U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Paneelbouwer

Paneelbouwer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een paneelbouwer? Lees de functieomschrijving.

Als paneelbouwer hou je je bezig met het efficiënt bouwen van besturingskasten en bedieningspanelen op basis van schema's. Je zorgt voor de aansluiting en het testen van de panelen op verschillende systemen. Verder ben je als paneelbouwer verantwoordelijk voor het opzetten en bedraden van besturingspanelen en het aansluiten van de systemen in de werkplaats. Verder voer je als paneelbouwer andere voorkomende werkzaamheden uit zoals het bedraden en aansluiten van componenten via tekenpakkettten, het boren en tappen van gaten en het buigen van koper.

 

 

Mensen vonden ons op: Job Paneelbouwer, Baan Paneelbouwer, Paneelbouwer Worden, Functie-eisen Paneelbouwer, Verantwoordelijkheden Paneelbouwer, Functieprofiel Paneelbouwer, Wat doet een Paneelbouwer, Werken als Paneelbouwer.

Paneelbouwer worden: Opleiding tot paneelbouwer

Als paneelbouwer is het wenselijk dat je de opleiding tot elektromonteur of een andere technische opleiding op MBO-niveau hebt gevolgd en afgerond. Men kan hierbij denken aan opleidingen zoals mechatronica, automatiseringtechniek of energietechniek. Je moet ervaring hebben met het bouwen van kasten en panelen en interesse en kennis hebben in de besturingstechniek.

 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Paneelbouwer, Paneelbouwer Worden, Opleidingsniveau Paneelbouwer, Scholing Paneelbouwer, Studie Paneelbouwer, Bijscholing Paneelbouwer, Omscholing Paneelbouwer.

Organisaties waar een paneelbouwer doorgaans werkzaam is

Als paneelbouwer werk je vaak bij elektrotechnischebedrijven in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Paneelbouwer, Paneelbouwer Worden, Opleidingsniveau Paneelbouwer, Scholing Paneelbouwer, Studie Paneelbouwer, Bijscholing Paneelbouwer, Omscholing Paneelbouwer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden paneelbouwer

Als beginnende paneelbouwer verdiien je ongeveer 1500 tot 1800 euro bruto per maand. Je salaris is afhankelijk van de organistie waarbinnnen je werkzaam bent, maar vooral ook van je ervaring op het gebied van paneelbouwen. Als senior paneelbouwer ligt je salaris rond de 2500 en 2900 euro bruto per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaalde opleidingen door de werkgever of een auto van de zaak verschillen per organisatie.

Mensen vonden ons op: Salaris Paneelbouwer, Loon Paneelbouwer, Wat verdien je als Paneelbouwer, Salarisschaal Paneelbouwer, Salarisindicatie Paneelbouwer, Bonus Paneelbouwer, CAO Paneelbouwer, Brutoloon Paneelbouwer, Nettoloon Paneelbouwer, Vakantiedagen Paneelbouwer, Pensioen Paneelbouwer.

Competenties, skills & vaardigheden paneelbouwer

 • Flexibiliteit
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Paneelbouwer, Vaardigheden Paneelbouwer, Attitude Paneelbouwer, Kwalificaties Paneelbouwer, Competentieprofiel Paneelbouwer.

Boeken voor het beroep paneelbouwer

Wil je meer weten over het beroep paneelbouwer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je paneelbouwer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken paneelbouwer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Paneelbouwer, Paneelbouwer ebooks, boek Paneelbouwer.

Persoonstypen paneelbouwer

Als paneelbouwer moet je perfectionistisch zijn. Je moet nauwkeurig en accuraat te werk gaan want het kleinste foutje kan grote gevolgen hebben. Veel mensen zijn afhankelijk van jouw werk en je moet daarom over perfectionistische eigenschappen beschikken (Perfectionist).

Verder is het als paneelbouwer wenselijk dat je leergierig bent en steeds meer kennis en vaardigheden wil vergaren op het gebied van techniek. Inzicht in de omgeving en een analytische blik zijn hierbij wenselijk (Waarnemer).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Paneelbouwer, Karakter Paneelbouwer.

Netwerk paneelbouwer

Als paneelbouwer heb je veel contact met andere paneelbouwers die werkzaam zijn binnen een organisatie. Je werkt als paneelbouwer vaak op de technische afdeling van een organisatie en hebt collega's die verschillende werkzaamheden verrichten. Je legt als paneelbouwer verantwoording af aan een senior paneelbouwer (indien je een junior paneelbouwer bent) of aan de manager van de afdeling.

Je moet als paneelbouwer vaak naar klanten om hen te helpen en je moet dus klantvriendelijke zijn ingesteld.

Mensen vonden ons op: Collega’s Paneelbouwer, Medewerkers Paneelbouwer.

Is het beroep paneelbouwer iets voor jou?

Zou je graag paneelbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als paneelbouwer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Paneelbouwer, beroepskeuzetest Paneelbouwer, beroep Paneelbouwer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden paneelbouwer

Er zijn relatief genoeg vacatures beschikbaar voor mensen die een technische opleiding hebben gevolgd. Je kan als paneelbouwer vaak snel aan de slag in een technische functie binnen een organisatie.

Je kan als paneelbouwer doorgroeien tot senior paneelbouwer dankzij de ervaring die je hebt opgedaan in de jaren als junior paneelbouwer. Ook kun je als paneelbouwer nog verder doorgroeien binnen de afdeling van de organisatie waar je werkzaam bent, dus bijvoorbeeld tot manager van de afdeling techniek.

Arbeidsmarktperspectief score paneelbouwer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep paneelbouwer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Paneelbouwer, Promotie mogelijkheden Paneelbouwer, Carriere Paneelbouwer.

Solliciteren op de functie paneelbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als paneelbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor paneelbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als paneelbouwer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Paneelbouwer, CV Paneelbouwer, sollicitatie Paneelbouwer.

Interviews met paneelbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen paneelbouwer

Vacatures paneelbouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Paneelbouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Paneelbouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als paneelbouwer hou je je bezig met het efficiënt bouwen van besturingskasten en bedieningspanelen op basis van schema's. Je zorgt voor de aansluiting en het testen van de panelen op verschillende systemen. Verder ben je als paneelbouwer verantwoordelijk voor het opzetten en bedraden van besturingspanelen en het aansluiten van de systemen in de werkplaats.

Beoordeling Paneelbouwer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Paneelbouwer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Paneelbouwer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep