U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Operations Manager

Operations Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een operations Manager? Lees de functieomschrijving.

De Operations Manager zorgt ervoor dat een bedrijf blijft draaien, door zich bezig te houden met de dagelijkse gang van zaken. Omdat de dagelijkse gang van zaken voor elk bedrijf verschillend kunnen zijn, is ook de functie van Operations Manager op diverse manieren in te vullen. In sommige functies is de Operations Manager zo vooral bezig met het inhuren en regelen van personeel, terwijl in andere functies de nadruk op het bijhouden van voorraad en het regelen van de logistiek kan liggen.

Met wat voor processen de Operations Manager zich dan ook bezighoudt; steeds geldt dat hij goed overzicht moet hebben op zowel de korte als lange termijn, op de taakverdeling onder het uitvoerende personeel en de uitvoering van de werkzaamhedent. De Operations Manager is er verantwoordelijk voor dat alles in grote lijnen goed verloopt en hij bevindt zich dan ook vaak op de werkvloer, tussen het personeel. Het doel van zijn functie is het neerzetten van goede operationele resultaten en het behouden van die kwaliteit. Hiertoe besteedt hij bij voorbeeld aandacht aan goede werkomstandigheden voor zijn personeel.

Omdat de Operations Manager veel verschillende mensen aan moet kunnen sturen heeft hij goede communicatieve vaardigheden nodig.

De Operations Manager bekleedt een positie laag op de managementladder. Zijn functie heeft niet een inhoudelijke component. Hij stuurt uitvoerende krachten aan en het is niet ondenkbaar dat hij eerder zelf ook tot het uitvoerend personeel hoorde. In grotere bedrijven is dit enigszins anders, omdat hij daar veel personeel aan zal sturen.

Mensen vonden ons op: Job Operations Manager, Baan Operations Manager, Operations Manager Worden, Functie-eisen Operations Manager, Verantwoordelijkheden Operations Manager, Functieprofiel Operations Manager, Wat doet een Operations Manager, Werken als Operations Manager.

Operations Manager worden: Opleiding tot operations Manager

Om van buiten het bedrijf Operations Manager te kunnen worden, moet men eerst een opleiding op HBO  of WO niveau gevolgd hebben, in de richting van Management (bijv. Business/Facilitair Management of Bedrijfsadministratie). Kennis van ICT helpt ook. Vaak heeft men eerst ervaring in andere (management) functies nodig om als Operations Manager aangenomen te kunnen worden.

Afhankelijk van het niveau van de functie is het ook goed mogelijk om vanaf de werkvloer door te stromen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Operations Manager, Operations Manager Worden, Opleidingsniveau Operations Manager, Scholing Operations Manager, Studie Operations Manager, Bijscholing Operations Manager, Omscholing Operations Manager.

Organisaties waar een operations Manager doorgaans werkzaam is

De Operations Manager kan bij verschillende soorten bedrijven terecht; zowel in kleine als in grote (internationale) bedrijven. De focus in deze bedrijven kan op ICT liggen, op verkoop, op diensten, van alles.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Operations Manager, Operations Manager Worden, Opleidingsniveau Operations Manager, Scholing Operations Manager, Studie Operations Manager, Bijscholing Operations Manager, Omscholing Operations Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden operations Manager

Het salaris van een Operations Manager op HBO of WO niveau kan oplopen van €2900 per maand voor starters tot €4400 per maand (met auto van de zaak) voor senioren. Verdere arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenregeling en studievergoeding, zijn over het algemeen uitstekend geregeld.

Mensen vonden ons op: Salaris Operations Manager, Loon Operations Manager, Wat verdien je als Operations Manager, Salarisschaal Operations Manager, Salarisindicatie Operations Manager, Bonus Operations Manager, CAO Operations Manager, Brutoloon Operations Manager, Nettoloon Operations Manager, Vakantiedagen Operations Manager, Pensioen Operations Manager.

Competenties, skills & vaardigheden operations manager

 • Motiveren
 • Conceptueel denken
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen
 • Pro-actief
 • Op de lange termijn denken
Mensen vonden ons op: Kennis Operations Manager, Vaardigheden Operations Manager, Attitude Operations Manager, Kwalificaties Operations Manager, Competentieprofiel Operations Manager.

Boeken voor het beroep operations manager

Wil je meer weten over het beroep operations manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je operations manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken operations manager te komen.

System Center Operations Manager (OpsMgr) 2007 R2 Unleashed | Kerrie Meyler

Supplement to System Center Operations Manager 2007 Unleashed - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780672333415 | 528 pagina's

System Center Operations Manager (OpsMgr) 2007 R2 Unleashed: Supplement to System Center Operations Manager 2007 Unleashed is the supplement to the popular System Center Operations Manager 2007 Unleashed , fully updated to include the latest on the OpsMgr...

The Restaurant Manager's Handbook: How to Set Up, Operate, and Manage a Financially Successful Food Service Operation 4th Edition | Douglas Brown

How to Set Up, Operate, and Manage a Financially Successful Food Service Operation - Engels | Druk: 4 | E-book | 9781601380968 | 952 pagina's

The multiple award-winning Restaurant Manager's Handbook is the best-selling book on running a successful food service operation. Now in the 4th completely revised edition, nine new chapters detail restaurant layout, new equipment, principles for creating...

Mensen vonden ons op: boeken voor Operations Manager, Operations Manager ebooks, boek Operations Manager.

Persoonstypen operations Manager

De Operations Manager is ten eerste een leidinggevende en moet dus goed zijn personeel motiveren en het beste uit iedereen kunnen halen. Ook moet hij zorgen dat mensen goed kunnen werken en beschermd zijn tegen externe invloeden (Baas). De doeleinden van de organisatie moeten hierbij niet in het gedrang komen, deze blijven voorop staan. Het personeel blijft namelijk ondergeschikt aan de planning en het behalen van succes in sales, acquisitie, etc. (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Operations Manager, Karakter Operations Manager.

Netwerk operations Manager

De Operations Manager brengt de meeste tijd door met het aansturen of ondersteunen van zijn team. Daarnaast is er overleg en overeenstemming nodig met de andere managers in het bedrijf, die vaak hogere posities in het bedrijf hebben. Ook is het bij voorraadbeheer belangrijk om in contact te blijven met het salesteam.

Mensen vonden ons op: Collega’s Operations Manager, Medewerkers Operations Manager.

Is het beroep operations Manager iets voor jou?

Zou je graag operations Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als operations Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Operations Manager, beroepskeuzetest Operations Manager, beroep Operations Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden operations Manager

Het uitzicht op de arbeidsmarkt voor de Operations Manager is goed. Er zijn dus voldoende mogelijkheden om aan werk te komen, mits men genoeg relevante ervaring heeft. Vanuit een functie als Operations Manager kan men steeds door blijven groeien in het bedrijfsmanagement.

Arbeidsmarktperspectief score operations Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep operations Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Operations Manager, Promotie mogelijkheden Operations Manager, Carriere Operations Manager.

Solliciteren op de functie operations Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als operations Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor operations Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als operations Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Operations Manager, CV Operations Manager, sollicitatie Operations Manager.

Interviews met operations Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen operations Manager

Vacatures operations manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Operations Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Operations Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Operations Manager zorgt ervoor dat een bedrijf blijft draaien, door zich bezig te houden met de dagelijkse gang van zaken. Omdat de dagelijkse gang van zaken voor elk bedrijf verschillend kunnen zijn, is ook de functie van Operations Manager op diverse manieren in te vullen. In sommige functies is de Operations Manager zo vooral bezig met het inhuren en regelen van personeel, terwijl in andere functies de nadruk op het bijhouden van voorraad en het regelen van de logistiek kan liggen.

Beoordeling Operations Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Operations Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Operations Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep