U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Onderwijscoördinator

Onderwijscoördinator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een onderwijscoördinator ? Lees de functieomschrijving.

Een Onderwijscoördinator is verbonden aan een faculteit of opleiding van een Universiteit. Deze faculteiten en opleidingen geven een eigen invulling aan de functie van Onderwijscoördinator. Elementen die vrijwel altijd deel uitmaken van het takenpakket van de Onderwijscoördinator zijn: bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijsprogramma, bewaking van het onderwijsproces, onderwijsorganisatie, studentenadministratie, onderwijs- en studievoorlichting en secretarisschap van (opleidings- of examen)commissies.

De Onderwijscoördinator coördineert het onderwijs dus zowel inhoudelijk (samenstelling van het curriculum) als logistiek (ruimteverdeling). Zijn informerende rol is eveneens breed en strekt zich uit van het samenstellen van de studiegids en examenregelementen tot het adviseren van studenten. Hij analyseert problemen in het onderwijsproces en draagt oplossingen aan. In zijn rol van secretaris bereidt hij commissievergaderingen voor.

Andere taken kunnen zijn: het adviseren van opleidingsdirectie en examencommissie, het doorcommuniceren van klachten over opleiding of faculteit, leiding geven aan medewerkers van studentenadministratie, voorlichting verzorgen voor potentiële studenten, het onderzoeken van de kwaliteit van het onderwijs, middels rapportages en evaluatie door studenten en het toezien op de voortgang van studenten.

De Onderwijscoördinator heeft een afwisselende functie in het middelpunt van faculteit of opleiding, die hem met alle betrokkenen in contact brengt - van student tot directie.

Door de gedeeltelijke overlap met studieadviseur worden deze functies incidenteel samengevoegd.

 

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Onderwijscoördinator , Baan Onderwijscoördinator , Onderwijscoördinator Worden, Functie-eisen Onderwijscoördinator , Verantwoordelijkheden Onderwijscoördinator , Functieprofiel Onderwijscoördinator , Wat doet een Onderwijscoördinator , Werken als Onderwijscoördinator .

Onderwijscoördinator worden: Opleiding tot onderwijscoördinator

Van een Onderwijscoördinator wordt HBO, HBO+ of WO niveau gevraagd, met de nadruk op WO. Daarnaast is relevante werkervaring vrijwel altijd een eis. De opleiding die iemand gedaan moet hebben ligt idealiter binnen het vakgebied van de faculteit waar de Onderwijscoördinator komt werken. Tot slot is affiniteit met onderwijs een pré.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderwijscoördinator , Onderwijscoördinator Worden, Opleidingsniveau Onderwijscoördinator , Scholing Onderwijscoördinator , Studie Onderwijscoördinator , Bijscholing Onderwijscoördinator , Omscholing Onderwijscoördinator .

Organisaties waar een onderwijscoördinator doorgaans werkzaam is

Een Onderwijscoördinator werkt bij een Universiteit. Universiteiten behoren tot de publieke sector en zijn dus non-profit instellingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderwijscoördinator , Onderwijscoördinator Worden, Opleidingsniveau Onderwijscoördinator , Scholing Onderwijscoördinator , Studie Onderwijscoördinator , Bijscholing Onderwijscoördinator , Omscholing Onderwijscoördinator .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden onderwijscoördinator

Een Onderwijscoördinator zit in schaal 10 (CAO Universiteiten) en verdient daarmee bruto tussen de €2279 en €3766 per maand. Daarnaast is er een eindejaarsuitkering van 8,3%, een vakantietoeslag van 8% en kan de medewerker rekenen op 41 vakantiedagen per jaar (bij een volledige aanstelling).

Mensen vonden ons op: Salaris Onderwijscoördinator , Loon Onderwijscoördinator , Wat verdien je als Onderwijscoördinator , Salarisschaal Onderwijscoördinator , Salarisindicatie Onderwijscoördinator , Bonus Onderwijscoördinator , CAO Onderwijscoördinator , Brutoloon Onderwijscoördinator , Nettoloon Onderwijscoördinator , Vakantiedagen Onderwijscoördinator , Pensioen Onderwijscoördinator .

Competenties, skills & vaardigheden onderwijscoördinator

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Sociale vaardigheden
 • Hulpvaardige, open houding
Mensen vonden ons op: Kennis Onderwijscoördinator , Vaardigheden Onderwijscoördinator , Attitude Onderwijscoördinator , Kwalificaties Onderwijscoördinator , Competentieprofiel Onderwijscoördinator .

Boeken voor het beroep onderwijscoördinator

Wil je meer weten over het beroep onderwijscoördinator ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je onderwijscoördinator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken onderwijscoördinator te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Onderwijscoördinator , Onderwijscoördinator ebooks, boek Onderwijscoördinator .

Persoonstypen onderwijscoördinator

De Onderwijscoördinator heeft een professionele en zakelijke werkhouding. Hij werkt precies en ordelijk, maakt informatie inzichtelijk voor anderen. Hij stelt hoge eisen aan zichzelf en anderen en zal hard werken om goed of eigenlijk perfect werk af te leveren. Ook heeft hij oog voor detail (Perfectionist). Hij kan goed voor zichzelf werken, maar is ook een teamspeler. Hij is betrokken en hecht aan loyaliteit jegens collega of opleiding. Hij heeft analytisch vermogen en kan goed met verschillende soorten mensen omgaan. Ook is hij betrouwbaar (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Onderwijscoördinator , Karakter Onderwijscoördinator .

Netwerk onderwijscoördinator

De Onderwijscoördinator staat nauw in contact met iedereen die iets met de opleiding of faculteit te maken heeft. Hij adviseert en informeert studenten, stuurt administratieve krachten aan, voert overleg over inhoud van het onderwijs en logistieke kwesties met docenten en hoogleraren en ondersteunend personeel. In studiebegeleiding werkt hij samen met de studieadviseur. Tot slot heeft hij in zijn rol als secretaris contacten met leden van de opleidingscommissie en/of examencommissie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Onderwijscoördinator , Medewerkers Onderwijscoördinator .

Is het beroep onderwijscoördinator iets voor jou?

Zou je graag onderwijscoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als onderwijscoördinator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Onderwijscoördinator , beroepskeuzetest Onderwijscoördinator , beroep Onderwijscoördinator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden onderwijscoördinator

De afgelopen jaren is de trend dat het wetenschappelijk personeel van Universiteiten verhoudingsgewijs iets toeneemt, wat ten koste gaat van ondersteunend personeel. Tegelijk neemt de werkgelegenheid bij universiteiten in het algemeen toe. Er is vraag naar Onderwijscoördinatoren, maar het aanbod van posities is beperkt. Dit geldt ook voor de doorgroeimogelijkheden. Coördinerende functies als deze bestaan verder op ongeveer gelijkwaardig niveau; medewerker Bureau Buitenland, studentendecaan, etc.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Onderwijscoördinator , Promotie mogelijkheden Onderwijscoördinator , Carriere Onderwijscoördinator .

Solliciteren op de functie onderwijscoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als onderwijscoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor onderwijscoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als onderwijscoördinator . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Onderwijscoördinator , CV Onderwijscoördinator , sollicitatie Onderwijscoördinator .

Interviews met onderwijscoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen onderwijscoördinator

Vacatures onderwijscoördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderwijscoördinator ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderwijscoördinator . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Onderwijscoördinator is verbonden aan een faculteit of opleiding van een Universiteit. Deze faculteiten en opleidingen geven een eigen invulling aan de functie van Onderwijscoördinator. Elementen die vrijwel altijd deel uitmaken van het takenpakket van de Onderwijscoördinator zijn: bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijsprogramma, bewaking van het onderwijsproces, onderwijsorganisatie, studentenadministratie, onderwijs- en studievoorlichting en secretarisschap van (opleidings- of examen)commissies.

Beoordeling Onderwijscoördinator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Onderwijscoördinator ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Onderwijscoördinator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep