U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Orderpicker

Orderpicker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een orderpicker? Lees de functieomschrijving.

Als orderpicker ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het magazijn of opslagplaats van goederen van een bedrijf. Afhankelijk van het bedrijf waarbinnen je werkzaam bent, kunnen je werkzaamheden variëren. Bij de meeste bedrijven ben je bezig met de in- en uitvoer van goederen en ben je verantwoordelijk voor het laden en lossen van goederen. De in- en uitvoer van goederen kan zowel handmatig als machinaal gebeuren. Als orderpicker maak je de goederen verzend klaar. Verder hou je je als orderpicker ook bezig met het opstellen van documenten en je moet de gegevens over de goederen invoeren. 

 

Mensen vonden ons op: Job Orderpicker, Baan Orderpicker, Orderpicker Worden, Functie-eisen Orderpicker, Verantwoordelijkheden Orderpicker, Functieprofiel Orderpicker, Wat doet een Orderpicker, Werken als Orderpicker.

Orderpicker worden: Opleiding tot orderpicker

Als orderpicker heb je inprincipe voldoende kennis als je een MBO-diploma hebt afgerond. Vaak krijg je binnen de organisatie cursussen en bijscholing wanneer dat wenselijk is. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Orderpicker, Orderpicker Worden, Opleidingsniveau Orderpicker, Scholing Orderpicker, Studie Orderpicker, Bijscholing Orderpicker, Omscholing Orderpicker.

Organisaties waar een orderpicker doorgaans werkzaam is

Als orderpicker ben je vaak werkzaam in de profitsector. Je werkt namelijk bij bedrijven met magazijnen en opslagplaatsen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Orderpicker, Orderpicker Worden, Opleidingsniveau Orderpicker, Scholing Orderpicker, Studie Orderpicker, Bijscholing Orderpicker, Omscholing Orderpicker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden orderpicker

Als orderpicker verdien je vaak rond de 2000 euro bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van het bedrijf waarbinnen je werkzaam bent. Ook ervaring is van invloed op de hoogte van je salaris. Wat betreft de secundaire arbeidsvoorwaarden geldt hetzelfde als voor het salaris, dit is afhankelijk van het bedrijf waarbinnen je als orderpicker werkzaam bent. Sommige bedrijven zullen je meer vakantiedagen bieden en andere bedrijven zullen meer gericht zijn op het geven van bonussen.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Orderpicker, Loon Orderpicker, Wat verdien je als Orderpicker, Salarisschaal Orderpicker, Salarisindicatie Orderpicker, Bonus Orderpicker, CAO Orderpicker, Brutoloon Orderpicker, Nettoloon Orderpicker, Vakantiedagen Orderpicker, Pensioen Orderpicker.

Competenties, skills & vaardigheden orderpicker

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Organiseren
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Orderpicker, Vaardigheden Orderpicker, Attitude Orderpicker, Kwalificaties Orderpicker, Competentieprofiel Orderpicker.

Boeken voor het beroep orderpicker

Wil je meer weten over het beroep orderpicker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je orderpicker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken orderpicker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Orderpicker, Orderpicker ebooks, boek Orderpicker.

Persoonstypen orderpicker

Als orderpicker is het belangrijk dat je ordelijk bent ingesteld. Je bent verantwoordelijk voor alle goederen van een bedrijf en moet secuur te werk gaan. Een perfectionistisch persoonlijkheidstype is daarom van toepassingen op het werk van een orderpicker.

Verder moet je als orderpicker ook een succesvolle werker zijn. Als orderpicker moet je verschillende taken tegelijk kunnen doen en je moet ijverig en gedreven zijn in je werk.

 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Orderpicker, Karakter Orderpicker.

Netwerk orderpicker

Als orderpicker heb je veel contact met de klanten en de leveranciers, zowel intern als extern. De functie van orderpicker speelt zich voornamelijk af in het magazijn en in het magazijn heb je veel contact met andere orderpickers.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Orderpicker, Medewerkers Orderpicker.

Is het beroep orderpicker iets voor jou?

Zou je graag orderpicker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als orderpicker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Orderpicker, beroepskeuzetest Orderpicker, beroep Orderpicker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden orderpicker

Aangezien er geen specifieke opleiding tot orderpicker is, is het lastig iets te zeggen over het arbeidsperspectief van de orderpicker. Afhankelijk van de economie zal er meer of minder invoer en uitvoer van goederen zijn en zal er meer of minder werk zijn voor orderpickers.

De doorgroeimogelijkheden voor de orderpicker zijn relatief goed. Je kan als orderpicker vaak doorstromen naar hogere managementfuncties in het bedrijf waarbinnen je werkzaam bent. Door bijvoorbeeld het volgen van extra scholing of cursussen kun je je doorgroeimogelijkheden als orderpicker vergroten.

 

Arbeidsmarktperspectief score orderpicker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep orderpicker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Orderpicker, Promotie mogelijkheden Orderpicker, Carriere Orderpicker.

Solliciteren op de functie orderpicker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als orderpicker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor orderpicker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als orderpicker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Orderpicker, CV Orderpicker, sollicitatie Orderpicker.

Interviews met orderpicker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen orderpicker

Vacatures orderpicker

Op zoek naar een nieuwe baan als Orderpicker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Orderpicker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als orderpicker ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het magazijn of opslagplaats van goederen van een bedrijf. Afhankelijk van het bedrijf waarbinnen je werkzaam bent, kunnen je werkzaamheden variëren. Bij de meeste bedrijven ben je bezig met de in- en uitvoer van goederen en ben je verantwoordelijk voor het laden en lossen van goederen.

Beoordeling Orderpicker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Orderpicker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Orderpicker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Hersendodende baan waarbij hoge performance eisen gesteld worden. Het is werk wat ingesteld is om door robots uitgevoerd te worden en zo word je dan ook behandeld. Houd jij van 8 uur rennen van links naar rechts en waarschijnlijk ook snachts tegen minimumloon, ga dan dit werk doen.

Door: Wouter

Reageer op dit beroep