U bevindt zich hier: Home » Beroepen » PLC Engineer

PLC Engineer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een PLC Engineer? Lees de functieomschrijving.

De PLC Engineer is veelal werkzaam in de industriële sector. De PLC Engineer ontwikkelt hier PLC-besturingssystemen. Deze systemen kunnen machines en processen in de industrie aansturen. De ontwikkeling van deze PLC’s speelt een belangrijke rol bij de automatisering. De PLC Engineer programmeert en ontwikkelt de PLC’s. Daarnaast wordt het onderhoud en het verhelpen van storingen ook vaak door de PLC Engineer gedaan. Het werk van de PLC Engineer is hiermee veelzijdig en gaat verder dan enkel de ontwikkeling en het programmeren van PLC’s.

De PLC Engineer houdt zich bezig met de ontwikkeling van PLC’s. PLC staat voor Programmable Logic Controller (Programmeerbare Logische Eenheid). Dit is een elektronisch apparaat met een microprocessor dat op basis van informatie van diverse ingangen, de uitgangen aanstuurt. De PLC’s worden meestal op de computer geprogrammeerd. Als de PLC Engineer deze klaar heeft, wordt deze naar een zogenaamde EPROM (Erasable Programmable ReadOnly Memory) in de PLC gekopieerd. De PLC neemt dan de besturing van het apparaat over. Voor het programmeren van de machines heeft de PLC Engineer de keuze uit diverse programmeertalen.

De PLC Engineer moet over een gedegen kennis van en ervaring met PLC’s beschikken. Ook moet de PLC Engineer goed met computers kunnen werken om de PLC’s te kunnen programmeren.

Mensen vonden ons op: Job PLC Engineer, Baan PLC Engineer, PLC Engineer Worden, Functie-eisen PLC Engineer, Verantwoordelijkheden PLC Engineer, Functieprofiel PLC Engineer, Wat doet een PLC Engineer, Werken als PLC Engineer.

PLC Engineer worden: Opleiding tot PLC Engineer

De PLC Engineer kan diverse cursussen en korte opleidingen volgen. Vaak wordt er wel enige kennis van en ervaring met elektrotechniek gevraagd. In deze cursussen en opleidingen wordt het programmeren van PLC’s aangeleerd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor PLC Engineer, PLC Engineer Worden, Opleidingsniveau PLC Engineer, Scholing PLC Engineer, Studie PLC Engineer, Bijscholing PLC Engineer, Omscholing PLC Engineer.

Organisaties waar een PLC Engineer doorgaans werkzaam is

De PLC Engineer is veelal werkzaam in de industriële sector. In deze sector worden machines en processen aangestuurd door middel van PLC’s. De PLC Engineer is zo goed als altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor PLC Engineer, PLC Engineer Worden, Opleidingsniveau PLC Engineer, Scholing PLC Engineer, Studie PLC Engineer, Bijscholing PLC Engineer, Omscholing PLC Engineer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden PLC Engineer

Het salaris van een beginnende PLC Engineer ligt rond de 2500 euro. Naarmate meer kennis en ervaring opgedaan wordt kan dit salaris oplopen tot rond de 4500 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de PLC Engineer voor werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris PLC Engineer, Loon PLC Engineer, Wat verdien je als PLC Engineer, Salarisschaal PLC Engineer, Salarisindicatie PLC Engineer, Bonus PLC Engineer, CAO PLC Engineer, Brutoloon PLC Engineer, Nettoloon PLC Engineer, Vakantiedagen PLC Engineer, Pensioen PLC Engineer.

Competenties, skills & vaardigheden plc engineer

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis PLC Engineer, Vaardigheden PLC Engineer, Attitude PLC Engineer, Kwalificaties PLC Engineer, Competentieprofiel PLC Engineer.

Boeken voor het beroep plc engineer

Wil je meer weten over het beroep plc engineer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je plc engineer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken plc engineer te komen.

PLC Controls with Structured Text (ST) | Tom Mejer Antonsen

IEC 61131-3 and best practice ST programming - Engels | E-book | 9788743006367

This book gives an introduction to Structured Text (ST), used in Programmable Logic Control (PLC). The book can be used for all types of PLC brands including Siemens Structured Control Language (SCL) and Programmable Automation Controllers (PAC). CONTENTS...

PLC Controls with Structured Text (ST) | Tom Mejer Antonsen

IEC 61131-3 and best practice ST programming - Engels | Druk: 2 | Paperback | 9788743002420 | 130 pagina's

...

Jagdgeschwader 2 Richthofen | John Weal

Richthofen' - Engels | Druk: New title | Paperback | 9781841760469 | 128 pagina's

Tracing its roots to Manfred, Freiherr von Richthofen and his famous Flying Circus of World War I, the Jagdgeschwader Richthofen is arguably the most famous fighter unit of all time. Designated JG 1 during World War I, and then disbanded following Germany...

Mensen vonden ons op: boeken voor PLC Engineer, PLC Engineer ebooks, boek PLC Engineer.

Persoonstypen PLC Engineer

De PLC Engineer moet resultaatgericht kunnen werken en succesvol willen zijn (succesvolle werker). Daarnaast moet de PLC Engineer analytisch ingesteld zijn en goed met de computer en industriële machines overweg kunnen (waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid PLC Engineer, Karakter PLC Engineer.

Netwerk PLC Engineer

De PLC Engineer kan samenwerken met andere PLC Engineers om zo kennis te delen en van elkaar te kunnen leren. Daarnaast kan er contact zijn met de mensen die met de machines werken waar de PLC Engineer een besturingsprogramma voor schrijft. Deze mensen weten tenslotte het beste hoe de machine werkt en hoe deze bestuurt dient te worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s PLC Engineer, Medewerkers PLC Engineer.

Is het beroep PLC Engineer iets voor jou?

Zou je graag PLC Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als PLC Engineer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze PLC Engineer, beroepskeuzetest PLC Engineer, beroep PLC Engineer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden PLC Engineer

Er is voldoende werk te vinden voor de PLC Engineer.  Doorgroeimogelijkheden zijn soms ook aanwezig, maar zijn afhankelijk van de organisatie waar de PLC Engineer voor werkzaam is.

Arbeidsmarktperspectief score PLC Engineer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep PLC Engineer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten PLC Engineer, Promotie mogelijkheden PLC Engineer, Carriere PLC Engineer.

Solliciteren op de functie PLC Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als PLC Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor PLC Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als PLC Engineer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als PLC Engineer, CV PLC Engineer, sollicitatie PLC Engineer.

Interviews met PLC Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen PLC Engineer

Vacatures plc engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als PLC Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor PLC Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De PLC Engineer is veelal werkzaam in de industriële sector. De PLC Engineer ontwikkelt hier PLC-besturingssystemen. Deze systemen kunnen machines en processen in de industrie aansturen.

Beoordeling PLC Engineer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep PLC Engineer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep PLC Engineer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep