U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Opkoper

Opkoper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een opkoper? Lees de functieomschrijving.

 

Een Opkoper is iemand die goederen opkoopt en die vervolgens te koop aanbiedt aan bijvoorbeeld groothandels. Bedrijven en particulieren hebben vaak niet de juiste connecties om goederen zelf te verkopen en schakelen daarom een Opkoper in. Hij weet wél aan wie en voor hoeveel hij de goederen zo snel mogelijk kan verkopen.

Er zijn heel veel verschillende goederen die een Opkoper op kan kopen. Voorbeelden zijn bedrijfsinventarissen zoals machines, meubilair, bedrijfsauto’s en computers, maar ook overtollige voorraden, faillissementen, oud papier of metalen. Er bestaan algemene Opkopers, maar ook Opkopers die specifieke goederen opkopen. Zij hebben zich bijvoorbeeld gespecialiseerd in horecagoederen of in faillissementen.

De Opkoper koopt de spullen voor een zo laag mogelijk bedrag in en probeert deze voor een zo hoog mogelijk bedrag weer te verkopen. Zijn doel is om hiermee winst te maken.

Mensen vonden ons op: Job Opkoper, Baan Opkoper, Opkoper Worden, Functie-eisen Opkoper, Verantwoordelijkheden Opkoper, Functieprofiel Opkoper, Wat doet een Opkoper, Werken als Opkoper.

Opkoper worden: Opleiding tot opkoper

 

Een Opkoper hoeft geen specifieke opleiding te hebben gevolgd. Wel is het van belang dat er ondernemersbloed door de aderen van de Opkoper stroomt. Hij moet risico’s durven nemen. Ook is het vanzelfsprekend van belang dat de Opkoper kennis heeft van de goederen die hij opkoopt. Die kan hij eventueel opdoen tijdens een opleiding.

Ook is het mogelijk, maar niet noodzakelijk, om een opleiding Handel of soortgelijke opleiding te volgen. Hier leer je bijvoorbeeld alles over commerciële mogelijkheden. Deze opleiding kan op diverse niveaus gedaan worden. Wel wordt handel in deze opleiding heel breed benaderd. Het zal niet alle specifieke handelssectoren behandelen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Opkoper, Opkoper Worden, Opleidingsniveau Opkoper, Scholing Opkoper, Studie Opkoper, Bijscholing Opkoper, Omscholing Opkoper.

Organisaties waar een opkoper doorgaans werkzaam is

 

Vaak werkt een Opkoper als zelfstandige. Het is ook mogelijk dat een Opkoper met een andere Opkoper samenwerkt of goederen inkoopt voor een organisatie. Een Opkoper is werkzaam in de profitsector, want het doel van de inkoop en verkoop van spullen is het behalen van zo veel mogelijk winst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Opkoper, Opkoper Worden, Opleidingsniveau Opkoper, Scholing Opkoper, Studie Opkoper, Bijscholing Opkoper, Omscholing Opkoper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden opkoper

 

Hoeveel een Opkoper verdient, hangt heel erg af van het deelgebied waar hij zich op richt, zijn ervaring, zijn netwerk en zijn ondernemerskwaliteiten. Het bedrag kan naar schatting uiteenlopen van zo’n €600,- tot €3000,- bruto per maand.

Vaak werkt een Opkoper als zelfstandige. Werkt hij bij een organisatie in dienst is, dan hangen ook de secundaire arbeidsvoorwaarden af van de branche waarin de Opkoper werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Opkoper, Loon Opkoper, Wat verdien je als Opkoper, Salarisschaal Opkoper, Salarisindicatie Opkoper, Bonus Opkoper, CAO Opkoper, Brutoloon Opkoper, Nettoloon Opkoper, Vakantiedagen Opkoper, Pensioen Opkoper.

Competenties, skills & vaardigheden opkoper

 • Ondernemerschap
 • Netwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Initiatief ontplooien
 • Durf
 • Onderhandelen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Opkoper, Vaardigheden Opkoper, Attitude Opkoper, Kwalificaties Opkoper, Competentieprofiel Opkoper.

Boeken voor het beroep opkoper

Wil je meer weten over het beroep opkoper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je opkoper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken opkoper te komen.

1000 Meesterwerken Van De Europese Schilderkunst | Christiane Stukenbrock

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9783829022811 | 1008 pagina's

Handboek van de beroemste schilders in alfabetische volgorde met meer dan 1000 illustraties....

Salzburg Karinthië | Michiel Bendien

Stiermarken Opper Oostenrijk - Nederlands | Druk: 5 | Hardcover | 9789018028305 | 396 pagina's

Goud Reisgids Salzburg, Karinthië, Stiermarken, Oberösterreich De ANWB Reisgidsenserie van het eerste uur. Met veel aandacht voor cultuur en natuur, met uitvoerige plaats- en streekbeschrijvingen en uitgebreide achtergrondinformatie. Voorzien van kleurenf...

De kleine biografie 2: Cesare Pavese | I.M.A.M. PrÖPper

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023436072 | 80 pagina's

Pavese lezen is een feest betreden. Tal van stemmingen slaan je tegemoet. Hier viert men zijn jeugd, daar kijkt iemand eenzaam toe, weer ergens anders doet een verlegene pogingen het leven te grijpen door een vrouw in de ogen te zien. In zijn literaire we...

Mensen vonden ons op: boeken voor Opkoper, Opkoper ebooks, boek Opkoper.

Persoonstypen opkoper

 

Persoonstypen die passen bij een Opkoper zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Het is van belang dat de Opkoper ondernemend is. Hij moet risico’s durven nemen, zelfverzekerd zijn, doelgericht te werk gaan en de klant kunnen overtuigen van de koop. Tevens is het belangrijk dat de Opkoper kennis heeft van zaken en betrouwbaar en professioneel is (Succesvolle Werker).

Bovendien moet de Opkoper altijd op de hoogte blijven van wat er speelt in de branche waarin hij werkzaam is. Zo kan hij inspelen op de behoefte van de klant en altijd de meeste winst behalen (Waarnemer). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Opkoper, Karakter Opkoper.

Netwerk opkoper

 

Een Opkoper heeft de meeste contact met klanten. De Opkoper is door hen gevraagd om goederen te op te kopen, of de Opkoper stapt zelf op hen af. Er moeten deals worden gesloten, dus de Opkoper moet goed kunnen onderhandelen en overtuigen. Ook moet de Opkoper goed contact met de klant houden en een netwerk opbouwen.

Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de branche, kan het zijn dat een Opkoper zich af en toe laat bijpraten door Professionals.

Als een Opkoper voor een organisatie werkt, komt hij ook in aanraking met zijn Leidinggevende. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Opkoper, Medewerkers Opkoper.

Is het beroep opkoper iets voor jou?

Zou je graag opkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als opkoper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Opkoper, beroepskeuzetest Opkoper, beroep Opkoper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden opkoper

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Opkoper is over het algemeen goed. Er zijn altijd goederen te verhandelen, maar het ligt aan de kwaliteiten van de Opkoper en de branche waar hij zich op richt of hij succesvol is of niet. Van belang is dat de Opkoper een goed netwerk opbouwt en die goed onderhoudt. Als hij betrouwbaar is en goede deals sluit, kan hij zijn klantenkring uitbreiden en zo meer werk creëren. 

Arbeidsmarktperspectief score opkoper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep opkoper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Opkoper, Promotie mogelijkheden Opkoper, Carriere Opkoper.

Solliciteren op de functie opkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als opkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor opkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als opkoper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Opkoper, CV Opkoper, sollicitatie Opkoper.

Interviews met opkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen opkoper

Vacatures opkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Opkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Opkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Opkoper is iemand die goederen opkoopt en die vervolgens te koop aanbiedt aan bijvoorbeeld groothandels. Bedrijven en particulieren hebben vaak niet de juiste connecties om goederen zelf te verkopen en schakelen daarom een Opkoper in. Hij weet wél aan wie en voor hoeveel hij de goederen zo snel mogelijk kan verkopen.

Beoordeling Opkoper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Opkoper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Opkoper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep