U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Ouvreuse

Ouvreuse worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een ouvreuse? Lees de functieomschrijving.

 

Een Ouvreuse is iemand die gasten hun plaats wijst in een bioscoop, filmhuis of een schouwburg. De Ouvreuse weet precies waar alle rijen en stoelnummers zich bevinden en helpt de gasten dus met het snel vinden van hun plek. Als de zaal al donker is terwijl er nog gasten komen, gebruikt de Ouvreuse een zaklamp om het kaartje te lezen en de gasten naar hun plekken te begeleiden.

De Ouvreuse houdt tevens scherp toezicht. Ze bekijkt of iedereen zich goed gedraagt en meldt ruzies en irritaties bij andere theater- of bioscoopmedewerkers. Ook houdt ze in de gaten dat er geen mensen zonder kaartje naar binnen kunnen en houdt in de gaten wie er de zaal even uit gaat om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Als de gast de zaal weer in wil, moet hij opnieuw zijn kaartje tonen bij de Ouvreuse.

Vroeger kreeg de Ouvreuse geen vast salaris, maar bestond haar inkomen uit fooien en een deel van de opbrengst van de drank- en snackverkoop. Tegenwoordig krijgt een Ouvreuse meestal wel een vast salaris. Er zijn schouwburgen die vrijwilligers zoeken

Er is geen mannelijke vorm van het woord Ouvreuse. Meestal wordt hij Gastheer genoemd.

Mensen vonden ons op: Job Ouvreuse, Baan Ouvreuse, Ouvreuse Worden, Functie-eisen Ouvreuse, Verantwoordelijkheden Ouvreuse, Functieprofiel Ouvreuse, Wat doet een Ouvreuse, Werken als Ouvreuse.

Ouvreuse worden: Opleiding tot ouvreuse

 

Er is geen specifieke opleiding vereist voor een functie als Ouvreuse. Wel is het van belang dat de Ouvreuse gastvrij, respresentatief en vriendelijk is. Een mogelijke opleiding is een opleiding aan de Middelbare of Hogere Hotelschool, maar dit is zeker niet noodzakelijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Ouvreuse, Ouvreuse Worden, Opleidingsniveau Ouvreuse, Scholing Ouvreuse, Studie Ouvreuse, Bijscholing Ouvreuse, Omscholing Ouvreuse.

Organisaties waar een ouvreuse doorgaans werkzaam is

 

Een Ouvreuse werkt in een Schouwburg, Bioscoop of Filmhuis. Dit zijn profitorganisaties, want ze streven naar winst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Ouvreuse, Ouvreuse Worden, Opleidingsniveau Ouvreuse, Scholing Ouvreuse, Studie Ouvreuse, Bijscholing Ouvreuse, Omscholing Ouvreuse.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden ouvreuse

 

Hoeveel een Ouvreuse verdient, is niet bekend. Het bedrag zal zo tussen de €1400,- en €1800,- bruto per maand liggen bij een fulltime dienstverband. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Ouvreuse. 

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld 24 vakantiedagen, een vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding en een onregelmatigheidstoeslag zijn.

Mensen vonden ons op: Salaris Ouvreuse, Loon Ouvreuse, Wat verdien je als Ouvreuse, Salarisschaal Ouvreuse, Salarisindicatie Ouvreuse, Bonus Ouvreuse, CAO Ouvreuse, Brutoloon Ouvreuse, Nettoloon Ouvreuse, Vakantiedagen Ouvreuse, Pensioen Ouvreuse.

Competenties, skills & vaardigheden ouvreuse

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Luisteren
 • Gastvrij
Mensen vonden ons op: Kennis Ouvreuse, Vaardigheden Ouvreuse, Attitude Ouvreuse, Kwalificaties Ouvreuse, Competentieprofiel Ouvreuse.

Boeken voor het beroep ouvreuse

Wil je meer weten over het beroep ouvreuse? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je ouvreuse bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken ouvreuse te komen.

L' Ouvreuse de loge | Paul David

Paris ou le Livre des cent-et-un - Franstalig | E-book | 9782335077483

Extrait: ''Voici un sujet de théâtre, sur lequel il est impossible de faire de l'érudition. Les Romains et les Grecs, toujours cités en fait de choses d'art, et toujours admirables quand il s'agit de l'art en lui-même, n'avaient pas l'idée d'une ouvreuse ...

L' Ouvreuse de loges | Paul David

Paris ou le Livre des Cent-et-Un - Franstalig | Druk: 0 | E-book | 9782346012343

BnF collection ebooks - ''Voici un sujet de théâtre, sur lequel il est impossible de faire de l'érudition. Les Romains et les Grecs, toujours cités en fait de choses d'art, et toujours admirables quand il s'agit de l'art en lui-même, n'avaient pas l'idée ...

L'Ouvreuse de Loges | Ricard-A

Franstalig | Druk: 1 | Paperback | 9782013381499 | 70 pagina's

L'Ouvreuse de loges, par Auguste Ricard... http: //gallica.bnf.fr/ark: /12148/bpt6k583994...

Mensen vonden ons op: boeken voor Ouvreuse, Ouvreuse ebooks, boek Ouvreuse.

Persoonstypen ouvreuse

 

Persoonstypen die passen bij een Ouvreuse zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Het is belangrijk dat een Ouvreuse goed het overzicht heeft over de zaal. Zij moet iedereen goed observeren en weten welke rijen en stoelen nog vrij zijn (Waarnemer).

Tevens moet een Ouvreuse zelfverzekerd en gedreven zijn en alles op alles zetten om het de bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken. Ze moet precies weten waar alle stoelen en rijen zich bevinden en vragen van gasten goed kunnen beantwoorden (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Ouvreuse, Karakter Ouvreuse.

Netwerk ouvreuse

 

Een Ouvreuse komt vanzelfsprekend veel in aanraking met de bioscoop-, filmhuis- of theaterbezoekers. Ook werkt een Ouvreuse samen met andere Ouvreuses en Gastheren, maar ook met andere Theater- of Bioscoopmedewerkers, zoals Servicemedewerkers. Zij hebben allemaal hetzelfde doel: de bezoekers een zo fijn mogelijk avond bezorgen. Daarom overleggen ze en werken ze samen. De Ouvreuse werkt onder direct toezicht van een Leidinggevende. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Ouvreuse, Medewerkers Ouvreuse.

Is het beroep ouvreuse iets voor jou?

Zou je graag ouvreuse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als ouvreuse bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Ouvreuse, beroepskeuzetest Ouvreuse, beroep Ouvreuse kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden ouvreuse

 

Het arbeidsmarktperspectief van een Ouvreuse is redelijk. Vrijwel elke schouwburg en bioscoop heeft Ouvreuses nodig. Er zijn echter niet heel erg veel schouwburgen en bioscopen.

Bij goed functioneren kan een Ouvreuse meer taken krijgen toegewezen. Zo kan de Ouvreuse leiding gaan geven en wellicht uiteindelijk doorgroeien naar Bedrijfsleider.

Arbeidsmarktperspectief score ouvreuse

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep ouvreuse. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Ouvreuse, Promotie mogelijkheden Ouvreuse, Carriere Ouvreuse.

Solliciteren op de functie ouvreuse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als ouvreuse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor ouvreuse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als ouvreuse. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Ouvreuse, CV Ouvreuse, sollicitatie Ouvreuse.

Interviews met ouvreuse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen ouvreuse

Overzicht

Vacatures ouvreuse

Op zoek naar een nieuwe baan als Ouvreuse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Ouvreuse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Ouvreuse is iemand die gasten hun plaats wijst in een bioscoop, filmhuis of een schouwburg. De Ouvreuse weet precies waar alle rijen en stoelnummers zich bevinden en helpt de gasten dus met het snel vinden van hun plek. Als de zaal al donker is terwijl er nog gasten komen, gebruikt de Ouvreuse een zaklamp om het kaartje te lezen en de gasten naar hun plekken te begeleiden.

Beoordeling Ouvreuse

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Ouvreuse' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Ouvreuse

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep