U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Opzichter

Opzichter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een opzichter? Lees de functieomschrijving.

Als opzichter in de bouw vertegenwoordig je de opdrachtgever op de bouwplaats. Je controleert en beoordeelt of er wordt voldaan aan de wensen van de opdrachtgever. Als opzichter hou je toezich op de kwaliteit van de uitvoerig, onderhoud je de complete bouwadministratie, controleer je werktekeningen aan de hand van bouwtekening, je bewaakt de benodigde informatie zoals tekeningenproductie, je keurt bouwstoffen en onderdelen die worden geleverd op de bouwplaats, je signaleet afwijkingen tijdens de bouw, je voert gesprekken met aannemers, onderaannemers en toezichtbedrijven, je geeft leiding aan assistenten, je verzamelt gegeven voor revisietekeningen en je verzorgt de eindoplevering van een project.

Mensen vonden ons op: Job Opzichter, Baan Opzichter, Opzichter Worden, Functie-eisen Opzichter, Verantwoordelijkheden Opzichter, Functieprofiel Opzichter, Wat doet een Opzichter, Werken als Opzichter.

Opzichter worden: Opleiding tot opzichter

Als toezichthouder is het wenselijk dat je een bouwkundige opleiding hebt gevolgd, zoals de opleiding bouwkunde. Ook enige ervaring in de bouwsector is wenselijk zodat je anderen van je kunnen leren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Opzichter, Opzichter Worden, Opleidingsniveau Opzichter, Scholing Opzichter, Studie Opzichter, Bijscholing Opzichter, Omscholing Opzichter.

Organisaties waar een opzichter doorgaans werkzaam is

Als opzichter in de bouw kun je zowel voor de overheid als voor profit organisaties werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Opzichter, Opzichter Worden, Opleidingsniveau Opzichter, Scholing Opzichter, Studie Opzichter, Bijscholing Opzichter, Omscholing Opzichter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden opzichter

Als opzichter verdien je maandelijk een salaris tussen de 2900 en 3800 euro bruto per maand. Afhankelijk van je ervaring en van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent, wordt je salaris bepaald. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor een opzichter per organisatie verschillend.

Mensen vonden ons op: Salaris Opzichter, Loon Opzichter, Wat verdien je als Opzichter, Salarisschaal Opzichter, Salarisindicatie Opzichter, Bonus Opzichter, CAO Opzichter, Brutoloon Opzichter, Nettoloon Opzichter, Vakantiedagen Opzichter, Pensioen Opzichter.

Competenties, skills & vaardigheden opzichter

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Opzichter, Vaardigheden Opzichter, Attitude Opzichter, Kwalificaties Opzichter, Competentieprofiel Opzichter.

Boeken voor het beroep opzichter

Wil je meer weten over het beroep opzichter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je opzichter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken opzichter te komen.

Collaborative Leadership | Peter M. Dewitt

Six Influences That Matter Most - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781506337111 | 232 pagina's

Get the ammunition you need to fuel collaborative leadership in your school. What type of leadership do you practice? Many of us rely on transformational and instructional leadership. But there are advantages in applying a holistic angle including all sta...

Hacking School Discipline | Nathan Maynard

9 Ways to Create a Culture of Empathy and Responsibility Using Restorative Justice - Engels | Paperback | 9781948212137 | 202 pagina's

...

Teacher Planner 2019 - 2020 | Simple Planners And Journals

Weekly Lesson Planner - August to July, Set Yearly Goals - Monthly Goals and Weekly Goals. Assess Progress - Blue Hearts - Engels | Paperback | 9781091757875 | 146 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Opzichter, Opzichter ebooks, boek Opzichter.

Persoonstypen opzichter

Als opzichter moet je perfectionistisch zijn. Je moet voor je opdrachtgever een goed resultaat afleveren anders wordt jij hierop aangesproken. Je moet daarom realitisch en principieel te werk gaan en alles tot in de details uitzoeken zodat je niet voor verrassingen komt te staan (Perfectionist).

Verder moet je als opzichter ook je betrouwbaar zijn. Opdrachtgevers moeten op je kunnen rekenen en je moet wanneer iets niet goed gaat je verantwoordelijkheid durven nemen (Loyalist).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Opzichter, Karakter Opzichter.

Netwerk opzichter

Als opzichter leg je verantwoordelijkheid af aan de directievoerder of projectleider van het project. Verder ga je in gesprek met verschillende aannemers en onderaannemers en bespreek je met hun de wensen van de opdrachtgever. Eenmaal een aannemer gekozen, legt deze aannemer verantwoording af aan jou.

Mensen vonden ons op: Collega’s Opzichter, Medewerkers Opzichter.

Is het beroep opzichter iets voor jou?

Zou je graag opzichter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als opzichter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Opzichter, beroepskeuzetest Opzichter, beroep Opzichter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden opzichter

Er is de bouwsector bijna altijd wel werk en als opzichter kun je dan ook relatief makkelijk aan een baan komen. Meestal heb je binnen een organisatie eerst andere functies vervuld voordat je opzichter wordt. De doorgroeimogelijkheden voor een opzichter zijn divers. Je kan binnen een organisatie doorgroeien tot hoofdopzichter van een organisatie of je kan doorgroeien naar andere management- en bestuursfunctie binnen de organisatie.

Arbeidsmarktperspectief score opzichter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep opzichter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Opzichter, Promotie mogelijkheden Opzichter, Carriere Opzichter.

Solliciteren op de functie opzichter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als opzichter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor opzichter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als opzichter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Opzichter, CV Opzichter, sollicitatie Opzichter.

Interviews met opzichter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen opzichter

 • Hoofdopzichter

Vacatures opzichter

Op zoek naar een nieuwe baan als Opzichter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Opzichter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als opzichter in de bouw vertegenwoordig je de opdrachtgever op de bouwplaats. Je controleert en beoordeelt of er wordt voldaan aan de wensen van de opdrachtgever. Als opzichter hou je toezich op de kwaliteit van de uitvoerig, onderhoud je de complete bouwadministratie, controleer je werktekeningen aan de hand van bouwtekening, je bewaakt de benodigde informatie zoals tekeningenproductie, je keurt bouwstoffen en onderdelen die worden geleverd op de bouwplaats, je signaleet afwijkingen tijdens de bouw, je voert gesprekken met aannemers, onderaannemers en toezichtbedrijven, je geeft leiding aan assistenten, je verzamelt gegeven voor revisietekeningen en je verzorgt de eindoplevering van een project. .

Beoordeling Opzichter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Opzichter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Opzichter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep