U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Oproepkracht

Oproepkracht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een oproepkracht? Lees de functieomschrijving.

Als oproepkracht kan je pas gaan werken als je werkgever je oproept. Je kan als oproepkracht in vele verschillende sectoren werken en kan veel verschillende takenpakketten en bevoegheden hebben. Je wordt als oproepkracht opgeroepen wanneer je werkgever veel werk heeft liggen en iemand extra kan gebruiken om werk voor hem te verrichten. Als oproepkracht heb je dus geen vaste taken en is je werk erg flexibel.

 

 

Mensen vonden ons op: Job Oproepkracht, Baan Oproepkracht, Oproepkracht Worden, Functie-eisen Oproepkracht, Verantwoordelijkheden Oproepkracht, Functieprofiel Oproepkracht, Wat doet een Oproepkracht, Werken als Oproepkracht.

Oproepkracht worden: Opleiding tot oproepkracht

Afhankelijk van de sector waarbinnen je als oproepkracht gaat werken is mogelijk een bepaalde opleiding vereist. Vaak krijg je als oproepkracht verschillende cursussen aangeboden van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent om zo goed mogelijk je taken als oproepkracht te kunnen uitvoeren. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Oproepkracht, Oproepkracht Worden, Opleidingsniveau Oproepkracht, Scholing Oproepkracht, Studie Oproepkracht, Bijscholing Oproepkracht, Omscholing Oproepkracht.

Organisaties waar een oproepkracht doorgaans werkzaam is

Zowel in de profit als non-profit sector is er vraag naar oproepkrachten. Je kan als oproepkracht daarom ook in veel verschillende sectoren werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Oproepkracht, Oproepkracht Worden, Opleidingsniveau Oproepkracht, Scholing Oproepkracht, Studie Oproepkracht, Bijscholing Oproepkracht, Omscholing Oproepkracht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden oproepkracht

Als oproepkracht werk je als je werkgever je oproept. Je hebt als oproepkracht dus geen vast maandloon. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn verschillend voor oproepkrachten aangezien deze afhankelijk zijn van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent als oproepkracht. Relatief bekeken is het salaris van een oproepkracht niet erg hoog.

Mensen vonden ons op: Salaris Oproepkracht, Loon Oproepkracht, Wat verdien je als Oproepkracht, Salarisschaal Oproepkracht, Salarisindicatie Oproepkracht, Bonus Oproepkracht, CAO Oproepkracht, Brutoloon Oproepkracht, Nettoloon Oproepkracht, Vakantiedagen Oproepkracht, Pensioen Oproepkracht.

Competenties, skills & vaardigheden oproepkracht

 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Oproepkracht, Vaardigheden Oproepkracht, Attitude Oproepkracht, Kwalificaties Oproepkracht, Competentieprofiel Oproepkracht.

Boeken voor het beroep oproepkracht

Wil je meer weten over het beroep oproepkracht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je oproepkracht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken oproepkracht te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Oproepkracht, Oproepkracht ebooks, boek Oproepkracht.

Persoonstypen oproepkracht

Als oproepkracht is het belangrijk dat je een flexibele werker bent. Je moet ontvankelijk, goedaardig en vooral ondersteunend zijn aangelegd. Je moet als oproepkracht een goede ondersteruning zijn voor je werkgever. Bij een oproepkracht past daarom het type van de bemiddelaar (Bemiddelaar).

Verder moet je als oproepkracht ook over een verantwoordelijkheidbesef beschikken. Je moet betrouwbaar en loyaal zijn en klaar staan voor de werkgever wanneer deze je nodig heeft (Loyalist).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Oproepkracht, Karakter Oproepkracht.

Netwerk oproepkracht

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent, kun je als oproepkracht verschillende netwerken hebben. Als oproepkracht heb je in ieder geval contact met je werkgever en je collega's binnen de organisatie. Werk je als oproepkracht in de horeca heb je bijvoorbeeld ook contact met klanten en gasten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Oproepkracht, Medewerkers Oproepkracht.

Is het beroep oproepkracht iets voor jou?

Zou je graag oproepkracht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als oproepkracht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Oproepkracht, beroepskeuzetest Oproepkracht, beroep Oproepkracht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden oproepkracht

Er zijn altijd vacatures voor oproepkrachten beschikbaar en je kan dan ook snel aan een baan als oproepkracht komen.

Ook zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden voor een oproepkracht. Je kan als oproepkracht een vaste baan aangeboden krijgen binnen de organisatie waar je als oproepkracht hebt gewerkt. Ook kun je op zoek gaan naar een vaste baan binnen een andere organisatie.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Oproepkracht, Promotie mogelijkheden Oproepkracht, Carriere Oproepkracht.

Solliciteren op de functie oproepkracht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als oproepkracht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor oproepkracht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als oproepkracht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Oproepkracht, CV Oproepkracht, sollicitatie Oproepkracht.

Interviews met oproepkracht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen oproepkracht

Vacatures oproepkracht

Op zoek naar een nieuwe baan als Oproepkracht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Oproepkracht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als oproepkracht kan je pas gaan werken als je werkgever je oproept. Je kan als oproepkracht in vele verschillende sectoren werken en kan veel verschillende takenpakketten en bevoegheden hebben. Je wordt als oproepkracht opgeroepen wanneer je werkgever veel werk heeft liggen en iemand extra kan gebruiken om werk voor hem te verrichten.

Beoordeling Oproepkracht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Oproepkracht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Oproepkracht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep