U bevindt zich hier: Home » Beroepen » PLC Programmeur

PLC Programmeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een PLC Programmeur? Lees de functieomschrijving.

De PLC Programmeur ontwikkelt PLC-besturingssystemen. PLC staat voor Programmable Logic Controller (Programmeerbare Logische Eenheid) en is een elektronisch apparaat met een microprocessor. Het apparaat stuurt op basis van informatie op de diverse ingangen, de uitgangen aan. Veel machines en processen in de industrie worden aangestuurd door middel van PLC’s. De ontwikkeling van PLC’s is daarom erg belangrijk voor de automatisering.

De PLC Programmeur programmeert de PLC’s, test deze en doet het beheer. Doorgaans wordt de PLC op en computer geprogrammeerd. Als het programma klaar is, wordt deze naar een erasable programmable read-only memory (EPROM) in de PLC gekopieerd. De PLC bestuurt dan het apparaat. Er zijn diverse programmeertalen die de PLC Programmeur kan gebruiken om de PLC’s te programmeren.

De werkzaamheden van de PLC Programmeur zijn zeer uiteenlopend. De PLC Programmeur programmeert de PLC’s, zorgt ervoor dat de machines in werking worden gesteld, voert controles uit, lost eventuele storingen op en schrijft technische documentatie. De werkzaamheden gaan dus verder dan enkel het programmeren van de PLC’s. De PLC Programmeur moet daarom over een gedegen kennis van PLC en de toepassing ervan beschikken. De PLC Programmeur werkt meestal voor een organisatie in de industriële sector.

Mensen vonden ons op: Job PLC Programmeur, Baan PLC Programmeur, PLC Programmeur Worden, Functie-eisen PLC Programmeur, Verantwoordelijkheden PLC Programmeur, Functieprofiel PLC Programmeur, Wat doet een PLC Programmeur, Werken als PLC Programmeur.

PLC Programmeur worden: Opleiding tot PLC Programmeur

Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die de PLC Programmeur kan volgen. Zo worden er korte cursussen aangeboden waarin het programmeren van PLC wordt aangeleerd. Vaak wordt hiervoor al wel kennis en ervaring in de elektrotechniek gevraagd. Ook moet er ervaring opgedaan zijn met diverse applicaties van Windows.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor PLC Programmeur, PLC Programmeur Worden, Opleidingsniveau PLC Programmeur, Scholing PLC Programmeur, Studie PLC Programmeur, Bijscholing PLC Programmeur, Omscholing PLC Programmeur.

Organisaties waar een PLC Programmeur doorgaans werkzaam is

De PLC Programmeur kan voor diverse typen organisaties werkzaam zijn. De PLC Programmeur is veelal werkzaam in de industriële sector omdat machines en processen in de industrie aangestuurd worden door middel van PLC’s. De PLC Programmeur is eigenlijk altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor PLC Programmeur, PLC Programmeur Worden, Opleidingsniveau PLC Programmeur, Scholing PLC Programmeur, Studie PLC Programmeur, Bijscholing PLC Programmeur, Omscholing PLC Programmeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden PLC Programmeur

Het startsalaris van een PLC Programmeur ligt rond de 2500 euro en kan oplopen tot ongeveer 4500 euro. Werkervaring en gedegen kennis van PLC’s zijn van belang voor een verhoging van het salaris. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de PLC Programmeur voor werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris PLC Programmeur, Loon PLC Programmeur, Wat verdien je als PLC Programmeur, Salarisschaal PLC Programmeur, Salarisindicatie PLC Programmeur, Bonus PLC Programmeur, CAO PLC Programmeur, Brutoloon PLC Programmeur, Nettoloon PLC Programmeur, Vakantiedagen PLC Programmeur, Pensioen PLC Programmeur.

Competenties, skills & vaardigheden plc programmeur

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Durf
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis PLC Programmeur, Vaardigheden PLC Programmeur, Attitude PLC Programmeur, Kwalificaties PLC Programmeur, Competentieprofiel PLC Programmeur.

Boeken voor het beroep plc programmeur

Wil je meer weten over het beroep plc programmeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je plc programmeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken plc programmeur te komen.

Metropolis | Philip Kerr

Engels | Paperback | 9781787473201 | 496 pagina's

Berlin, 1928, the dying days of the Weimar Republic shortly before Hitler and the Nazis came to power. It was a period of decadence and excess as Berliners - after the terrible slaughter of WWI and the hardships that followed - are enjoying their own vers...

De Coders | Clive Thompson

Een kijkje in het hoofd van programmeurs – de machtigste beroepsgroep ter wereld - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492493620 | 400 pagina's

Welkom in de 21e eeuw: het tijdperk waarin programmeurs de dienst uitmaken. Facebooks algoritmes bepalen het nieuws, WhatsApp domineert onze communicatie en ons liefdesleven wordt gestuurd door datingapps. Onze wereld draait op computercode, en die is ges...

Great Motorcycle Tours of Europe | Colette Coleman

Great Motorcycle Tours of Europe - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781848663893 | 224 pagina's

Veteran biker and author Colette Coleman's guide lays out 50 of the most scenic and adventurous tours in Europe's most breathtaking locations. Whether you are an experienced biker or just discovering the joys of touring, this is the perfect introduction t...

Mensen vonden ons op: boeken voor PLC Programmeur, PLC Programmeur ebooks, boek PLC Programmeur.

Persoonstypen PLC Programmeur

De PLC Programmeur moet goed inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn (waarnemer). Problemen en storingen moeten tijdig opgespoord en opgelost worden. Daarnaast moet de PLC Programmeur ook doelgericht te werk gaan (succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid PLC Programmeur, Karakter PLC Programmeur.

Netwerk PLC Programmeur

De PLC Programmeur werkt soms samen met andere programmeurs. Ook wordt er samengewerkt met mensen die de industriële machines beheren. De PLC Programmeur kan zo een goed beeld van de machine krijgen en hoe deze het beste geautomatiseerd kan worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s PLC Programmeur, Medewerkers PLC Programmeur.

Is het beroep PLC Programmeur iets voor jou?

Zou je graag PLC Programmeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als PLC Programmeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze PLC Programmeur, beroepskeuzetest PLC Programmeur, beroep PLC Programmeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden PLC Programmeur

Er zijn voldoende vacatures te vinden voor de functie van PLC Programmeur. Doorgroeimogelijkheden zijn soms aanwezig, maar zijn afhankelijk van de organisatie waar de PLC Programmeur voor werkt.

Arbeidsmarktperspectief score PLC Programmeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep PLC Programmeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten PLC Programmeur, Promotie mogelijkheden PLC Programmeur, Carriere PLC Programmeur.

Solliciteren op de functie PLC Programmeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als PLC Programmeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor PLC Programmeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als PLC Programmeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als PLC Programmeur, CV PLC Programmeur, sollicitatie PLC Programmeur.

Interviews met PLC Programmeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen PLC Programmeur

Vacatures plc programmeur

Op zoek naar een nieuwe baan als PLC Programmeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor PLC Programmeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De PLC Programmeur ontwikkelt PLC-besturingssystemen. PLC staat voor Programmable Logic Controller (Programmeerbare Logische Eenheid) en is een elektronisch apparaat met een microprocessor. Het apparaat stuurt op basis van informatie op de diverse ingangen, de uitgangen aan.

Beoordeling PLC Programmeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep PLC Programmeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep PLC Programmeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep