U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Orgeldraaier

Orgeldraaier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een orgeldraaier? Lees de functieomschrijving.

De Orgeldraaier is de persoon die een draaiorgel bespeelt. Een draaiorgel is een automatisch spelend pijporgel. Een draaiorgel heeft orgelpijpen, maar kan hiernaast ook andere instrumenten hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slagwerk. De meeste pijporgels moeten door mensen worden bediend. Het draaiorgel is het enige pijporgel dat door een bewegend muziekpatroon muziek produceert. Dit gebeurt meestal met behulp van een kartonnen draaiorgelboek. Dit boek bedient de registers, het slagwerk en de tonen van het draaiorgel. Het draaiorgel gaat spelen door aan een draaiorgel te draaien. Vandaar dat de naam van degene di ehet draaiorgel bedient de Orgeldraaier is. Als de Orgeldraaier op de correcte en met een constante snelheid draait, klinkt het muziekstuk op zijn best.

In Nederland zijn nog altijd diverse draaiorgels op straat te bewonderen. In Nederland Is het grote straatdraaiorgel het bekendste. Ook het kermisorgel en dansorgel komen veel voor. Ook verschijnen er de laatste jaren steeds meer kleine straatdraaiorgels, de zogenaamde handdraaiorgels.

Door met het draaiorgel op straat te gaan draaien, probeert de Orgeldraaier geld te verdienen. Mensen kunnen naar eigen keuze beslissen of zij de Orgeldraaier geld gaan geven en hoeveel geld zij geven. De Orgeldraaier is voor zijn inkomsten dus sterk afhankelijk van de vrijgevigheid van anderen. De Orgeldraaier heeft daarom een wisselend salaris en zal de ene dag meer verdienen dan de andere. De Orgeldraaier moet het draaiorgel daarom ook niet hebben om heel rijk van te worden, maar de Orgeldraaier moet een passie voor draaiorgels en straatmuziek hebben.

Mensen vonden ons op: Job Orgeldraaier, Baan Orgeldraaier, Orgeldraaier Worden, Functie-eisen Orgeldraaier, Verantwoordelijkheden Orgeldraaier, Functieprofiel Orgeldraaier, Wat doet een Orgeldraaier, Werken als Orgeldraaier.

Orgeldraaier worden: Opleiding tot orgeldraaier

Voor de functie van Orgeldraaier is geen specifieke opleiding. Vaak wordt het Orgeldraaien in de familie doorgegeven of leert de Orgeldraaier de vaardigheden van een andere Orgeldraaier.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Orgeldraaier, Orgeldraaier Worden, Opleidingsniveau Orgeldraaier, Scholing Orgeldraaier, Studie Orgeldraaier, Bijscholing Orgeldraaier, Omscholing Orgeldraaier.

Organisaties waar een orgeldraaier doorgaans werkzaam is

De Orgeldraaier werkt eigenlijk altijd voor zichzelf. De orgeldraaier brengt op straat zijn muziek ten gehore. De orgeldraaier probeert hier geld mee te verdienen. De orgeldraaier werkt daarom in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Orgeldraaier, Orgeldraaier Worden, Opleidingsniveau Orgeldraaier, Scholing Orgeldraaier, Studie Orgeldraaier, Bijscholing Orgeldraaier, Omscholing Orgeldraaier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden orgeldraaier

Het is lastig een salarisindicatie van de Orgeldraaier te geven. De orgeldraaier is voor zijn inkomsten sterk afhankelijk van de vrijgevigheid van de mensen. De Orgeldraaier kan de ene dag veel verdienen en de andere dag bijna niets. De Orgeldraaier heeft daarom geen stabiel salaris en zal daarom vaak nog een ander beroep naast het orgeldraaien hebben.

Mensen vonden ons op: Salaris Orgeldraaier, Loon Orgeldraaier, Wat verdien je als Orgeldraaier, Salarisschaal Orgeldraaier, Salarisindicatie Orgeldraaier, Bonus Orgeldraaier, CAO Orgeldraaier, Brutoloon Orgeldraaier, Nettoloon Orgeldraaier, Vakantiedagen Orgeldraaier, Pensioen Orgeldraaier.

Competenties, skills & vaardigheden orgeldraaier

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Creativiteit
 • Sociabiliteit
Mensen vonden ons op: Kennis Orgeldraaier, Vaardigheden Orgeldraaier, Attitude Orgeldraaier, Kwalificaties Orgeldraaier, Competentieprofiel Orgeldraaier.

Boeken voor het beroep orgeldraaier

Wil je meer weten over het beroep orgeldraaier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je orgeldraaier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken orgeldraaier te komen.

De orgeldraaier en de stripdanseres | Django Mathijsen

Nederlands | E-book | 9781301955978

Een orgeldraaier vindt een collega waar hij die het minst zou verwachten....

Elske Van De Orgeldraaier | Sj. van Duinen

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789033124129 | 142 pagina's

Elske is de dochter van een orgeldraaier. Moeder is gestorven toen Elske nog een baby was. Om wat meer te verdienen, verhuizen ze naar een grotere stad. Elske kan er moeilijk wennen. Veel verdriet moet ze meemaken. Er is niemand die bij haar wil komen spe...

Het geheim van de orgeldraaier - de televisie | Kristien Dieltiens

de tijd van televisie en computers 1950-heden - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789053004043 | 92 pagina's

venster 43 - De televisie Voor de vrienden Bolle, Cees en Hilke breekt een spannende tijd aan als de bovenmeester van hun school verliefd wordt op Cees' moeder. Dankzij hem mogen ze meedoen in een echte televisie-uitzending, samen met Cyriel, de orgeldraa...

Mensen vonden ons op: boeken voor Orgeldraaier, Orgeldraaier ebooks, boek Orgeldraaier.

Persoonstypen orgeldraaier

De Orgeldraaier moet een passie voor muziek en voor draaiorgels hebben. De Orgeldraaier moet energiek en optimistisch zijn (Levensgenieter). Ook moet de Orgeldraaier expressief zijn en beschikken over voldoende creativiteit (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Orgeldraaier, Karakter Orgeldraaier.

Netwerk orgeldraaier

De Orgeldraaier werkt meestal alleen, soms heeft de Orgeldraaier iemand mee die hem helpt bij het draaien en het ophalen van het geld. Ook is de Orgeldraaier vaak aangesloten bij een vereniging van Orgeldraaiers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Orgeldraaier, Medewerkers Orgeldraaier.

Is het beroep orgeldraaier iets voor jou?

Zou je graag orgeldraaier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als orgeldraaier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Orgeldraaier, beroepskeuzetest Orgeldraaier, beroep Orgeldraaier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden orgeldraaier

Er zijn nog altijd verschillende Orgeldraaiers in Nederland. Het is vaak een beroep wat doorgegeven wordt en waar de Orgeldraaier een passie voor moet hebben. Het is daarom lastig om van een arbeidsmarktperspectief te spreken. Er zijn nagenoeg geen doorgroeimogelijkheden voor de Orgeldraaier.

Arbeidsmarktperspectief score orgeldraaier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep orgeldraaier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Orgeldraaier, Promotie mogelijkheden Orgeldraaier, Carriere Orgeldraaier.

Solliciteren op de functie orgeldraaier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als orgeldraaier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor orgeldraaier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als orgeldraaier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Orgeldraaier, CV Orgeldraaier, sollicitatie Orgeldraaier.

Interviews met orgeldraaier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen orgeldraaier

Vacatures orgeldraaier

Op zoek naar een nieuwe baan als Orgeldraaier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Orgeldraaier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Orgeldraaier is de persoon die een draaiorgel bespeelt. Een draaiorgel is een automatisch spelend pijporgel. Een draaiorgel heeft orgelpijpen, maar kan hiernaast ook andere instrumenten hebben.

Beoordeling Orgeldraaier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Orgeldraaier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Orgeldraaier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep