U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Onderzoeker Klinische Genetica

Onderzoeker Klinische Genetica worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een onderzoeker Klinische Genetica? Lees de functieomschrijving.

 

De onderzoeker Klinische genetica doet onderzoek naar ziekten en afwijkingen bij mensen. De onderzoeker Klinische genetica bestudeert uitslagen die binnen zijn gekomen en stelt een werkbaar plan van genezing op. Dit plan geeft de onderzoeker Klinische genetica dan door aan de specialist die ermee aan de slag moet gaan. De onderzoeker Klinische genetica probeert zo snel en efficiënt mogelijk te werk te gaan om de patiënt in kwestie zo snel mogelijk beter te maken. De artsen die de patiënt behandelen moeten wachten op het plan van aanpak van de onderzoeker Klinische genetica voordat zij aan de slag kunnen gaan. De onderzoeker Klinische genetica is gespecialiseerd in het onderzoek doen naar de genetica van mensen waar afwijkingen in gevonden kunnen worden. Op deze manier diagnosticeert de onderzoeker Klinische genetica wat de patiënt heeft en wat de juiste geneeswijze is. 

 

Mensen vonden ons op: Job Onderzoeker Klinische Genetica, Baan Onderzoeker Klinische Genetica, Onderzoeker Klinische Genetica Worden, Functie-eisen Onderzoeker Klinische Genetica, Verantwoordelijkheden Onderzoeker Klinische Genetica, Functieprofiel Onderzoeker Klinische Genetica, Wat doet een Onderzoeker Klinische Genetica, Werken als Onderzoeker Klinische Genetica.

Onderzoeker Klinische Genetica worden: Opleiding tot onderzoeker Klinische Genetica

De onderzoeker Klinische genetica moet eerst medicijnen studeren. Vervolgens specialiseert de onderzoeker Klinische genetica zich in Klinische genetica en zal eerst op deze afdeling lopen als Arts Assistent. Het is mogelijk dat de Arts Assistent Klinische genetica eerst meeloopt maar nog niet in opleiding is en later pas deel gaat nemen aan de opleiding in het ziekenhuis. Als de onderzoeker Klinische genetica dit heeft gedaan, is hij/zij klaar met studeren en in staat om als onderzoeker Klinische genetica aan de slag te gaan. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderzoeker Klinische Genetica, Onderzoeker Klinische Genetica Worden, Opleidingsniveau Onderzoeker Klinische Genetica, Scholing Onderzoeker Klinische Genetica, Studie Onderzoeker Klinische Genetica, Bijscholing Onderzoeker Klinische Genetica, Omscholing Onderzoeker Klinische Genetica.

Organisaties waar een onderzoeker Klinische Genetica doorgaans werkzaam is

Als de onderzoeker werkt voor een ziekenhuis dat aan een universiteit is verbonden dan is dit meestal een non profit organisatie maar als de onderzoeker werkt voor een ziekenhuis dat op zichzelf staat dan is dit vaak een profit organisatie. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderzoeker Klinische Genetica, Onderzoeker Klinische Genetica Worden, Opleidingsniveau Onderzoeker Klinische Genetica, Scholing Onderzoeker Klinische Genetica, Studie Onderzoeker Klinische Genetica, Bijscholing Onderzoeker Klinische Genetica, Omscholing Onderzoeker Klinische Genetica.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden onderzoeker Klinische Genetica

 

De onderzoeker Klinische genetica verdient een zeer hoog salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. Het salaris zou eventueel nog omhoog kunnen gaan als de onderzoeker Klinische genetica gaat promoveren in een bepaald onderzoek maar over het algemeen genomen blijft de onderzoeker Klinische genetica gedurende de hele loopbaan dit salaris verdienen.  

Mensen vonden ons op: Salaris Onderzoeker Klinische Genetica, Loon Onderzoeker Klinische Genetica, Wat verdien je als Onderzoeker Klinische Genetica, Salarisschaal Onderzoeker Klinische Genetica, Salarisindicatie Onderzoeker Klinische Genetica, Bonus Onderzoeker Klinische Genetica, CAO Onderzoeker Klinische Genetica, Brutoloon Onderzoeker Klinische Genetica, Nettoloon Onderzoeker Klinische Genetica, Vakantiedagen Onderzoeker Klinische Genetica, Pensioen Onderzoeker Klinische Genetica.

Competenties, skills & vaardigheden onderzoeker klinische genetica

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Onderzoeker Klinische Genetica, Vaardigheden Onderzoeker Klinische Genetica, Attitude Onderzoeker Klinische Genetica, Kwalificaties Onderzoeker Klinische Genetica, Competentieprofiel Onderzoeker Klinische Genetica.

Boeken voor het beroep onderzoeker klinische genetica

Wil je meer weten over het beroep onderzoeker klinische genetica? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je onderzoeker klinische genetica bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken onderzoeker klinische genetica te komen.

Praktische huisartsgeneeskunde - Klinische genetica | C T R M Schrander-Stumpel

Nederlands | Druk: 2003 ed. | Hardcover | 9789031339396 | 395 pagina's

Stormachtig en spectaculair: zo zijn de ontwikkelingen in de laatste decennia in de genetica te karakteriseren. Gezien de centrale plaats die de eerstelijnsgezondheidszorg inneemt bij verwijzing naar poliklinieken klinische genetica is actuele kennis van ...

Klinische genetica in de oncologie | Fred Menko

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789058983046 | 392 pagina's

Klinische genetica in de oncologie 1e druk is een boek van Fred Menko uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789058983046 De nieuwe techniek van next generation sequencing heeft het inzicht in het ontstaan van kanker ingrijpend gewijzigd. Reeksen erfelijke aanl...

Klinische genetica in de praktijk | N. Leschot

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789063484804 | 183 pagina's

Dit boek is een naslagwerk voor huisartsen en medisch specialisten die vragen krijgen over erfelijkheid en erfelijkheidsonderzoek. Na een algemene inleiding volgen negentien hoofdstukken die grotendeels naar organen of tractus zijn ingedeeld....

Mensen vonden ons op: boeken voor Onderzoeker Klinische Genetica, Onderzoeker Klinische Genetica ebooks, boek Onderzoeker Klinische Genetica.

Persoonstypen onderzoeker Klinische Genetica

 

De onderzoeker Klinische Genetica moet een perfectionist zijn. Omdat het om de levens of het welzijn van mensen gaat, dient elk onderzoek zeer zorgvuldig te worden gedaan en dient de onderzoeker zich zeer nauwkeurig uit te drukken naar zijn/haar collega’s.

Tevens moet de onderzoeker de patiënt of de onderzoek uitslagen goed waar kunnen nemen om zo tot een volledig en goed onderbouwd oordeel te komen over de verdere gang van zaken. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Onderzoeker Klinische Genetica, Karakter Onderzoeker Klinische Genetica.

Netwerk onderzoeker Klinische Genetica

 

De onderzoeker Klinische genetica heeft veel contact met specialisten die de geneeswijze gaan uitvoeren bij de patiënt. Er dient veel overlegd te worden met deze specialisten omdat het de samenwerking is tussen de onderzoeker Klinische genetica en de behandelende artsen die maakt dat de patiënt goed herstelt.
Tevens heeft de onderzoeker Klinische genetica contact met de Arts Assistenten op de afdeling omdat deze veel werk verrichten om ervan te leren. De onderzoeker Klinische genetica dient voor al hun taken en beslissingen een OK te geven en het lijntje tussen de onderzoeker Klinische genetica en de Arts Assistent is dan ook heel kort.
Ook heeft de onderzoeker Klinische genetica soms contact met de patiënten om onderzoek te doen en te diagnosticeren. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Onderzoeker Klinische Genetica, Medewerkers Onderzoeker Klinische Genetica.

Is het beroep onderzoeker Klinische Genetica iets voor jou?

Zou je graag onderzoeker Klinische Genetica willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als onderzoeker Klinische Genetica bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Onderzoeker Klinische Genetica, beroepskeuzetest Onderzoeker Klinische Genetica, beroep Onderzoeker Klinische Genetica kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden onderzoeker Klinische Genetica

 

De onderzoeker Klinische genetica kan niet echt doorgroeien naar een hogere functie. Onderzoeker Klinische genetica is al het hoogste binnen de Klinische genetica wat er gehaald kan worden. Echter, de onderzoeker Klinische genetica kan wel promoveren bij een bepaald onderzoek waardoor de onderzoeker Klinische genetica in kwestie hoger aanzien krijgt en waarschijnlijk ook iets omhoog zal gaan in salaris.

Het perspectief op een baan is redelijk goed. In vrijwel alle takken van de zorg en medische wereld zijn mensen nodig. Voor sommige specialisaties is het iets lastiger dan voor anderen maar als er voor de Arts Assistent plaats is om aan de opleiding te beginnen dan is de kans ook vrij groot dat de onderzoeker Klinische genetica daarna een baan krijgt. Er wordt namelijk gelet op de aanbod/vraag verhouding bij het toelaten van Arts Assistenten op de opleiding in een specialisatie. 

Arbeidsmarktperspectief score onderzoeker Klinische Genetica

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep onderzoeker Klinische Genetica. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Onderzoeker Klinische Genetica, Promotie mogelijkheden Onderzoeker Klinische Genetica, Carriere Onderzoeker Klinische Genetica.

Solliciteren op de functie onderzoeker Klinische Genetica

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als onderzoeker Klinische Genetica dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor onderzoeker Klinische Genetica belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als onderzoeker Klinische Genetica. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Onderzoeker Klinische Genetica, CV Onderzoeker Klinische Genetica, sollicitatie Onderzoeker Klinische Genetica.

Interviews met onderzoeker Klinische Genetica

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen onderzoeker Klinische Genetica

Vacatures onderzoeker klinische genetica

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderzoeker Klinische Genetica? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderzoeker Klinische Genetica. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De onderzoeker Klinische genetica doet onderzoek naar ziekten en afwijkingen bij mensen. De onderzoeker Klinische genetica bestudeert uitslagen die binnen zijn gekomen en stelt een werkbaar plan van genezing op. Dit plan geeft de onderzoeker Klinische genetica dan door aan de specialist die ermee aan de slag moet gaan.

Beoordeling Onderzoeker Klinische Genetica

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Onderzoeker Klinische Genetica' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Onderzoeker Klinische Genetica

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep