U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Opperman

Opperman worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een opperman? Lees de functieomschrijving.

 

Een Opperman is iemand die zorgt voor de tijdige aanvoer van materialen en hulpmiddelen die nodig zijn in de bouw. Zo zorgt hij ervoor dat metselaars en straatmakers meteen aan het werk kunnen. De Opperman assisteert de vakmensen op de werkplaats.

Een Opperman plaatst bijvoorbeeld wegafzettingen, zoekt kabels en leidingen op in de grond en zorgt ervoor dat deze tijdens de werkzaamheden niet beschadigd worden. De Opperman helpt bij het opbouwen van steigers, voert bakstenen aan, maakt specie en onderhoudt gereedschappen.

Tevens zorgt de Opperman ervoor dat de werkplek schoon  en opgeruimd is.

Het is van belang dat een Opperman een goede lichamelijke conditie heeft en het niet erg vindt om in weer en wind in de buitenlucht aan het werk te zijn.

Mensen vonden ons op: Job Opperman, Baan Opperman, Opperman Worden, Functie-eisen Opperman, Verantwoordelijkheden Opperman, Functieprofiel Opperman, Wat doet een Opperman, Werken als Opperman.

Opperman worden: Opleiding tot opperman

 

De Opperman voert relatief eenvoudige klussen uit, dus een opleiding is vaak niet nodig. Ervaring is wel handig.

Toch zijn er ook MBO-opleidingen tot Opperman of verwante opleidingen. Theorie wordt bij deze opleiding gecombineerd met werken. Vaak moet er vier dagen per week gewerkt worden bij een leerbedrijf en één dag per week moet de leerling naar school. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Opperman, Opperman Worden, Opleidingsniveau Opperman, Scholing Opperman, Studie Opperman, Bijscholing Opperman, Omscholing Opperman.

Organisaties waar een opperman doorgaans werkzaam is

 

Een Opperman werkt bij een bouwbedrijf, zoals een bestratingsbedrijf. Zo’n bedrijf streeft naar winst en hoort dus thuis in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Opperman, Opperman Worden, Opleidingsniveau Opperman, Scholing Opperman, Studie Opperman, Bijscholing Opperman, Omscholing Opperman.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden opperman

 

Een Opperman kan naar schatting rekenen op zo’n €1200,- tot €1900,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Dit bedrag hangt onder andere af van gevolgde opleiding, leeftijd en ervaring.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden de voorwaarden die staan in de cao Bouwnijverheid, zoals vakantietoeslag, overwerktoeslag, vakantiedagen en vergoeding van werkkleding en gereedschappen.

Mensen vonden ons op: Salaris Opperman, Loon Opperman, Wat verdien je als Opperman, Salarisschaal Opperman, Salarisindicatie Opperman, Bonus Opperman, CAO Opperman, Brutoloon Opperman, Nettoloon Opperman, Vakantiedagen Opperman, Pensioen Opperman.

Competenties, skills & vaardigheden opperman

 • Energie
 • Flexibiliteit
 • Initiatief ontplooien
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Gemotiveerd
Mensen vonden ons op: Kennis Opperman, Vaardigheden Opperman, Attitude Opperman, Kwalificaties Opperman, Competentieprofiel Opperman.

Boeken voor het beroep opperman

Wil je meer weten over het beroep opperman? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je opperman bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken opperman te komen.

Donkerland | Deon Opperman

een plaas, een familie, zeven generaties - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789023996590 | 346 pagina's

In 1838 ontvlucht Pieter de Witt de Oostkaap. Na een reis vol ontberingen komt hij bij de oevers van de Tugelarivier. Daar slaat hij een hoekpaal in de grond en markeert er het gebied van zijn plaas. Hij geeft het stuk grond de naam Donkerland. Op deze pl...

Donkerland | Deon Opperman

een plaas, een familie; zeven generaties - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023994749 | 480 pagina's

Zuid-Afrika, 1838. Nadat zijn ouders door veedieven zijn vermoord, ontvlucht Pieter de Witt zijn geboortegrond aan de rand van de Kaapkolonie en trekt verder naar het oosten. Onderweg ontfermt Pieter zich over een zwarte vrouw die hij de naam Eerste geeft...

De erven Opperman | Lion Feuchtwanger

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789028441415 | 368 pagina's

De Joodse familie Oppermann onderschat de gewetenloosheid van de nazi's volledig. Gustav, een journalist, is de enige die na de brand in de Reichstag vlucht, de andere leden van de familie blijven. Martin wordt door de nazi's gearresteerd en Edgar wordt d...

Mensen vonden ons op: boeken voor Opperman, Opperman ebooks, boek Opperman.

Persoonstypen opperman

 

Persoonstypen die passen bij een Opperman zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Opperman moet fysiek zwaar werk verrichten en dient dus een goede lichamelijke conditie en veel energie te hebben. Hij werkt doelgericht en efficiënt. De Opperman moet het ook niet erg vinden om van locatie naar locatie te reizen (Succesvolle Werker).

Daarnaast heeft een Opperman een goed overzicht. Hij ziet waar hij nodig is. Zo ziet de Opperman wanneer de stratenmaker nieuwe bakstenen nodig heeft, wanneer hij specie moet gaan maken en wanneer hij kabels en leidingen moet opsporen. Kortom, de Opperman ziet welke werkzaamheden gedaan moeten worden en hij kan goed timen wanneer hij die uit moet voeren (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Opperman, Karakter Opperman.

Netwerk opperman

 

Een Opperman komt veel in contact met de andere mensen op de bouwplaats, zoals Stratenmakers en Metselaars. Hij helpt hen bijvoorbeeld bij de aanvoer van gereedschappen en materialen. Bovendien heeft een Opperman contact met een Leidinggevende. De Leidinggevende stuurt hem aan en helpt hem bij vragen en problemen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Opperman, Medewerkers Opperman.

Is het beroep opperman iets voor jou?

Zou je graag opperman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als opperman bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Opperman, beroepskeuzetest Opperman, beroep Opperman kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden opperman

 

Er zijn vrij veel vacatures te vinden voor Oppermannen, dus het lijkt erop alsof er genoeg werk is. Als een Opperman een relevantie studie heeft gevolgd, heeft hij tijdens zijn opleiding al een baan bij een leerbedrijf.

Bij goed functioneren kan een Opperman steeds meer taken en verantwoordelijkheden krijgen. Zo kan hij bijvoorbeeld Leidinggevende worden. Als hij een relevante studie heeft gedaan, kan hij uiteindelijk ook aan de slag als Metselaar of Stratenmaker. Ook kan hij een eigen bedrijf opstarten en personeel in dienst nemen.

Arbeidsmarktperspectief score opperman

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep opperman. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Opperman, Promotie mogelijkheden Opperman, Carriere Opperman.

Solliciteren op de functie opperman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als opperman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor opperman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als opperman. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Opperman, CV Opperman, sollicitatie Opperman.

Interviews met opperman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen opperman

Vacatures opperman

Op zoek naar een nieuwe baan als Opperman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Opperman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Opperman is iemand die zorgt voor de tijdige aanvoer van materialen en hulpmiddelen die nodig zijn in de bouw. Zo zorgt hij ervoor dat metselaars en straatmakers meteen aan het werk kunnen. De Opperman assisteert de vakmensen op de werkplaats.

Beoordeling Opperman

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Opperman' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Opperman

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep