de Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker bijvoorbeeld te maken kan krijgen met externe proefpersonen. Door zijn aanwezigheid op congressen maakt hij kennis met diverse externe collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Medewerkers Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker .

Is het beroep onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker iets voor jou?

Zou je graag onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , beroepskeuzetest Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , beroep Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

De Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker zou kunnen doorgroeien naar andere onderwijs- en onderzoeksfuncties als promovendus, junior docent, docent of onderzoeker.

Verhoudingsgewijs neemt het aantal vacatures voor wetenschappelijk personeel bij Universiteiten toe.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Promotie mogelijkheden Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , Carriere Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker .

Solliciteren op de functie onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , CV Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker , sollicitatie Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker .

Interviews met onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Vacatures onderwijs-/ onderzoeksmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker is verbonden aan een universiteit. De invulling van de functie verschilt in zowel taken als verantwoordelijkheden en is te verdelen in onderwijsondersteunende werkzaamheden enerzijds en onderzoeksondersteunende werkzaamheden anderzijds. Het doel is de ontwikkeling van onderwijsvolgers en beantwoording van wetenschappelijke vraagstellingen te faciliteren.

Beoordeling Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Onderwijs-/ Onderzoeksmedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep