U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Orderbehandelaar

Orderbehandelaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een orderbehandelaar? Lees de functieomschrijving.

De Orderbehandelaar is diegene die de voorbereidingen treft voor het order- en leveringsproces. Hij controleert de juistheid en de volledigheid van de ingevulde orderbon en voert deze zorgvuldig in in de computer, zodat de juiste onderdelen kunnen worden besteld.  Daarnaast moet hij de orderbevestigingen van leveranciers controleren en eventueel verbeteren. Hij is het aanspreekpunt voor klanten over alles dat met orders en offertes te maken heeft en informeert hen o.a. over de levertermijn. Verder overziet hij de voortgang van de order. 

De Orderbehandelaar houdt via de computer toezicht op een bijna automatisch proces. Hij stuurt het proces af en toe wat in de goede richting als dit nodig blijkt te zijn. Denk daarbij aan het tackelen van problemen rond het fysieke leverproces.

De Orderbehandelaar heeft ook contact met leveranciers, die vaak internationaal opereren. Het is daarom van belang dat een Orderbehandelaar naast het Nederlands ook een of twee vreemde talen beheerst, waaronder Engels.

Mensen vonden ons op: Job Orderbehandelaar, Baan Orderbehandelaar, Orderbehandelaar Worden, Functie-eisen Orderbehandelaar, Verantwoordelijkheden Orderbehandelaar, Functieprofiel Orderbehandelaar, Wat doet een Orderbehandelaar, Werken als Orderbehandelaar.

Orderbehandelaar worden: Opleiding tot orderbehandelaar

De Orderbehandelaar moet minimaal een MBO opleiding hebben gevolgd, maar ook HBO niveau wordt gevraagd. Een specifieke studierichting is niet vereist, maar enige werkervaring in een commerciële of administratieve functie wel.

Soms bieden werkgevers een interne opleiding van een aantal weken. De Orderbehandelaar moet met computers om kunnen gaan (Office) en enige kennis hebben van het Engels (en Duits).

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Orderbehandelaar, Orderbehandelaar Worden, Opleidingsniveau Orderbehandelaar, Scholing Orderbehandelaar, Studie Orderbehandelaar, Bijscholing Orderbehandelaar, Omscholing Orderbehandelaar.

Organisaties waar een orderbehandelaar doorgaans werkzaam is

Een Orderbehandelaar werkt bij een bedrijf dat met klanten en leveringen te maken heeft. Dit kan zijn in bijvoorbeeld de Telecom.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Orderbehandelaar, Orderbehandelaar Worden, Opleidingsniveau Orderbehandelaar, Scholing Orderbehandelaar, Studie Orderbehandelaar, Bijscholing Orderbehandelaar, Omscholing Orderbehandelaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden orderbehandelaar

De Orderbehandelaar verdient gemiddeld ca. €2000 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk van leeftijd, ervaring en werkgever.

Mensen vonden ons op: Salaris Orderbehandelaar, Loon Orderbehandelaar, Wat verdien je als Orderbehandelaar, Salarisschaal Orderbehandelaar, Salarisindicatie Orderbehandelaar, Bonus Orderbehandelaar, CAO Orderbehandelaar, Brutoloon Orderbehandelaar, Nettoloon Orderbehandelaar, Vakantiedagen Orderbehandelaar, Pensioen Orderbehandelaar.

Competenties, skills & vaardigheden orderbehandelaar

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Netwerken
 • Accuratesse
 • Communicatief vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Orderbehandelaar, Vaardigheden Orderbehandelaar, Attitude Orderbehandelaar, Kwalificaties Orderbehandelaar, Competentieprofiel Orderbehandelaar.

Boeken voor het beroep orderbehandelaar

Wil je meer weten over het beroep orderbehandelaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je orderbehandelaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken orderbehandelaar te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Orderbehandelaar, Orderbehandelaar ebooks, boek Orderbehandelaar.

Persoonstypen orderbehandelaar

De Orderbehandelaar moet productief zijn, omdat hij veel orders moet nakijken en behandelen. Het invoeren van alle gegevens vraagt om zorgvuldigheid en de Orderbehandelaar is erg ordelijk (Perfectionist).

Hij heeft vaak te maken met problemen die moeten worden opgelost. Hij is een verantwoordelijk iemand, die loyaal is aan het bedrijf (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Orderbehandelaar, Karakter Orderbehandelaar.

Netwerk orderbehandelaar

De Orderbehandelaar heeft contact met klanten en leveranciers. Hij informeert klanten over de status van hun bestelling.

Mensen vonden ons op: Collega’s Orderbehandelaar, Medewerkers Orderbehandelaar.

Is het beroep orderbehandelaar iets voor jou?

Zou je graag orderbehandelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als orderbehandelaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Orderbehandelaar, beroepskeuzetest Orderbehandelaar, beroep Orderbehandelaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden orderbehandelaar

Er zijn vacatures voor Orderbehandelaars, maar het zijn er niet veel. Afhankelijk van de precieze werkzaamheden kan deze functie ook als bijbaan ingevuld worden. Dit is voornamelijk het geval wanneer de nadruk ligt op data-entry. Wanneer de Orderbehandelaar ook orders controleert zal er meer van de werknemer gevraagd worden.

Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt. Eventueel kan de Orderbehandelaar in functie nog iets aan werkzaamheden naar zich toetrekken, maar meestal zal voor andere functies extra scholing nodig zijn.

Arbeidsmarktperspectief score orderbehandelaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep orderbehandelaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Orderbehandelaar, Promotie mogelijkheden Orderbehandelaar, Carriere Orderbehandelaar.

Solliciteren op de functie orderbehandelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als orderbehandelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor orderbehandelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als orderbehandelaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Orderbehandelaar, CV Orderbehandelaar, sollicitatie Orderbehandelaar.

Interviews met orderbehandelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen orderbehandelaar

Vacatures orderbehandelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Orderbehandelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Orderbehandelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Orderbehandelaar is diegene die de voorbereidingen treft voor het order- en leveringsproces. Hij controleert de juistheid en de volledigheid van de ingevulde orderbon en voert deze zorgvuldig in in de computer, zodat de juiste onderdelen kunnen worden besteld.  Daarnaast moet hij de orderbevestigingen van leveranciers controleren en eventueel verbeteren.

Beoordeling Orderbehandelaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Orderbehandelaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Orderbehandelaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep