U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Orgel leraar

Orgel leraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een orgel leraar ? Lees de functieomschrijving.

 

De orgel leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument orgel bespelen. De orgel leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De orgel leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de orgel leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de orgel leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De orgel leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de orgel leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de orgel leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een orgel leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Mensen vonden ons op: Job Orgel leraar , Baan Orgel leraar , Orgel leraar Worden, Functie-eisen Orgel leraar , Verantwoordelijkheden Orgel leraar , Functieprofiel Orgel leraar , Wat doet een Orgel leraar , Werken als Orgel leraar .

Orgel leraar worden: Opleiding tot orgel leraar

 

Als de orgel leraar de orgel goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de orgel leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de orgel leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de orgel leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel orgel leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de orgel leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de orgel leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat orgel leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De orgel leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                        

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Orgel leraar , Orgel leraar Worden, Opleidingsniveau Orgel leraar , Scholing Orgel leraar , Studie Orgel leraar , Bijscholing Orgel leraar , Omscholing Orgel leraar .

Organisaties waar een orgel leraar doorgaans werkzaam is

 

De orgel leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De orgel leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de orgel  leraar voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Orgel leraar , Orgel leraar Worden, Opleidingsniveau Orgel leraar , Scholing Orgel leraar , Studie Orgel leraar , Bijscholing Orgel leraar , Omscholing Orgel leraar .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden orgel leraar

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de orgel leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De orgel leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.              

Als het bekend is dat een orgel leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De orgel leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als orgel leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de orgel leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Orgel leraar , Loon Orgel leraar , Wat verdien je als Orgel leraar , Salarisschaal Orgel leraar , Salarisindicatie Orgel leraar , Bonus Orgel leraar , CAO Orgel leraar , Brutoloon Orgel leraar , Nettoloon Orgel leraar , Vakantiedagen Orgel leraar , Pensioen Orgel leraar .

Competenties, skills & vaardigheden orgel leraar

 • Discipline
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Motiveren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Orgel leraar , Vaardigheden Orgel leraar , Attitude Orgel leraar , Kwalificaties Orgel leraar , Competentieprofiel Orgel leraar .

Boeken voor het beroep orgel leraar

Wil je meer weten over het beroep orgel leraar ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je orgel leraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken orgel leraar te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Orgel leraar , Orgel leraar ebooks, boek Orgel leraar .

Persoonstypen orgel leraar

 

De orgel leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de orgel leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de orgel leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.               

Ook is het belangrijk dat de orgel leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de orgel leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.               

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Orgel leraar , Karakter Orgel leraar .

Netwerk orgel leraar

 

 Elke orgel leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de orgel leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de orgel leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de orgel leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere orgel leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de orgel leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de orgel leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega orgel leraar.  

Op een muziekschool heeft de orgel leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever orgel wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        

Mensen vonden ons op: Collega’s Orgel leraar , Medewerkers Orgel leraar .

Is het beroep orgel leraar iets voor jou?

Zou je graag orgel leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als orgel leraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Orgel leraar , beroepskeuzetest Orgel leraar , beroep Orgel leraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden orgel leraar

 

Het is voor de orgel leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van orgel  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de orgel leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De orgel leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Orgel leraar , Promotie mogelijkheden Orgel leraar , Carriere Orgel leraar .

Solliciteren op de functie orgel leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als orgel leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor orgel leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als orgel leraar . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Orgel leraar , CV Orgel leraar , sollicitatie Orgel leraar .

Interviews met orgel leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen orgel leraar

Vacatures orgel leraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Orgel leraar ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Orgel leraar . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De orgel leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument orgel bespelen. De orgel leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De orgel leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt.

Beoordeling Orgel leraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Orgel leraar ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Orgel leraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep