U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Pedagogisch Adviseur

Pedagogisch Adviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een pedagogisch Adviseur? Lees de functieomschrijving.

De Pedagogisch Adviseur geeft advies over opvoedkundige kwesties. Ouders die opvoedkundige problemen ondervinden, kunnen voor advies terecht bij de Pedagogisch Adviseur. De Pedagogisch Adviseur stelt hun hulpvraag centraal en gaat op zoek naar een passende oplossing. De Pedagogisch Adviseur geeft de ouders individuele, toegankelijke en kortdurende ondersteuning.

 

Hulpvraag ouders centraal

De Pedagogisch Adviseur gaat er vanuit dat de ouder deskundig is op het gebied van de opvoeding van zijn of haar kinderen. De Pedagogisch Adviseur beschikt over de juist kennis, vaardigheden en houding om de ouders te ondersteunen en samen naar een passende oplossing te zoeken. De Pedagogisch Adviseur stelt de hulpvraag van de ouders centraal. Ook moet de Pedagogisch Adviseur het gevoel van het kunnen opvoeden van de ouders versterken. De Pedagogisch Adviseur merkt de punten op die de ouders goed doen in hun opvoeding. Hierdoor worden de ouders zelfverzekerder. Samenwerking is belangrijk. De Pedagogisch Adviseur en ouders stellen samen een plan op en zorgen samen voor de gewenste uitvoering hiervan.

 

Doel hulp Pedagogisch Adviseur

Het doel van de Pedagogisch Adviseur is om de ouders vertrouwen in zichzelf als opvoeder te geven en hen antwoord te geven op hun opvoedingsvragen. De Pedagogisch Adviseur moet ervoor zorgen dat de ouders na de kortdurende begeleiding weer zelfstandig verder kunnen met de opvoeding.

Mensen vonden ons op: Job Pedagogisch Adviseur, Baan Pedagogisch Adviseur, Pedagogisch Adviseur Worden, Functie-eisen Pedagogisch Adviseur, Verantwoordelijkheden Pedagogisch Adviseur, Functieprofiel Pedagogisch Adviseur, Wat doet een Pedagogisch Adviseur, Werken als Pedagogisch Adviseur.

Pedagogisch Adviseur worden: Opleiding tot pedagogisch Adviseur

Om aan de slag te kunnen als Pedagogisch Adviseur is een opleiding op het gebied van pedagogiek noodzakelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opleiding Pedagogische Wetenschappen (WO) of Pedagogiek (HBO). Naast deze opleidingen zijn er ook nog diverse andere opleiding die geschikt zijn om de juiste kennis te vergaren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Pedagogisch Adviseur, Pedagogisch Adviseur Worden, Opleidingsniveau Pedagogisch Adviseur, Scholing Pedagogisch Adviseur, Studie Pedagogisch Adviseur, Bijscholing Pedagogisch Adviseur, Omscholing Pedagogisch Adviseur.

Organisaties waar een pedagogisch Adviseur doorgaans werkzaam is

De Pedagogisch Adviseur kan als zelfstandige werkzaam zijn, maar ook voor een pedagogisch adviesbureau werken of als onderdeel van een gezondheidscentrum. De Pedagogisch Adviseur is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Pedagogisch Adviseur, Pedagogisch Adviseur Worden, Opleidingsniveau Pedagogisch Adviseur, Scholing Pedagogisch Adviseur, Studie Pedagogisch Adviseur, Bijscholing Pedagogisch Adviseur, Omscholing Pedagogisch Adviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden pedagogisch Adviseur

Het gemiddelde salaris van de Pedagogisch Adviseur ligt tussen de €1790,- en €3000,-. Dit is wel sterk afhankelijk van het type organisatie waar de Pedagogisch Adviseur werkzaam is. 

Mensen vonden ons op: Salaris Pedagogisch Adviseur, Loon Pedagogisch Adviseur, Wat verdien je als Pedagogisch Adviseur, Salarisschaal Pedagogisch Adviseur, Salarisindicatie Pedagogisch Adviseur, Bonus Pedagogisch Adviseur, CAO Pedagogisch Adviseur, Brutoloon Pedagogisch Adviseur, Nettoloon Pedagogisch Adviseur, Vakantiedagen Pedagogisch Adviseur, Pensioen Pedagogisch Adviseur.

Competenties, skills & vaardigheden pedagogisch adviseur

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Coachen
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Pedagogisch Adviseur, Vaardigheden Pedagogisch Adviseur, Attitude Pedagogisch Adviseur, Kwalificaties Pedagogisch Adviseur, Competentieprofiel Pedagogisch Adviseur.

Boeken voor het beroep pedagogisch adviseur

Wil je meer weten over het beroep pedagogisch adviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je pedagogisch adviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken pedagogisch adviseur te komen.

Traject Welzijn - Pedagogisch klimaat PW niveau 3 & 4 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622201 | 228 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch klimaat PW niveau 3 & 4 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622201 Als Pedagogisch Werker houd je je bezig met de opvoeding (pedagogiek) en opvang van kinderen en ...

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Pedagogische adviezen voor speciale kinderen | Trix van Lieshout

Een praktisch handboek voor professionele opvoeders, begeleiders en leerkrachten - Nederlands | Druk: 3rd | Paperback | 9789036819947 | 384 pagina's

Pedagogische adviezen voor speciale kinderen 3e druk is een boek van Trix van Lieshout uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036819947 Dit boek is ontstaan vanuit vragen uit het werkveld om concrete, praktische adviezen voor de begeleiding van ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Pedagogisch Adviseur, Pedagogisch Adviseur ebooks, boek Pedagogisch Adviseur.

Persoonstypen pedagogisch Adviseur

De Pedagogisch Adviseur moet situaties in kunnen schatten, problemen snel kunnen analyseren en de juiste oplossing voor handen hebben (Waarnemer). Daarnaast moet de Pedagogisch Adviseur de wensen en behoeften van de ouders in kunnen schatten en hen zo goed mogelijk willen helpen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Pedagogisch Adviseur, Karakter Pedagogisch Adviseur.

Netwerk pedagogisch Adviseur

De Pedagogisch Adviseur heeft veel contact met ouders en hun kinderen. Daarnaast kan de Pedagogisch Adviseur ook contact hebben met leerkrachten, therapeuten, artsen en andere collega’s binnen het werkveld.

Mensen vonden ons op: Collega’s Pedagogisch Adviseur, Medewerkers Pedagogisch Adviseur.

Is het beroep pedagogisch Adviseur iets voor jou?

Zou je graag pedagogisch Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als pedagogisch Adviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Pedagogisch Adviseur, beroepskeuzetest Pedagogisch Adviseur, beroep Pedagogisch Adviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden pedagogisch Adviseur

Er is een gemiddelde vraag naar deskundige Pedagogisch Adviseur. De Pedagogisch Adviseur kan doorgroeien naar een zelfstandige onderneming of voor een grotere organisatie gaan werken.

Arbeidsmarktperspectief score pedagogisch Adviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep pedagogisch Adviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Pedagogisch Adviseur, Promotie mogelijkheden Pedagogisch Adviseur, Carriere Pedagogisch Adviseur.

Solliciteren op de functie pedagogisch Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als pedagogisch Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor pedagogisch Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als pedagogisch Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Pedagogisch Adviseur, CV Pedagogisch Adviseur, sollicitatie Pedagogisch Adviseur.

Interviews met pedagogisch Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen pedagogisch Adviseur

Vacatures pedagogisch adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Pedagogisch Adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pedagogisch Adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Pedagogisch Adviseur geeft advies over opvoedkundige kwesties. Ouders die opvoedkundige problemen ondervinden, kunnen voor advies terecht bij de Pedagogisch Adviseur. De Pedagogisch Adviseur stelt hun hulpvraag centraal en gaat op zoek naar een passende oplossing.

Beoordeling Pedagogisch Adviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Pedagogisch Adviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Pedagogisch Adviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep