U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Orthopedagoog Generalist

Orthopedagoog Generalist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een orthopedagoog Generalist? Lees de functieomschrijving.

Een Orthopedagoog Generalist is iemand die op een zelfstandige manier een kind,  jeugdige of volwassene kan helpen bij problemen in opvoeding, ontwikkeling of het leren. Bij dit beroep is het belangrijk om de geleerde theorie te koppelen aan de praktijk. Een Orthopedagoog Generalist heeft kennis van meerdere theoretische invalhoeken die betrekking hebben op de verklaring en behandeling van (probleem)gedrag. In de praktijk ontvangt een Orthopedagoog Generalist kinderen en opvoeders, waarmee een pedagogische relatie onderhouden wordt. De Orthopedagoog Generalist voert een intakegesprek om te bekijken of de juiste zorg geboden kan worden. Om het kind en de ouders goed te begeleiden wordt ook de gezinssituatie bekeken.

Een Orthopedagoog Generalist werkt zelfstandig en kan op wetenschappelijk verantwoorde wijze het beroep uitoefenen. Deze zelfstandigheid wordt ontwikkeld met behulp van supervisie.

Een Orthopedagoog Generalist moet in staat zijn om goed contact met het kind en de ouders te hebben. Daarnaast is kennis van wetenschappelijke theorieën en inzichten belangrijk. Van elk gesprek met een cliënt wordt een verslag gemaakt, waarin duidelijk staat wat het probleem(gedrag) is, hoe dat is ontstaan en welke behandeling nodig is. Ook eventuele testresultaten zijn onderdeel van het verslag. Hiernaast is het belangrijk om de situatie van een cliënt te bespreken met collega's, zodat een juiste diagnose gesteld en optimale behandeling gerealiseerd kan worden. 

Mensen vonden ons op: Job Orthopedagoog Generalist, Baan Orthopedagoog Generalist, Orthopedagoog Generalist Worden, Functie-eisen Orthopedagoog Generalist, Verantwoordelijkheden Orthopedagoog Generalist, Functieprofiel Orthopedagoog Generalist, Wat doet een Orthopedagoog Generalist, Werken als Orthopedagoog Generalist.

Orthopedagoog Generalist worden: Opleiding tot orthopedagoog Generalist

Een Orthopedagoog  Generalist kan zich aansluiten bij de NVO, de Nederlandse Vereniging van (Ortho) Pedagogen en Onderwijskundigen.  Hiervoor is eerst wel een registratie van basis-orthopedagoog binnen de NVO nodig. Aan het begin van de opleiding tot Orthopedagoog Gneralist moet een studieplan door de NVO positief bedoordeeld zijn. Binnen de opleiding wordt er aandacht besteed aan literatuur, werkervaring en het krijgen van supervisie en casuïstiek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Orthopedagoog Generalist, Orthopedagoog Generalist Worden, Opleidingsniveau Orthopedagoog Generalist, Scholing Orthopedagoog Generalist, Studie Orthopedagoog Generalist, Bijscholing Orthopedagoog Generalist, Omscholing Orthopedagoog Generalist.

Organisaties waar een orthopedagoog Generalist doorgaans werkzaam is

Een Orthopedagoog Generalist kan in een GGZ-instelling werken, in de jeugdhulpverlening, justitiele hulpverlening,  het (speciaal) onderwijs of de gehandicaptenzorg.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Orthopedagoog Generalist, Orthopedagoog Generalist Worden, Opleidingsniveau Orthopedagoog Generalist, Scholing Orthopedagoog Generalist, Studie Orthopedagoog Generalist, Bijscholing Orthopedagoog Generalist, Omscholing Orthopedagoog Generalist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden orthopedagoog Generalist

Een Orthopedagoog Generalist die bij de NVO ingeschreven staat als basis-orthopedagoog ontvangt salarisvolgens schaal 11 van de CAO Jeugdzorg. Een Orthopedagoog Generalist verdient als starter €3072 bruto per maand, wat kan oplopen tot €4835 bruto per maand (schaal 12). Het salaris is afhankelijk van registraties, opleiding en ervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Orthopedagoog Generalist, Loon Orthopedagoog Generalist, Wat verdien je als Orthopedagoog Generalist, Salarisschaal Orthopedagoog Generalist, Salarisindicatie Orthopedagoog Generalist, Bonus Orthopedagoog Generalist, CAO Orthopedagoog Generalist, Brutoloon Orthopedagoog Generalist, Nettoloon Orthopedagoog Generalist, Vakantiedagen Orthopedagoog Generalist, Pensioen Orthopedagoog Generalist.

Competenties, skills & vaardigheden orthopedagoog generalist

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Luisteren
 • Leervermogen
 • Pedagogische vaardigheden
 • Methodisch kunnen werken
Mensen vonden ons op: Kennis Orthopedagoog Generalist, Vaardigheden Orthopedagoog Generalist, Attitude Orthopedagoog Generalist, Kwalificaties Orthopedagoog Generalist, Competentieprofiel Orthopedagoog Generalist.

Boeken voor het beroep orthopedagoog generalist

Wil je meer weten over het beroep orthopedagoog generalist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je orthopedagoog generalist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken orthopedagoog generalist te komen.

De generalist | Margot Scholte

de sociale professional aan de basis portretten en conceptuele verkenningen - Nederlands | Druk: 2012 ed. | Paperback | 9789031399826 | 257 pagina's

De generalist 1e druk is een boek van Margot Scholte uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031399826 Het zijn roerige tijden in de zorg, het welzijn en maatschappelijke dienstverlening. De zorg voor burgers in kwetsbare posities zou nauwelijks ...

The Neo-Generalist | Richard Martin

Where you go is who you are - Engels | Druk: 2nd edition | E-book | 9781912555390 | 256 pagina's

We live in a world of hyper specialism, losing context and our connection to the surrounding region breaks down. The expertise we valued so highly has served to narrow and shorten our vision. It has blinded us to potential and opportunity. This book argue...

Kinderen Met Ontwikkelingsproblemen | W. Holtzapfel

Inzichten Uit De Antroposofische Orthopedagogie - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789060384251 | 272 pagina's

Ieder kind heeft zijn kwetsbare kanten. En ieder kind maakt wel eens een moeilijk fase door. Dat kan zich uiten in lusteloosheid, onbestemde angsten, onrust of agressiviteit. Ouders en opvoeders kunnen veel doen om hun kind over deze problemen heen te hel...

Mensen vonden ons op: boeken voor Orthopedagoog Generalist, Orthopedagoog Generalist ebooks, boek Orthopedagoog Generalist.

Persoonstypen orthopedagoog Generalist

Een Othopedagoog  Generalist werkt nauwkeurig volgens een bepaald model en wil de pedagogische relatie tussen ouders en kind verbeteren. Dit zijn eigenschappen die passen bij een perfectionist. Een perfectionist is iemand die consciëntieus is en de wereld graag wil verbeteren. Een perfectionist is ook eerlijk en betrouwbaar en realistsich, wat goede eigenschappen zijn voor een Orthopedagoog Generalist (Perfectionist).

Een Orthopedagoog heeft veel inzet nodig om het kind en ouders op een juiste manier te begeleiden in de diagnostiek en behandeling van het probleemgedrag. Succesvolle werkers hebben sterk de behoefte om productief te zijn en handelen graag in overeenstemming met maatschappelijk bepaalde normen. Deze eigenschappen van een succesvolle werker komen een Orthopedagoog goed van pas bij de uitoefening van het beroep (Succesvolle werker). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Orthopedagoog Generalist, Karakter Orthopedagoog Generalist.

Netwerk orthopedagoog Generalist

Ouders komen vaak mee naar een intakegesprek, zeker wanneer het kind jonger dan 12 jaar is. De ouders kunnen voor diagnostiek en behandeling vragenlijsten invullen zodat de ontwikkeling van het kind in kaart gebracht wordt.

Kinderen en jeugdigen kunnen aangemeld worden door een school of ouders als er mogelijk sprake is van een afwijkende of verstoorde ontwikkeling. Binnen de diagnosiek en behandeling worden door hen ook vragenlijsten ingevuld om zicht te krijgen op probleemgedrag of ontwikkeling.

Met collega's wordt de situatie van een cliënt besproken, zodat de best mogelijke hulp geboden kan worden aan het kind en gezin.

Mensen vonden ons op: Collega’s Orthopedagoog Generalist, Medewerkers Orthopedagoog Generalist.

Is het beroep orthopedagoog Generalist iets voor jou?

Zou je graag orthopedagoog Generalist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als orthopedagoog Generalist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Orthopedagoog Generalist, beroepskeuzetest Orthopedagoog Generalist, beroep Orthopedagoog Generalist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden orthopedagoog Generalist

Een geregristreerde Orthopedagoog Generalist kan doorgroeien naar orthopedagoog specialist, al is deze opleiding nog in ontwikkeling. Ook is het mogelijk om werk als Orthopedagoog Generalist te combineren met GZ-psycholoog.

Arbeidsmarktperspectief score orthopedagoog Generalist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep orthopedagoog Generalist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Orthopedagoog Generalist, Promotie mogelijkheden Orthopedagoog Generalist, Carriere Orthopedagoog Generalist.

Solliciteren op de functie orthopedagoog Generalist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als orthopedagoog Generalist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor orthopedagoog Generalist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als orthopedagoog Generalist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Orthopedagoog Generalist, CV Orthopedagoog Generalist, sollicitatie Orthopedagoog Generalist.

Interviews met orthopedagoog Generalist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen orthopedagoog Generalist

Vacatures orthopedagoog generalist

Op zoek naar een nieuwe baan als Orthopedagoog Generalist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Orthopedagoog Generalist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Orthopedagoog Generalist is iemand die op een zelfstandige manier een kind,  jeugdige of volwassene kan helpen bij problemen in opvoeding, ontwikkeling of het leren. Bij dit beroep is het belangrijk om de geleerde theorie te koppelen aan de praktijk. Een Orthopedagoog Generalist heeft kennis van meerdere theoretische invalhoeken die betrekking hebben op de verklaring en behandeling van (probleem)gedrag.

Beoordeling Orthopedagoog Generalist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Orthopedagoog Generalist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Orthopedagoog Generalist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep