U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Paaldanseres

Paaldanseres worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een paaldanseres? Lees de functieomschrijving.

Paaldanseres is een niet alledaags beroep. Het woord 'alledaags' heeft in die zin ook geen betekenis: het beroep wordt namelijk 's nachts uitgevoerd, in zogeheten nachtclubs. De functienaam is bewust vrouwelijk, omdat in veel van de gevallen het een vrouw betreft. De functie is onder mannen wat minder voorkomend. Als Erotisch Danseres, Paaldanseres of Nachtclubdanseres (hoe men dan ook mag heten) vermaak je het mannelijke publiek dat dure drankjes en flinke fooien betaalt om jou te mogen aanschouwen.

Als Paaldanseres voer je erotische dansen op, met als hoogtepunt de dans om de paal: een goede Paaldanseres kan zich helemaal om een paal heen krullen en zo de mannelijke toeschouwers verleiden haar fooi te geven voor haar optreden. De dansen zijn in principe altijd opwindend bedoeld.

 

Paaldansen is de laatste tijd als sport in opkomst. Beoefenaars van de sport paaldansen hebben geen erotische motieven. Paaldansers kunnen naast sec het dansen dus ook lesgeven.

Mensen vonden ons op: Job Paaldanseres, Baan Paaldanseres, Paaldanseres Worden, Functie-eisen Paaldanseres, Verantwoordelijkheden Paaldanseres, Functieprofiel Paaldanseres, Wat doet een Paaldanseres, Werken als Paaldanseres.

Paaldanseres worden: Opleiding tot paaldanseres

Voor deze functie is geen vooropleiding vereist. Wel moet je uiteraard het 'paaldansen' als een vak verstaan. Er zijn dan ook zeker interne trainingen die je hierop voorbereiden. Als je niet goed paaldanst, word je niet aangenomen door een club. Vaak zijn dit soort meiden al eens opgeleid of hebben ze zichzelf opgeleid bijv bij webcamsex of door in cafe's op de bar te staan dansen

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Paaldanseres, Paaldanseres Worden, Opleidingsniveau Paaldanseres, Scholing Paaldanseres, Studie Paaldanseres, Bijscholing Paaldanseres, Omscholing Paaldanseres.

Organisaties waar een paaldanseres doorgaans werkzaam is

Je werkt voor nachtclubs die puur gericht zijn op omzet. Kortom, je werkt in de profit sector. Stel je voor dat de overheid dit soort werkzaamheden zou subsidiëren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Paaldanseres, Paaldanseres Worden, Opleidingsniveau Paaldanseres, Scholing Paaldanseres, Studie Paaldanseres, Bijscholing Paaldanseres, Omscholing Paaldanseres.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden paaldanseres

Als Paaldanseres verdien je meestal een uurtarief of een tarief per gewerkte nacht. Een vast salaris of bonusregeling zoals bij een normale dagjob bestaat hier niet. Uiteraard deel je wel mee in de fooien. Het is moeilijk om inzage te krijgen in de bedragen die rond gaan, maar men mag er vanuit gaan dat er veel verdiend wordt in deze industrie.

Mensen vonden ons op: Salaris Paaldanseres, Loon Paaldanseres, Wat verdien je als Paaldanseres, Salarisschaal Paaldanseres, Salarisindicatie Paaldanseres, Bonus Paaldanseres, CAO Paaldanseres, Brutoloon Paaldanseres, Nettoloon Paaldanseres, Vakantiedagen Paaldanseres, Pensioen Paaldanseres.

Competenties, skills & vaardigheden paaldanseres

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Sensitiviteit
 • Inzicht in omgeving
 • Erotische dansen opvoeren
Mensen vonden ons op: Kennis Paaldanseres, Vaardigheden Paaldanseres, Attitude Paaldanseres, Kwalificaties Paaldanseres, Competentieprofiel Paaldanseres.

Boeken voor het beroep paaldanseres

Wil je meer weten over het beroep paaldanseres? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je paaldanseres bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken paaldanseres te komen.

Leer paaldansen in een weekend | David Mulder

met meer dan 30 oefeningen van wereldkampioene Denise Mulder - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789077462270 | 91 pagina's

Door de wereldprestaties van onze landgenote Denise Mulder (wereldkampioene paaldansen en miss nude world) is paaldansen in korte tijd zeer populair geworden in Nederland en België. Bekende Nederlanders zoals Bridget en Katja, maar ook minder bekende Nede...

Mensen vonden ons op: boeken voor Paaldanseres, Paaldanseres ebooks, boek Paaldanseres.

Persoonstypen paaldanseres

In de functie van Paaldanseres ben je loyaal aan je klanten: je gaat in principe niemand uit de weg. Ook al vind je de klant irritant, je zult de service toch aan hem moeten verlenen (Loyalist). Daarnaast ben je in deze functie natuurlijk andere mensen aan het plezieren (Gever). Vandaar dat het type 'Gever' ook wel betrekking op je heeft.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Paaldanseres, Karakter Paaldanseres.

Netwerk paaldanseres

Als Paaldanseres kom je het meest in contact met je publiek. Achter de schermen zul je ook wel eens contact hebben met barpersoneel en heel soms met politie of portier als er iets mis is gegaan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Paaldanseres, Medewerkers Paaldanseres.

Is het beroep paaldanseres iets voor jou?

Zou je graag paaldanseres willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als paaldanseres bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Paaldanseres, beroepskeuzetest Paaldanseres, beroep Paaldanseres kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden paaldanseres

Voor dit soor beroepen is er altijd werk, aangezien niet veel meisjes deze functie willen bekleden. Het verdient misschien goed, je wordt wel bekeken door niet altijd even frisse mensen. Aan de andere kant is het niet zo dat Nederland van de nachtclubs stikt. Alleen in de grote steden, met Amsterdam ver bovenaan, zijn er een aantal te vinden.

Arbeidsmarktperspectief score paaldanseres

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep paaldanseres. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Paaldanseres, Promotie mogelijkheden Paaldanseres, Carriere Paaldanseres.

Solliciteren op de functie paaldanseres

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als paaldanseres dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor paaldanseres belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als paaldanseres. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Paaldanseres, CV Paaldanseres, sollicitatie Paaldanseres.

Interviews met paaldanseres

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen paaldanseres

Vacatures paaldanseres

Op zoek naar een nieuwe baan als Paaldanseres? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Paaldanseres. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Paaldanseres is een niet alledaags beroep. Het woord 'alledaags' heeft in die zin ook geen betekenis: het beroep wordt namelijk 's nachts uitgevoerd, in zogeheten nachtclubs. De functienaam is bewust vrouwelijk, omdat in veel van de gevallen het een vrouw betreft.

Beoordeling Paaldanseres

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Paaldanseres' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Paaldanseres

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ys, eindelijk iets voor mij

Door: Helejluha

Snel beginnen,anders ben je te oud.Gr.

Door: Mirjam

Reageer op dit beroep