U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Orthopeed

Orthopeed worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een orthopeed? Lees de functieomschrijving.

 

 

Een Orthopeed is een medisch specialist die afwijkingen aan het bewegingsapparaat behandelt. De Orthopeed verhelpt problemen aan botten, spieren en gewrichten. Zo behandelt een Orthopeed botbreuken en aangeboren afwijkingen, zoals verkrommingen aan de rug. Ook verhelpt hij een verkeerde stand van gewrichten en afwijkingen aan de gewrichten zelf, zoals artrose. Bovendien behandelt een Orthopeed mensen met vergroeiingen en mensen met overbelaste spieren, botten of gewrichten.

Een Orthopeed helpt patiënten door operaties uit te voeren, bijvoorbeeld bij knieslijtages, of hij schrijft medicijnen voor, geeft advies over bijvoorbeeld een aanpassing van een levensstijl en geeft fysiotherapie. Aandoeningen die een Orthopeed behandelt, zijn bijvoorbeeld reuma, hernia, bottumoren, osteoporose en slijmbeursontsteking. Ook kan een Orthopeed voorschrijven om een prothese aan te laten passen door een Orthopedisch technicus.

Tijdens een eerste gesprek achterhaalt de Orthopeed hoe ernstig de klachten van de patiënt zijn. Hij brengt de problemen in kaart door bijvoorbeeld een röntgenfoto te laten maken. Vervolgens stelt hij een behandelplan op die past bij de patiënt en de diagnose.

Mensen vonden ons op: Job Orthopeed, Baan Orthopeed, Orthopeed Worden, Functie-eisen Orthopeed, Verantwoordelijkheden Orthopeed, Functieprofiel Orthopeed, Wat doet een Orthopeed, Werken als Orthopeed.

Orthopeed worden: Opleiding tot orthopeed

 

Om Orthopeed te worden, moet eerst de zesjarige WO-opleiding Geneeskunde worden gedaan. Daarna moet iemand zich gedurende zes jaar specialiseren tot Orthopeed bij een opleidingsziekenhuis onder begeleiding van een leermeester. De eerste twee jaar word je opgeleid tot Algemeen Chirurg, de laatste vier jaar tot Orthopeed. Daarna kun je nog één tot drie jaar specialiseren, bijvoorbeeld in kinderorthopedie.

Elk jaar moet een Orthopeed zich een aantal dagen verplicht laten bijscholen. Zo blijft hij op de hoogte van de laatste behandelmethodes. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Orthopeed, Orthopeed Worden, Opleidingsniveau Orthopeed, Scholing Orthopeed, Studie Orthopeed, Bijscholing Orthopeed, Omscholing Orthopeed.

Organisaties waar een orthopeed doorgaans werkzaam is

 

Een Orthopeed werkt bij een algemeen, academisch of specialistisch ziekenhuis. Hij werkt dan in de non-profitsector. Een Orthopeed kan eventueel ook een eigen privékliniek starten. Hij streeft dan naar winst en is dan dus werkzaam in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Orthopeed, Orthopeed Worden, Opleidingsniveau Orthopeed, Scholing Orthopeed, Studie Orthopeed, Bijscholing Orthopeed, Omscholing Orthopeed.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden orthopeed

 

Een Orthopeed kan rekenen op zo’n €5000,- tot €10.000,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Zijn precieze salaris hangt af van onder andere zijn leeftijd en ervaring.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden onder ander acht procent vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en onregelmatigheidstoeslagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Orthopeed, Loon Orthopeed, Wat verdien je als Orthopeed, Salarisschaal Orthopeed, Salarisindicatie Orthopeed, Bonus Orthopeed, CAO Orthopeed, Brutoloon Orthopeed, Nettoloon Orthopeed, Vakantiedagen Orthopeed, Pensioen Orthopeed.

Competenties, skills & vaardigheden orthopeed

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Kritisch
 • Ambitie
 • Oordeelsvorming
Mensen vonden ons op: Kennis Orthopeed, Vaardigheden Orthopeed, Attitude Orthopeed, Kwalificaties Orthopeed, Competentieprofiel Orthopeed.

Boeken voor het beroep orthopeed

Wil je meer weten over het beroep orthopeed? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je orthopeed bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken orthopeed te komen.

Die Orthopteren Europas II / The Orthoptera of Europe II | A. Harz

Volume II - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9789061931218 | 941 pagina's

Ausser all den bereits im 1. Band angefuhrten Damen und Herren habe ich heute herzlich zu danken In addition to all the la dies and gentlemen mentioned in the Ist volume it is a pleasure to acknowledge the gratitude that I owe now to Prof. Dr. R. AGENJO, ...

Die Orthopteren Europas / The Orthoptera of Europe | A. Harz

Volume I - Engels | Druk: Softcover reprint of the original 1st ed. 1969 | Paperback | 9789048185122 | 749 pagina's

Seit C. BRUNNER von WATTENWYL 1882 seinen Prodromus der europaischen Orthopteren veroffentlichte, ist keine zusammenfassende Arbeit mehr auf diesem Gebiet erschienen. Viele Anderungen haben sich seither in Syste- matik und Nomenklatur ergeben, zahlreiche ...

Die Orthopteren Europas II / The Orthoptera of Europe II | A. Harz

Volume II - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9789401019491 | 941 pagina's

Ausser all den bereits im 1. Band angefuhrten Damen und Herren habe ich heute herzlich zu danken In addition to all the la dies and gentlemen mentioned in the Ist volume it is a pleasure to acknowledge the gratitude that I owe now to Prof. Dr. R. AGENJO, ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Orthopeed, Orthopeed ebooks, boek Orthopeed.

Persoonstypen orthopeed

 

Persoonstypen die passen bij een Orthopeed zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Het is erg belangrijk dat een Orthopeed goed kan waarnemen. Hij moet inzicht hebben in de aard van klachten en daar zijn behandelplan op baseren. Tijdens zijn opleiding moet hij zijn leermeester goed observeren om de behandelingen later zelf te kunnen uitvoeren. De Orthopeed is analytisch, onderzoekend en intellectueel (Waarnemer).

Daarnaast is een Orthopeed zelfverzekerd en goed in staat beslissingen te nemen. Hij werkt doelgericht naar de oplossing van bewegingsproblemen toe (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Orthopeed, Karakter Orthopeed.

Netwerk orthopeed

 

Een Huisarts stuurt een patiënt door naar een Orthopeed. De Huisarts en de Orthopeed overleggen over het behandelplan. Ook komt een Orthopeed tijdens een operatie in aanraking met andere Chirurgen, Operatieassistenten en Anesthesisten. Een patiënt moet vaak na een operatie revalideren. Daarom bespreekt een Orthopeed een revalidatieplan met een Revalidatiearts

Mensen vonden ons op: Collega’s Orthopeed, Medewerkers Orthopeed.

Is het beroep orthopeed iets voor jou?

Zou je graag orthopeed willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als orthopeed bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Orthopeed, beroepskeuzetest Orthopeed, beroep Orthopeed kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden orthopeed

 

Een Orthopeed kan vrij goed aan een baan komen. Omdat niet op elke hoek van de straat een ziekenhuis staat, kan het zijn dat een Orthopeed lang moet reizen om bij zijn werkplek te komen. Flexibiliteit is dus wel nodig om aan een baan te kunnen komen.

Bij goed functioneren kan een Orthopeed leiding gaan geven, bestuurstaken op zich nemen, een leerling met zich mee laten lopen of les gaan geven aan universiteiten. Eventueel kan een Orthopeed een eigen kliniek openen.

Arbeidsmarktperspectief score orthopeed

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep orthopeed. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Orthopeed, Promotie mogelijkheden Orthopeed, Carriere Orthopeed.

Solliciteren op de functie orthopeed

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als orthopeed dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor orthopeed belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als orthopeed. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Orthopeed, CV Orthopeed, sollicitatie Orthopeed.

Interviews met orthopeed

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen orthopeed

Vacatures orthopeed

Op zoek naar een nieuwe baan als Orthopeed? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Orthopeed. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.     Een Orthopeed is een medisch specialist die afwijkingen aan het bewegingsapparaat behandelt. De Orthopeed verhelpt problemen aan botten, spieren en gewrichten. Zo behandelt een Orthopeed botbreuken en aangeboren afwijkingen, zoals verkrommingen aan de rug.

Beoordeling Orthopeed

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Orthopeed' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Orthopeed

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep