U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Oprichter Startup

Oprichter Startup worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een oprichter Startup? Lees de functieomschrijving.

Een Oprichter Startup is iemand die een schaalbaar idee omzet naar een bedrijf. Een bedrijf dat aan het begin van zijn bestaan staat wordt ook wel een startup genoemd. Een startup heeft minder dan twintig medewerkers en gaat (nog) niet naar beurs.

De Oprichter Startup heeft een goed idee voor een winstgevend bedrijf en zoekt naar een goed businessmodel. Vaak heeft de Oprichter Startup kennis van allerlei vakgebieden, zoals marketing en HR. Hij neemt experts van de verschillende vakgebieden die relevant zijn voor zijn startup aan.

Het bedrijf komt elke maand in een andere fase, en dus brengt dat steeds andere taken voor de Oprichter Startup met zich mee. Elke dag zal de Oprichter Startup beginnen met een teammeeting, zodat hij op de hoogte is van de stand van zaken. Dan neemt hij de to-do-lijst door en controleert bijvoorbeeld prototypes voor applicaties. Verder op de dag heeft de Oprichter Startup bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken, gesprekken met investeerders en een presentatie. 

Mensen vonden ons op: Job Oprichter Startup, Baan Oprichter Startup, Oprichter Startup Worden, Functie-eisen Oprichter Startup, Verantwoordelijkheden Oprichter Startup, Functieprofiel Oprichter Startup, Wat doet een Oprichter Startup, Werken als Oprichter Startup.

Oprichter Startup worden: Opleiding tot oprichter Startup

Er is niet één bepaalde opleiding die je goed kan voorbereiden op het oprichten van een bedrijf. Een HBO- of WO-opleiding Bedrijfskunde geeft een goede basis. Tijdens de opleiding leer je iets over alle aspecten van een bedrijf, zoals de boekhouding, de marketing en de HR. Hierdoor heb je dus inzicht in alle ‘onderdelen’ van een bedrijf. Wel richt de opleiding zich op het werken bij grote internationale bedrijven, terwijl startups heel anders zijn. Het meeste leer je toch in de praktijk. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Oprichter Startup, Oprichter Startup Worden, Opleidingsniveau Oprichter Startup, Scholing Oprichter Startup, Studie Oprichter Startup, Bijscholing Oprichter Startup, Omscholing Oprichter Startup.

Organisaties waar een oprichter Startup doorgaans werkzaam is

Een Oprichter Startup wil geld gaan verdienen met zijn bedrijf en is dus werkzaam in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Oprichter Startup, Oprichter Startup Worden, Opleidingsniveau Oprichter Startup, Scholing Oprichter Startup, Studie Oprichter Startup, Bijscholing Oprichter Startup, Omscholing Oprichter Startup.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden oprichter Startup

Hoeveel een Oprichter Startup verdient, is moeilijk te zeggen. Het maandelijks inkomen van een ondernemer is heel wisselend. Als er veel projecten lopen, komt er vanzelfsprekend meer geld binnen dan als er even geen projecten zijn. Tijdens de eerste maanden zal er alleen maar geïnvesteerd worden, pas later kan het bedrijf winst gaan maken. Ook heeft de Oprichter Startup altijd te maken met bedrijfsrisico’s. Zo kan het voorkomen dat een belangrijke deal op het laatste moment niet doorgaat. Daar tegenover staat dat een ondernemer onder andere zijn eigen tijd in kan delen.

Mensen vonden ons op: Salaris Oprichter Startup, Loon Oprichter Startup, Wat verdien je als Oprichter Startup, Salarisschaal Oprichter Startup, Salarisindicatie Oprichter Startup, Bonus Oprichter Startup, CAO Oprichter Startup, Brutoloon Oprichter Startup, Nettoloon Oprichter Startup, Vakantiedagen Oprichter Startup, Pensioen Oprichter Startup.

Competenties, skills & vaardigheden oprichter startup

 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Initiatief ontplooien
 • Aanpassingsvermogen
 • Visie
 • Durf
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Oprichter Startup, Vaardigheden Oprichter Startup, Attitude Oprichter Startup, Kwalificaties Oprichter Startup, Competentieprofiel Oprichter Startup.

Boeken voor het beroep oprichter startup

Wil je meer weten over het beroep oprichter startup? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je oprichter startup bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken oprichter startup te komen.

The Lean Startup | Eric Ries

How Relentless Change Creates Radically Successful Businesses - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780670921607 | 320 pagina's

Most new businesses fail. But most of those failures are preventable. The Lean Startup is a new approach to business that's being adopted around the world. It is changing the way companies are built and new products are launched. The Lean Startup is about...

Shoe Dog | Phil Knight

Het verhaal van de oprichter van Nike - Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789000357598 | 416 pagina's

Autobiografie van de grootste sportschoenenmaker ter wereld Phil Knight richtte in 1964 samen met hardloopcoach Bill Bowerman Blue Ribbon Sports op, in het begin als distributeur voor de Japanse schoenmaker Onitsuka Tiger. Ze begonnen met een startkapitaa...

The $100 Startup | Chris Guillebeau

Fire Your Boss, Do What You Love and Work Better To Live More - Engels | Druk: Main Market Ed. | Paperback | 9781447286318 | 304 pagina's

Change your job to change your life. You no longer need to work nine-to-five in a big company to pay the mortgage, send your kids to school and afford that yearly holiday. You can quit the rat race and start up on your own - and you don't need an MBA or a...

Mensen vonden ons op: boeken voor Oprichter Startup, Oprichter Startup ebooks, boek Oprichter Startup.

Persoonstypen oprichter Startup

Persoonstypen die passen bij een Oprichter Startup zijn Baas en Waarnemer.

Het is van belang dat een Oprichter Startup een goede leider is. De Oprichter Startup heeft overzicht en kan de experts van verschillende vakgebieden goed aansturen. Hij straalt zelfvertrouwen uit, kan goed orders geven en is loyaal en resultaatgericht (Baas).

Daarnaast is de Oprichter Startup inzichtelijk. Hij signaleert snel problemen en kansen. Ook is het snel kunnen schakelen van taken één van de belangrijkste eigenschappen van een Oprichter Startup (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Oprichter Startup, Karakter Oprichter Startup.

Netwerk oprichter Startup

Een Oprichter Startup heeft een groot netwerk en komt dus met veel mensen in aanraking. De Oprichter Startup werkt eventueel samen met anderen om de startup op te richten. De Oprichter Startup heeft van alle vakgebieden een beetje kennis, maar is vaak nergens een expert in. Hij neemt dus echte experts aan. Welke mensen de Oprichter Startup aanneemt hangt af van de startup, maar voorbeelden zijn Programmeurs, Marketingmedewerkers en Communicatiemedewerkers. Verder probeert de Oprichter Startup investeerders aan te trekken die zijn bedrijf helpen opstarten. Natuurlijk gaat een Oprichter Startup ook op zoek naar klanten. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Oprichter Startup, Medewerkers Oprichter Startup.

Is het beroep oprichter Startup iets voor jou?

Zou je graag oprichter Startup willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als oprichter Startup bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Oprichter Startup, beroepskeuzetest Oprichter Startup, beroep Oprichter Startup kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden oprichter Startup

Een eigen bedrijf zorgt voor vrijheid, maar zeker ook voor onzekerheid. De Oprichter Startup moet een goed uitgedacht, uniek plan hebben om een succesvolle startup van te grond te kunnen krijgen. Als de startup niet slaagt, zal de Oprichter Startup een nieuw plan moeten bedenken of ergens in loondienst gaan werken. Slaagt de startup wel, dan kan hij het bedrijf uitbreiden en meer personeel aannemen. De Oprichter Startup kan een grotere markt aan gaan spreken of zich juist gaan specialiseren in een bepaalde sector of een bepaald product.

Arbeidsmarktperspectief score oprichter Startup

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep oprichter Startup. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Oprichter Startup, Promotie mogelijkheden Oprichter Startup, Carriere Oprichter Startup.

Solliciteren op de functie oprichter Startup

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als oprichter Startup dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor oprichter Startup belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als oprichter Startup. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Oprichter Startup, CV Oprichter Startup, sollicitatie Oprichter Startup.

Interviews met oprichter Startup

Rob Hermans (28) is de oprichter van Achieved, een startup. 

 

               

 

Waarom heb je een startup opgericht?

"Na mijn studie bedrijfskunde en financieel management was het een logische vervolgstap om bij een grote multinational te gaan werken. Ik kwam er echter al snel achter dat dit niet helemaal mijn ding was. Ik miste de vernieuwing en creativiteit in mijn werk en voelde me ‘gevangen’ in de structuur en hiërarchie van zo’n grote organisatie. Ondertussen kwam ik steeds meer in aanraking met verschillende internet startups. Ik werd erg enthousiast van de mentaliteit, innovatie en totaal andere manier van werken. Ik ben er veel over gaan lezen, bijeenkomste...


Lees de rest van het interview

Verwante beroepen oprichter Startup

Vacatures oprichter startup

Op zoek naar een nieuwe baan als Oprichter Startup? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Oprichter Startup. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Oprichter Startup is iemand die een schaalbaar idee omzet naar een bedrijf. Een bedrijf dat aan het begin van zijn bestaan staat wordt ook wel een startup genoemd. Een startup heeft minder dan twintig medewerkers en gaat (nog) niet naar beurs.

Beoordeling Oprichter Startup

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Oprichter Startup' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Oprichter Startup

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep