U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Parkeerwachter

Parkeerwachter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een parkeerwachter? Lees de functieomschrijving.

Als parkeerwachter ben je verantwoordelijk voor het toezicht en de veiligheid van een parkeervoorziening, bijvoorbeeld een parkeergarage. Je bent als parkeerwachter verantwoordelijk voor het schoonhouden van de parking, het verhelpen van kleine verstoringen en het maken van dagrapportages.

 

 

Mensen vonden ons op: Job Parkeerwachter, Baan Parkeerwachter, Parkeerwachter Worden, Functie-eisen Parkeerwachter, Verantwoordelijkheden Parkeerwachter, Functieprofiel Parkeerwachter, Wat doet een Parkeerwachter, Werken als Parkeerwachter.

Parkeerwachter worden: Opleiding tot parkeerwachter

Voor het beroep van parkeerwachter hoef je geen specifieke opleiding te hebben gevolgd. Wel is het wenselijk dat je over enige technische kennis en vaardigheden beschikt aangezien je als parkeerwachter ook verantwoordelijk bent voor het verhelpen van technische verstoringen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Parkeerwachter, Parkeerwachter Worden, Opleidingsniveau Parkeerwachter, Scholing Parkeerwachter, Studie Parkeerwachter, Bijscholing Parkeerwachter, Omscholing Parkeerwachter.

Organisaties waar een parkeerwachter doorgaans werkzaam is

Als parkeerwachter werk je meestal bij parkeergelegenheden die zich bevinden in de profit sector. Denk hierbij aan parkeersgarages in de stad.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Parkeerwachter, Parkeerwachter Worden, Opleidingsniveau Parkeerwachter, Scholing Parkeerwachter, Studie Parkeerwachter, Bijscholing Parkeerwachter, Omscholing Parkeerwachter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden parkeerwachter

Als parkeerwachter verdien je ongeveer tussen de 1500 en 2000 euro bruto per maand. Het salaris van een parkeerwachter kan verschillen op basis van het aantal uren in de week dat je werkt als parkeerwachter en de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Ook ervaring speelt een rol in de bepaling van het salaris van een parkeerwachter. De secundaire arbeidsvoorwaarden voor een parkeerwachter verschillen per organisatie.

Mensen vonden ons op: Salaris Parkeerwachter, Loon Parkeerwachter, Wat verdien je als Parkeerwachter, Salarisschaal Parkeerwachter, Salarisindicatie Parkeerwachter, Bonus Parkeerwachter, CAO Parkeerwachter, Brutoloon Parkeerwachter, Nettoloon Parkeerwachter, Vakantiedagen Parkeerwachter, Pensioen Parkeerwachter.

Competenties, skills & vaardigheden parkeerwachter

 • Klantgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Conflicten beheersen
Mensen vonden ons op: Kennis Parkeerwachter, Vaardigheden Parkeerwachter, Attitude Parkeerwachter, Kwalificaties Parkeerwachter, Competentieprofiel Parkeerwachter.

Boeken voor het beroep parkeerwachter

Wil je meer weten over het beroep parkeerwachter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je parkeerwachter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken parkeerwachter te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Parkeerwachter, Parkeerwachter ebooks, boek Parkeerwachter.

Persoonstypen parkeerwachter

Als parkeerwachter moet je zelfverzekerd en doelgericht werken Je moet ervoor zorgen dat je al je taken zorgvuldig volbrengt. Aangezien je als parkeerwachter vaak de leiding hebt over bijvoorbeeld een parkeergarage moet je willen presteren en moet men je kunnen vertrouwen (Succesvolle werker).

Verder is het voor beroep van parkeerwachter van belang dat je je verantwoordelijkheid neemt en dat je betrouwbaar en loyaal bent. Zowel naar de klanten als naar degenen waaraan je verantwoording moet afleggen (Loyalist).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Parkeerwachter, Karakter Parkeerwachter.

Netwerk parkeerwachter

Als parkeerwachter ben je het aanspreekpunt van bijvoorbeeld een parkeergarage voor de klanten. Als er mogelijk klachten zijn dan neem jij deze als parkeerwachter aan. Ook bij problemen met de kaartjesautomaat of andere problemen helpt de parkeerwachter de klanten. Bij grote parkeersgarage's of parkeergelegenheden kan het zo zijn dat er meerdere parkeerwachters zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Parkeerwachter, Medewerkers Parkeerwachter.

Is het beroep parkeerwachter iets voor jou?

Zou je graag parkeerwachter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als parkeerwachter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Parkeerwachter, beroepskeuzetest Parkeerwachter, beroep Parkeerwachter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden parkeerwachter

Het arbeidsmarktperspectief voor een parkeerwachter is relatief laag. Er zijn niet heel veel vacatures voor parkeerwachters. Aangezien je als parkeerwachter ook geen speciale opleiding gevolgd hoeft te hebben, is de functie van parkeerwachter wel door veel mensen bekleedbaar.

Ook de doorgroeimogelijkheden zijn voor een parkeerwachter beperkt. Als parkeerwachter zijn je doorgroeimogelijkheden afhankelijk van de organistie waarbinnen je werkzaam bent. Als je als parkeerwachter binnen een grote organisatie werkzaam bent en de organisatie is tevreden over je dan kan je tot hoofd parkeerwachter van verschillende parkeergelegenheden worden aangesteld of een kantoorbaan aangeboden krijgen binnen de organisatie.

Arbeidsmarktperspectief score parkeerwachter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep parkeerwachter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Parkeerwachter, Promotie mogelijkheden Parkeerwachter, Carriere Parkeerwachter.

Solliciteren op de functie parkeerwachter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als parkeerwachter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor parkeerwachter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als parkeerwachter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Parkeerwachter, CV Parkeerwachter, sollicitatie Parkeerwachter.

Interviews met parkeerwachter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen parkeerwachter

 • Medewerker parkeergarage

Vacatures parkeerwachter

Op zoek naar een nieuwe baan als Parkeerwachter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Parkeerwachter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als parkeerwachter ben je verantwoordelijk voor het toezicht en de veiligheid van een parkeervoorziening, bijvoorbeeld een parkeergarage. Je bent als parkeerwachter verantwoordelijk voor het schoonhouden van de parking, het verhelpen van kleine verstoringen en het maken van dagrapportages.     .

Beoordeling Parkeerwachter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Parkeerwachter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Parkeerwachter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

 .. Voor 1500 EUR pm de parkeernazi uithangen. Het geld is geen motivatie... Hieruit kan ik alleen maar concluderen dat mensen die dit beroep uitvoeren genoeg hebben aan de genoegdoening van het uitdelen van boetes.  Raar volk. 

Door: Henk de vries

Beste Henk,ik en verreweg van mijn collega s doen ons werk om dat we willen werken en echt niet om dat we het zo plezierig vinden om iemand op kosten te jagen.Ik ben er wel van overtuigd dat als er geen parkeerwachters zouden zijn er nog een grotere chaos in de steden zal ontstaan.

Door: Arie

Waar kan je deze opleidiingg volgen dan in belgie? Of een cursus

Door: Mihriban guner

Er zijn bij mijn weten geen specifieke opl.voor parkeerwachter.Spreek een parkeerwachter en vraagt hoe hij het is geworden.Je vindt er vast wel een die zijn verhaal wil vertellen.

Door: parkeerwachter

Hoe moet je gezondheid zijn en je conditie. Komt er ook agressie voor?

Door: jacky

Kun je ook aleen in het weekend als parkeerwacht werken om wat bij te verdienen?

Door: Robin

Hallo Jacky,je moet gezond zijn en tegen de kou kunnen en ja er komt wel eens agressie voor.En tegen Robin zal ik willen zeggen,zie mijn vorige antwoord.Gr.

Door: parkeerwachter

Vraagje over het loon, is dat 1500 salaris nou bruto of neto.

Door: Robin

Ga er maar van uit dat dit bruto is.GR.s

Door: Ben

Kijk hierboven in het vakje ,overzicht,dit zijn vlgs.mij bruto bedragen.

Door: Steven

Dit is best wel een leuke baan. Altijd buiten, veel vrijheid, geen in je nek hijgende managers dat je door moet werken, vaak praatje maken met mensen op straat, en zorgen dat er geen chaos ontstaat in stad en dorp door foutparkeerders en wanbetalers. Tevens zorgen dat invaliden ten alle tijden kunnen parkeren op hun invalideplaats. Natuurlijk zijn er ook gasten die defensief reageren als je een boete uitdeelt, wet is wet, betalen of boete betalen! Loon had best hoger moeten zijn maar ik hou netto 1600 over en dat is voor mij genoeg. Veel meer dan als verkoper in een supermarkt!

Door: Martin

Ik ben ook parkeerwachter.Het salaris had best wat hoger kunnen zijn,maar ook ik ben niet ontevreden.Alleen ,ik kom geen gasten tegen die defensief reageren maar wel agressief en die moeten ze harder aanpakken.Gr,.Ludo

Door: Ludo

ik ben reeds 6 maanden parkeerwachter;

dit is een ondankbare job waar veel mensen op neerkijken,voel mij er niet goed bij en ben opzoek naar andere job.

heb stappenteller en doe ongeveer 36000 STAPPEN PER DAG.

als ik thuis kom ben ik doodmoe en dit alles  in weer en wind.

JOB IS ONDERBETAALD,ongeveer 1380 BRUTO VOOR 32 UREN WEEK;

maaltijdchecken van 7 EURO PER GEWERKTE DAG; is wel goed.

HET GEZAAG EN GEKLAAG EN DE AGRESSIE MOET JE ER ALLEMAAL MET PLEZIER BIJNEMEN,,,????????

 

Door: onbekend

dat loon kan echt niet !!! er worden miljoenen verdient door die bekeuringen maar de mensen belonen ho maar. steek maar in je reet stelletje gore zakkevullers , de pestpleuris in je kop !!!!

Door: je tante

Reageer op dit beroep