U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Paardenfysiotherapeut

Paardenfysiotherapeut worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een paardenfysiotherapeut? Lees de functieomschrijving.

De Paardenfysiotherapeut houdt zich bezig met het bewegingsapparaat van het paard. Bij paarden komen geregeld kreupelheden, rugpijn en andere blessures voor. De Paardenfysiotherapeut kan het paard hierbij onderzoeken en advies geven. De Paardenfysiotherapeut helpt niet alleen bij klachten, maar kan ook preventieve behandelingen doen.

Onder het bewegingsapparaat van een paard vallen de spieren, banden, pezen, gewrichten en het zenuwstelsel. Ook de hals, rug en wervelkolom vallen hieronder. De meeste blessures die een paard kan oplopen, vallen dus in de gebieden waar een Paardenfysiotherapeut zich mee bezighoudt. De Paardenfysiotherapeut kan verschillende technieken toepassen waarbij de Paardenfysiotherapeut de handen vooral gebruikt. Deze behandelingen zijn altijd geluidloos en er wordt dus niet gekraakt.

Omdat de Paardenfysiotherapeut kennis heeft op het gebied van paarden en op het gebied van dierenfysiotherapie kan de Paardenfysiotherapeut ook advies geven over de training en eventuele revalidatie van het paard. Voor elk paard op elk niveau kan fysiotherapie van pas komen. Fysiotherapie voor het paard kan helpen het paard sterk, gezond en soepel te houden. Hierdoor hebben zowel het paard als de ruiter hier baat bij.

Mensen vonden ons op: Job Paardenfysiotherapeut, Baan Paardenfysiotherapeut, Paardenfysiotherapeut Worden, Functie-eisen Paardenfysiotherapeut, Verantwoordelijkheden Paardenfysiotherapeut, Functieprofiel Paardenfysiotherapeut, Wat doet een Paardenfysiotherapeut, Werken als Paardenfysiotherapeut.

Paardenfysiotherapeut worden: Opleiding tot paardenfysiotherapeut

Om Paardenfysiotherapeut te worden moet eerst de HBO opleiding Fysiotherapie gevolgd worden. Deze wordt op diverse plaatsen in Nederland aangeboden. Na het behalen van dit diploma moet je twee jaar werkervaring opdoen in de humane fysiotherapie. Als je deze ervaring opgedaan hebt, kun je de Post-HBO opleiding Dierenfysiotherapie volgen. Deze deeltijdopleiding is goed te combineren met een baan. Hierna kan de Paardenfysiotherapeut aan de slag.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Paardenfysiotherapeut, Paardenfysiotherapeut Worden, Opleidingsniveau Paardenfysiotherapeut, Scholing Paardenfysiotherapeut, Studie Paardenfysiotherapeut, Bijscholing Paardenfysiotherapeut, Omscholing Paardenfysiotherapeut.

Organisaties waar een paardenfysiotherapeut doorgaans werkzaam is

De meeste Paardenfysiotherapeuten werken voor zichzelf. Zij zijn niet werkzaam voor een organisatie. Omdat de Paardenfysiotherapeut diensten biedt waar de klant voor betaald, is de Paardenfysiotherapeut werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Paardenfysiotherapeut, Paardenfysiotherapeut Worden, Opleidingsniveau Paardenfysiotherapeut, Scholing Paardenfysiotherapeut, Studie Paardenfysiotherapeut, Bijscholing Paardenfysiotherapeut, Omscholing Paardenfysiotherapeut.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden paardenfysiotherapeut

Omdat de Paardenfysiotherapeut meestal als zelfstandige werkt, zijn er geen overige arbeidsvoorwaarden. Veel Paardenfysiotherapeuten werken daarnaast ook als humane fysiotherapeut of dierentherapeut. Het exacte salaris van een Paardenfysiotherapeut is hierdoor lastig in te schatten.

Mensen vonden ons op: Salaris Paardenfysiotherapeut, Loon Paardenfysiotherapeut, Wat verdien je als Paardenfysiotherapeut, Salarisschaal Paardenfysiotherapeut, Salarisindicatie Paardenfysiotherapeut, Bonus Paardenfysiotherapeut, CAO Paardenfysiotherapeut, Brutoloon Paardenfysiotherapeut, Nettoloon Paardenfysiotherapeut, Vakantiedagen Paardenfysiotherapeut, Pensioen Paardenfysiotherapeut.

Competenties, skills & vaardigheden paardenfysiotherapeut

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Paardenfysiotherapeut, Vaardigheden Paardenfysiotherapeut, Attitude Paardenfysiotherapeut, Kwalificaties Paardenfysiotherapeut, Competentieprofiel Paardenfysiotherapeut.

Boeken voor het beroep paardenfysiotherapeut

Wil je meer weten over het beroep paardenfysiotherapeut? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je paardenfysiotherapeut bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken paardenfysiotherapeut te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Paardenfysiotherapeut, Paardenfysiotherapeut ebooks, boek Paardenfysiotherapeut.

Persoonstypen paardenfysiotherapeut

De Paardenfysiotherapeut moet veel inzicht hebben in paarden en inzicht hebben in de diverse problemen en blessures waar een paard mee te maken kan krijgen. De Paardenfysiotherapeut moet de klant, meestal de eigenaar van het paard, hierin kunnen adviseren en ondersteunen en tot een juiste behandeling zien te komen. De Paardenfysiotherapeut moet behulpzaam en zorgzaam zijn.

Ook moet de Paardenfysiotherapeut opmerkzaam zijn en veranderingen aan het paard direct opmerken. Ook moet de voortgang en de effectiviteit van de behandeling ten alle tijden goed in de gaten worden gehouden en waar nodig worden bijgesteld.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Paardenfysiotherapeut, Karakter Paardenfysiotherapeut.

Netwerk paardenfysiotherapeut

De Paardenfysiotherapeut heeft vooral veel te maken met de klant (de eigenaar van het paard) en het paard zelf. Daarnaast kan soms de hulp van andere specialisten op het gebied van paarden ingeroepen worden. Soms kan doorverwezen worden naar een dierenarts (of kan de dierenarts iemand doorverwezen naar de Paardenfysiotherapeut). Andere specialisten zijn bijvoorbeeld de sportmasseur, chiropractor of osteopaat. Als de behandeling die de Paardenfysiotherapeut kan bieden niet volstaat, kan de Paardenfysiotherapeut de klant doorverwezen naar een andere specialist.

Mensen vonden ons op: Collega’s Paardenfysiotherapeut, Medewerkers Paardenfysiotherapeut.

Is het beroep paardenfysiotherapeut iets voor jou?

Zou je graag paardenfysiotherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als paardenfysiotherapeut bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Paardenfysiotherapeut, beroepskeuzetest Paardenfysiotherapeut, beroep Paardenfysiotherapeut kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden paardenfysiotherapeut

Er zijn maar weinig Paardenfysiotherapeuten die Paardenfysiotherapie als fulltime baan hebben. De meeste Paardenfysiotherapeut hebben er nog een baan naast, meestal in de reguliere fysiotherapie of dierenfysiotherapie. Sommige Paardenfysiotherapeut zijn daarnaast ook actief als Sportmasseur of bijvoorbeeld Zadelpasser en komen hun functie met een andere paardgerelateerde functie.

Arbeidsmarktperspectief score paardenfysiotherapeut

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep paardenfysiotherapeut. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Paardenfysiotherapeut, Promotie mogelijkheden Paardenfysiotherapeut, Carriere Paardenfysiotherapeut.

Solliciteren op de functie paardenfysiotherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als paardenfysiotherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor paardenfysiotherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als paardenfysiotherapeut. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Paardenfysiotherapeut, CV Paardenfysiotherapeut, sollicitatie Paardenfysiotherapeut.

Interviews met paardenfysiotherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen paardenfysiotherapeut

 • Dierenfysiotherapeut

Vacatures paardenfysiotherapeut

Op zoek naar een nieuwe baan als Paardenfysiotherapeut? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Paardenfysiotherapeut. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Paardenfysiotherapeut houdt zich bezig met het bewegingsapparaat van het paard. Bij paarden komen geregeld kreupelheden, rugpijn en andere blessures voor. De Paardenfysiotherapeut kan het paard hierbij onderzoeken en advies geven.

Beoordeling Paardenfysiotherapeut

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Paardenfysiotherapeut' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Paardenfysiotherapeut

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep