U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Paragnost

Paragnost worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een paragnost? Lees de functieomschrijving.

Een paragnost is iemand die door middel van zijn paranormale gave mensen consulten geeft en helpt.

Een paragnost is iemand die denkt dat hij via zintuigelijke waarnemingen iets over mensen, overledenen of situaties van mensen te weten kan komen. Een paragnost wordt ook wel een helderziende genoemd. De paragnost weet vragen van mensen door middel van waarnemingen of door middel van tarotkaarten te beantwoorden.

Een paragnost is meestal werkzaam bij een telefoondienst binnen een onderneming waarin meerdere paragnosten werkzaam zijn. De paragnost wordt door mensen gebeld die hem vragen stellen over hun toekomst, hun relatie, of met vragen over overleden dierbaren. De paragnost weet door middel van zijn helderziende gaven en het goede gesprek dat hij voert deze mensen gerust te stellen, informatie te geven en het gesprek zo tot een goed en positief einde te brengen. De bekendste telefoondienst is hierin de telefoondienst van het televisieprogramma AstroTV, waarin meerdere paragnosten mensen live een consult geven.

Daarnaast kan een paragnost ook werkzaam zijn op paranormale beurzen, kan hij werken voor televisieprogramma's, consulten geven op bijzondere evenementen of beurzen of kan hij consulten geven aan huis. De paragnost kan zowel thuis als op een werkvloer telefonisch werkzaam zijn.

Alhoewel het door veel mensen wordt betwist of mensen echt over een paranormale gave kunnen beschikken is er wel werkgelegenheid voor de paragnost. Er zijn er veel mensen die zeggen dat ze over een paranormale gave beschikken en veel mensen die dit ook geloven en de paragnost om advies vragen.

Mensen die van zichzelf weten dat ze over een paranormale gave beschikken en die mensen willen helpen kunnen als paragnost gaan werken. 

Mensen vonden ons op: Job Paragnost, Baan Paragnost, Paragnost Worden, Functie-eisen Paragnost, Verantwoordelijkheden Paragnost, Functieprofiel Paragnost, Wat doet een Paragnost, Werken als Paragnost.

Paragnost worden: Opleiding tot paragnost

Voor het beroep van paragnost is geen opleiding. Wel zijn er verschillende paragnosten en helderzienden die cursussen geven, die door beginnende of onervaren paragnosten en helderzienden kunnen worden gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Paragnost, Paragnost Worden, Opleidingsniveau Paragnost, Scholing Paragnost, Studie Paragnost, Bijscholing Paragnost, Omscholing Paragnost.

Organisaties waar een paragnost doorgaans werkzaam is

De paragnost is werkzaam voor een telefoondienst of televisieprogramma of als zelfstandige door een (telefoon)consultdienst aan huis te beginnen of te gaan werken op beurzen en/of evenementen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Paragnost, Paragnost Worden, Opleidingsniveau Paragnost, Scholing Paragnost, Studie Paragnost, Bijscholing Paragnost, Omscholing Paragnost.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden paragnost

Het salaris van een paragnost is per persoon verschillend en afhankelijk van de onderneming, bedrijf, telefoondienst of televisieprogramma waarvoor hij werkzaam is. Daarnaast kan hij ook zelfstandig en onafhankelijk werkzaam zijn bij beurzen.

De paragnost verdient over het algemeen per telefoongesprek en dus per consult. Wat de paragnost voor een consult op een beurs of evenement vraagt is ook per paragnost verschillend. Daarom valt hier geen precieze indicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Paragnost, Loon Paragnost, Wat verdien je als Paragnost, Salarisschaal Paragnost, Salarisindicatie Paragnost, Bonus Paragnost, CAO Paragnost, Brutoloon Paragnost, Nettoloon Paragnost, Vakantiedagen Paragnost, Pensioen Paragnost.

Competenties, skills & vaardigheden paragnost

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Ambitie
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Sensitiviteit
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
 • Paranormale gave
Mensen vonden ons op: Kennis Paragnost, Vaardigheden Paragnost, Attitude Paragnost, Kwalificaties Paragnost, Competentieprofiel Paragnost.

Boeken voor het beroep paragnost

Wil je meer weten over het beroep paragnost? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je paragnost bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken paragnost te komen.

Jezelf leren afsluiten voor allerlei energieën | Paragnost Ron Malestein

Met veel tips en eigen ervaringen van paragnost/helderziende Ron Malestein - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463861113 | 124 pagina's

Ik liep al enige tijd rond met het idee om een boek te schrijven over hoe je jezelf voor allerlei negatieve en zware energieën kunt leren af te sluiten. Ik realiseer mij maar al te goed dat datgene waar ik over wil gaan schrijven voor iedereen duidelijk m...

Spiritueel misbruik | Aleid Schilder

de gevaren van goeroes, paragnosten en sekten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789025960032 | 143 pagina's

In scheve relaties met paranormaal begaafde leiders, al dan niet in een sekte, kunnen mensen ernstige schade oplopen. Klinisch psychologe Aleid Schilder waarschuwt potentiële slachtoffers, en roept politici, wetenschappers en hulpverleners op de gevaren s...

Paranormale momenten | Paragnost Ron Malestein

Leuk en leerzaam voor jong en oud. - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463861427 | 74 pagina's

Dit is een leuk en leerzaam boekje met een aantal interessante paranormale zaken/begrippen. Speciaal voor de jeugd/jongeren maar ook interessant om door oudere belangstellenden te worden gelezen. Het is een eenvoudig overzicht van de paranormale wereld wa...

Mensen vonden ons op: boeken voor Paragnost, Paragnost ebooks, boek Paragnost.

Persoonstypen paragnost

Een paragnost moet de mensen die hij een consult geeft of probeert te helpen zo goed mogelijk van dienst zijn. Hij luistert naar hun verhalen, stelt ze vragen, en weet vervolgens door middel van zijn paranormale gave een waarneming te doen waarna hij de mensen met deze waarneming kan adviseren (waarnemer).

Daarnaast is het beroep van paragnost vrij stressvol omdat de paragnost veel te maken krijgt met mensen die zijn gaven bekritiseren en hem niet geloven en omdat hij daarnaast veel te maken krijgt met emotionele verhalen. Daarom moet de paragnost succesvol kunnen werken en stevig in zijn schoenen staan om zijn werk foutloos te kunnen uitoefenen (succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Paragnost, Karakter Paragnost.

Netwerk paragnost

Het netwerk van de paragnost bestaat uit de mensen die hem bellen of naar hem toe komen om om een consult te vragen, collega paragnosten en de beurzen, evenementen of het televisieprogramma of telefoondienst waarvoor hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Collega’s Paragnost, Medewerkers Paragnost.

Is het beroep paragnost iets voor jou?

Zou je graag paragnost willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als paragnost bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Paragnost, beroepskeuzetest Paragnost, beroep Paragnost kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden paragnost

Het arbeidsmarktperspectief voor een paragnost is gemiddeld. Het is vrijwel nooit zeker of er werk is, omdat de hoeveelheid werkgelegenheid afhankelijk is van de drukte bij de verschillende telefoondiensten. Wel kan de paragnost als zelfstandig ondernemer aan de slag door een (telefoon)consultdienst aan huis op te richten en kan daarnaast ook gaan werken op beurzen en evenementen.

Arbeidsmarktperspectief score paragnost

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep paragnost. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Paragnost, Promotie mogelijkheden Paragnost, Carriere Paragnost.

Solliciteren op de functie paragnost

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als paragnost dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor paragnost belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als paragnost. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Paragnost, CV Paragnost, sollicitatie Paragnost.

Interviews met paragnost

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen paragnost

Vacatures paragnost

Op zoek naar een nieuwe baan als Paragnost? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Paragnost. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een paragnost is iemand die door middel van zijn paranormale gave mensen consulten geeft en helpt. Een paragnost is iemand die denkt dat hij via zintuigelijke waarnemingen iets over mensen, overledenen of situaties van mensen te weten kan komen. Een paragnost wordt ook wel een helderziende genoemd.

Beoordeling Paragnost

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Paragnost' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Paragnost

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep