U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Opleidingsdeskundige

Opleidingsdeskundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een opleidingsdeskundige? Lees de functieomschrijving.

Een Opleidingsdeskundige is iemand die zich bezighoudt met de ontwikkeling van het personeel binnen een organisatie. 
 
Hij of zij heeft de volgende taken:
- het schrijven van een opleidingsplan voor de hele organisatie
- het implementeren en organiseren van opleidingstrajecten
- het adviseren van medewerkers en managers over individuele opleidingsmogelijkheden
- het ontwikkelen van trainingsmateriaal
 
De werkzaamheden zijn dus erg divers. Welke taken iemand heeft, hangt af van de organisatie waar hij of zij werkzaam is.
 
Mensen vonden ons op: Job Opleidingsdeskundige, Baan Opleidingsdeskundige, Opleidingsdeskundige Worden, Functie-eisen Opleidingsdeskundige, Verantwoordelijkheden Opleidingsdeskundige, Functieprofiel Opleidingsdeskundige, Wat doet een Opleidingsdeskundige, Werken als Opleidingsdeskundige.

Opleidingsdeskundige worden: Opleiding tot opleidingsdeskundige

Een Opleidingskundige heeft een opleiding Opleidingskunde gevolgd. Het is een HBO-studie (voltijd of deeltijd). Ook trainingen of cursussen zijn mogelijk.
 
Het is belangrijk dat hij of zij zich blijft verdiepen in het vakgebied. Welke cursussen worden er aangeboden? 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Opleidingsdeskundige, Opleidingsdeskundige Worden, Opleidingsniveau Opleidingsdeskundige, Scholing Opleidingsdeskundige, Studie Opleidingsdeskundige, Bijscholing Opleidingsdeskundige, Omscholing Opleidingsdeskundige.

Organisaties waar een opleidingsdeskundige doorgaans werkzaam is

Een Opleidingsdeskundige kan werk vinden bij allerlei soorten organisaties. Dit kunnen profit-organisaties zijn, maar ook non-profit organisaties. Hij maakt het meeste kans bij een groter bedrijf. Ook zijn er veel trainings- en adviesbureaus die een Opleidingsdeskundige in dienst hebben. Je wordt dan via die bedrijven op projectmatige basis ingezet bij bedrijven.
 
Sommige Opleidingskundigen werken als zelfstandige. Zij werken dan bijvoorbeeld als Bedrijfstrainer.
 
Mensen vonden ons op: Studeren voor Opleidingsdeskundige, Opleidingsdeskundige Worden, Opleidingsniveau Opleidingsdeskundige, Scholing Opleidingsdeskundige, Studie Opleidingsdeskundige, Bijscholing Opleidingsdeskundige, Omscholing Opleidingsdeskundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden opleidingsdeskundige

Een Opleidingskundige verdient tussen de € 2500,- en € 5000,- bruto per maand. 
 
Het spreekt voor zich dat als hij als zzp’er werkt, de verdiensten anders kunnen zijn.
 
Werkt hij bij een bedrijf, dan kunnen de secundaire arbeidsvoorwaarden uiteenlopen van een werktelefoon en doorbetaalde vakantiedagen tot een auto van de zaak en cursusmogelijkheden.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Opleidingsdeskundige, Loon Opleidingsdeskundige, Wat verdien je als Opleidingsdeskundige, Salarisschaal Opleidingsdeskundige, Salarisindicatie Opleidingsdeskundige, Bonus Opleidingsdeskundige, CAO Opleidingsdeskundige, Brutoloon Opleidingsdeskundige, Nettoloon Opleidingsdeskundige, Vakantiedagen Opleidingsdeskundige, Pensioen Opleidingsdeskundige.

Competenties, skills & vaardigheden opleidingsdeskundige

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Coachen
 • Motiveren
 • Initiatief ontplooien
Mensen vonden ons op: Kennis Opleidingsdeskundige, Vaardigheden Opleidingsdeskundige, Attitude Opleidingsdeskundige, Kwalificaties Opleidingsdeskundige, Competentieprofiel Opleidingsdeskundige.

Boeken voor het beroep opleidingsdeskundige

Wil je meer weten over het beroep opleidingsdeskundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je opleidingsdeskundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken opleidingsdeskundige te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Opleidingsdeskundige, Opleidingsdeskundige ebooks, boek Opleidingsdeskundige.

Persoonstypen opleidingsdeskundige

Persoonstypen die passen bij een Opleidingsdeskundige zijn Waarnemer en Gever.
 
Hij of zij onderzoekt wat een medewerker nodig heeft. Hij is analytisch en kan de behoefte van de medewerker koppelen aan een cursus of training (Waarnemer).
 
Hij of zij is gevoelig voor de behoeftes van de medewerkers en opdrachtgevers. Hij adviseert, helpt en begeleidt (Gever).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Opleidingsdeskundige, Karakter Opleidingsdeskundige.

Netwerk opleidingsdeskundige

De Opleidingskundige heeft met veel mensen contact. Hij heeft contact met collega’s en ook met medewerkers van bedrijven waar hij een klus doet. Ook heeft hij contact met managers van die bedrijven: welk doel hebben zij voor ogen met hun organisatie en hun personeel?

Mensen vonden ons op: Collega’s Opleidingsdeskundige, Medewerkers Opleidingsdeskundige.

Is het beroep opleidingsdeskundige iets voor jou?

Zou je graag opleidingsdeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als opleidingsdeskundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Opleidingsdeskundige, beroepskeuzetest Opleidingsdeskundige, beroep Opleidingsdeskundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden opleidingsdeskundige

Een Opleidingskundige kan bij veel verschillende soorten bedrijven aan de slag, in diverse branches. Het hebben van competente medewerkers wordt steeds belangrijker, dus een Opleidingskundige is gewild. Het arbeidsmarktperspectief is dus goed.
 
Bij voldoende ervaring en een goede naam kan je doorgroeien naar een functie als Personeelsmanager. Werk je bij een trainings- of adviesbureau, dan kun je Senior worden. Je krijgt dan meer verantwoordelijkheden en acquisitietaken en je begeleidt net beginnende opleiders.
 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Opleidingsdeskundige, Promotie mogelijkheden Opleidingsdeskundige, Carriere Opleidingsdeskundige.

Solliciteren op de functie opleidingsdeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als opleidingsdeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor opleidingsdeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als opleidingsdeskundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Opleidingsdeskundige, CV Opleidingsdeskundige, sollicitatie Opleidingsdeskundige.

Interviews met opleidingsdeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen opleidingsdeskundige

 • Onderwijsontwikkelaar
 • HR-medewerker

Vacatures opleidingsdeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Opleidingsdeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Opleidingsdeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Opleidingsdeskundige is iemand die zich bezighoudt met de ontwikkeling van het personeel binnen een organisatie.    Hij of zij heeft de volgende taken: - het schrijven van een opleidingsplan voor de hele organisatie - het implementeren en organiseren van opleidingstrajecten - het adviseren van medewerkers en managers over individuele opleidingsmogelijkheden - het ontwikkelen van trainingsmateriaal   De werkzaamheden zijn dus erg divers. Welke taken iemand heeft, hangt af van de organisatie waar hij of zij werkzaam is.

Beoordeling Opleidingsdeskundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Opleidingsdeskundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Opleidingsdeskundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep