U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Orthopedisch Chirurg

Orthopedisch Chirurg worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een orthopedisch Chirurg? Lees de functieomschrijving.

Een Orthopedisch Chirurg is een medisch specialist die patiënten behandelt die kampen met klachten aan botten, pezen, spieren en gewrichten. Dit kunnen mensen zijn van allerlei leeftijden die door vergroeiing, een ongeval, overbelasting, veroudering of een aangeboren afwijking veel pijn lijden en/of niet langer mobiel zijn. Orthopedische chirurgie is een stroming binnen de chirurgie. De behandelingen die een Orthopedisch Chirurg uitvoert kunnen bestaan uit een eenvoudige ingrepen (zoals botbreuken zetten, gipsen of een brace aanmeten) of uit operaties (zoals een kunstknie zetten) die soms uren kunnen duren. Het doel van de behandeling is patiënten weer mobiel te maken en/of om pijn te verminderen.

De patiënten zijn via een huisarts of de spoedeisende hulp doorverwezen naar de Orthopedisch Chirurg die vervolgens een intakegesprek houdt en een lichamelijk onderzoek doet om de klachten in kaart te brengen. Dit lichamelijk onderzoek kan bijvoorbeeld bestaan uit het laten maken van röntgenfoto’s (door de afdeling radiologie) of een kijkoperatie. Vervolgens stelt de Chirurg een diagnose en stelt hij een behandelplan op, dat hij bespreekt met de patiënt. Hierbij geeft hij informatie en advies. Naast het uitvoeren van de operaties en het voorschrijven van medicijnen heeft een Orthopedisch Chirurg nog andere taken, zoals de voor- en nacontrole van patiënten, het bespreken van de uitkomst van onderzoek en operatie met de patiënt en professionals en het bijhouden van de administratie.

Operaties kunnen riskant zijn en het is daarom belangrijk dat een Orthopedisch Chirurg zich aan de hygiënevoorschriften houdt, dat hij zeer nauwkeurig kan werken en dat hij stressbestendig is. Dit laatste is van belang omdat een Chirurg bij spoedoperaties de juiste beslissingen moet blijven nemen en omdat patiënten mogelijk op de operatietafel kunnen overlijden.

Een Orthopedisch Chirurg heeft onregelmatige werktijden en draait avond- en weekenddiensten.

Mensen vonden ons op: Job Orthopedisch Chirurg, Baan Orthopedisch Chirurg, Orthopedisch Chirurg Worden, Functie-eisen Orthopedisch Chirurg, Verantwoordelijkheden Orthopedisch Chirurg, Functieprofiel Orthopedisch Chirurg, Wat doet een Orthopedisch Chirurg, Werken als Orthopedisch Chirurg.

Orthopedisch Chirurg worden: Opleiding tot orthopedisch Chirurg

Om Orthopedisch Chirurg te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt  zes jaar. Vervolgens moet je je nog eens zes jaar specialiseren bij een opleidingsziekenhuis.

Je moet je hele carrière lang bijscholingen en nascholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen (zoals nieuwe behandelmethoden).

Je moet verplicht geregistreerd staan.

Je kan je na de opleiding nog verder specialiseren, bijvoorbeeld een extra opleiding plastische chirurgie, kinderorthopedie of traumatologische chirurgie. Deze opleidingen duren tussen de een en drie jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Orthopedisch Chirurg, Orthopedisch Chirurg Worden, Opleidingsniveau Orthopedisch Chirurg, Scholing Orthopedisch Chirurg, Studie Orthopedisch Chirurg, Bijscholing Orthopedisch Chirurg, Omscholing Orthopedisch Chirurg.

Organisaties waar een orthopedisch Chirurg doorgaans werkzaam is

 • Algemeen ziekenhuis
 • Academisch ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
 • Privékliniek
Mensen vonden ons op: Studeren voor Orthopedisch Chirurg, Orthopedisch Chirurg Worden, Opleidingsniveau Orthopedisch Chirurg, Scholing Orthopedisch Chirurg, Studie Orthopedisch Chirurg, Bijscholing Orthopedisch Chirurg, Omscholing Orthopedisch Chirurg.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden orthopedisch Chirurg

Het salaris van een Orthopedisch Chirurg ligt ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van je dienstverband en van de taken die je verricht. Zo ligt je salaris bijvoorbeeld hoger als je naast je normale taken ook management taken vervult.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslagen
 • Bereikbaarheidstoeslag
Mensen vonden ons op: Salaris Orthopedisch Chirurg, Loon Orthopedisch Chirurg, Wat verdien je als Orthopedisch Chirurg, Salarisschaal Orthopedisch Chirurg, Salarisindicatie Orthopedisch Chirurg, Bonus Orthopedisch Chirurg, CAO Orthopedisch Chirurg, Brutoloon Orthopedisch Chirurg, Nettoloon Orthopedisch Chirurg, Vakantiedagen Orthopedisch Chirurg, Pensioen Orthopedisch Chirurg.

Competenties, skills & vaardigheden orthopedisch chirurg

 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Omgaan met details
 • Besluitvaardigheid
 • Nauwkeurig werken
 • Goede fijne motoriek
 • Kennis van anatomie
Mensen vonden ons op: Kennis Orthopedisch Chirurg, Vaardigheden Orthopedisch Chirurg, Attitude Orthopedisch Chirurg, Kwalificaties Orthopedisch Chirurg, Competentieprofiel Orthopedisch Chirurg.

Boeken voor het beroep orthopedisch chirurg

Wil je meer weten over het beroep orthopedisch chirurg? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je orthopedisch chirurg bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken orthopedisch chirurg te komen.

Onderzoek en behandeling van sportblessures van de onderste extremiteit | Bohn Stafleu van Loghum

onderste extremiteiten - Nederlands | Druk: 2013 | Paperback | 9789031391905 | 133 pagina's

Onderzoek en behandeling van sportblessures van de onderste extremiteit 1e druk is een boek uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031391905 Voor veel mensen is sport onderdeel geworden van het dagelijks leven. Sporten heeft veel voordelen: fysi...

Orthopedische Chirurgie | Margret Beliën

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789036812177 | 348 pagina's

Orthopedische Chirurgie 3e druk is een boek van Margret Beliën uitgegeven bij Springer Media B.V.. ISBN 9789036812177 De reeks `Operatieve Zorg & Technieken is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit aanta...

Operatieve zorg en technieken - Orthopedische chirurgie | Margret Beliën

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789035229679 | 347 pagina's

De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit aantal vervolgdelen waarin de verschillende subspecialismen van de chirurgie worden behandeld. Elk deel in de reeks heeft ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Orthopedisch Chirurg, Orthopedisch Chirurg ebooks, boek Orthopedisch Chirurg.

Persoonstypen orthopedisch Chirurg

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn, je moet leergierig zijn en je moet nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Je moet zelfverzekerd en besluitvaardig zijn en je moet doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Orthopedisch Chirurg, Karakter Orthopedisch Chirurg.

Netwerk orthopedisch Chirurg

Een Orthopedisch Chirurg werkt in een team met operatieassistenten en anesthesisten en komt regelmatig in contact met collega Chirurgen. Tijdens een operatie is deChirurg degene die bepaalt wat er moet gaan gebeuren, hij  moet het team dus coördineren. Ook wordt er overlegd met huisartsen en andere medisch specialisten zoals de radioloog en revalidatieartsen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Orthopedisch Chirurg, Medewerkers Orthopedisch Chirurg.

Is het beroep orthopedisch Chirurg iets voor jou?

Zou je graag orthopedisch Chirurg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als orthopedisch Chirurg bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Orthopedisch Chirurg, beroepskeuzetest Orthopedisch Chirurg, beroep Orthopedisch Chirurg kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden orthopedisch Chirurg

Het aantal opleidingsplaatsen voor Orthopedisch Chirurgen is afgestemd op de vraag naar nieuwe Chirurgen. Op het moment zijn er echter te weinig opleidingsplaatsen.  Voor een afgestudeerd Orthopedisch Chirurg zijn er daarom voldoende banen te vinden.

 

Je kunt je verder specialiseren, je zou bijvoorbeeld nog een opleiding tot plastisch chirurg kunnen volgen, of je kunt les gaan geven. Daarnaast is er de mogelijkheid op extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld managementtaken of bestuurstaken of kun je een directiefunctie op je nemen. Hoewel de meeste Chirurgen in dienstverband werken is er een mogelijkheid om een privékliniek te openen

Arbeidsmarktperspectief score orthopedisch Chirurg

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep orthopedisch Chirurg. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Orthopedisch Chirurg, Promotie mogelijkheden Orthopedisch Chirurg, Carriere Orthopedisch Chirurg.

Solliciteren op de functie orthopedisch Chirurg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als orthopedisch Chirurg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor orthopedisch Chirurg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als orthopedisch Chirurg. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Orthopedisch Chirurg, CV Orthopedisch Chirurg, sollicitatie Orthopedisch Chirurg.

Interviews met orthopedisch Chirurg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen orthopedisch Chirurg

Vacatures orthopedisch chirurg

Op zoek naar een nieuwe baan als Orthopedisch Chirurg? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Orthopedisch Chirurg. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Orthopedisch Chirurg is een medisch specialist die patiënten behandelt die kampen met klachten aan botten, pezen, spieren en gewrichten. Dit kunnen mensen zijn van allerlei leeftijden die door vergroeiing, een ongeval, overbelasting, veroudering of een aangeboren afwijking veel pijn lijden en/of niet langer mobiel zijn. Orthopedische chirurgie is een stroming binnen de chirurgie.

Beoordeling Orthopedisch Chirurg

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Orthopedisch Chirurg' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Orthopedisch Chirurg

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep