Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris
Direct naar:

- Wat doet een pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)?
- Salaris pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
- Competenties pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
- Toekomst pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
- Opleiding pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
- Vacatures pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
- Persoonstypen pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
- Beoordeel het beroep pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
Wat doet een pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)? Lees de functieomschrijving.
Een pedagogisch medwerker ziekenhuis moet niet verward worden met de sociaal pedagogisch hulpverlener. Hoewel de studie en achtergrond redelijk op elkaar lijken is het belangrijk om te weten dat de twee banen totaal verschillend zijn. Waar de sociaal hulpverlener een breed scala aan cliënten behandelt, spitst de pedagogisch medewerker ziekenhuis zich toe op kinderen in een ziekenhuis setting. Wanneer kinderen opgenomen moeten worden of een operatie moeten ondergaan zijn ze vaak gestresst en/of aangeslagen. De pedagogisch medewerker ziekenhuis zorgt er dan voor dat de kinderen gerustgesteld worden en zal, wanneer nodig, aanwezig zijn tijdens eventuele ondernemingen.
De manier van werken bestaat uit het spelen van spelletjes om de aandacht op het ziekenhuis te verzwakken en met het kind te praten om zo wat spanning te verlichten. Ook denkt de pedagogisch medewerker ziekenhuis mee aan een behandelplan wanneer het kind langtijdig opgenomen moet worden. Daarnaast is het natuurlijk leeftijd afhankelijk hoe een kind geholpen wordt door de pedagogisch medewerker.
Ook na de operatie, of opname, zal de pedagogisch medewerker ziekenhuis het kind bijstaan wanneer nodig. Vaak houdt dit in dat het kind of de ouders, wederom leeftijdsgebonden, geïnformeerd worden over de behandeling en de tijd na de opname.
Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) worden: Opleiding tot pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
De HBO opleiding die je kan volgen om tot pedagogisch medewerker ziekenhuis te komen is de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening. Zoals eerder vermeld is de studieachtergrond hetzelfde als de sociaal pedagogisch hulpverlener, alleen is de werkervaring die je opdoet in het werkveld anders. Deze opleiding duurt 4 jaar, waarna er direct kan begonnen worden. Het is een zeer sociale opleiding waar ook acteurs worden gebruikt om gesprekken te simuleren.
De MBO opleiding die je kan volgen om tot pedagogisch medewerker ziekenhuis te komen is de opleiding pedagogisch werker 4 jeugdzorg of pedagogisch werker 4 kinderopvang. Deze opleidingen werken met het competentiegericht werken, wat wil zeggen dat er naar bepaalde competenties toewerkt. Deze competenties breng je met je mee gedurende de gehele opleiding, dit zorgt ervoor dat er een duidelijk beeld is bij welke eigenschappen je nodig hebt en welke je moet ontwikkelen om tot een goed beeld te komen voor de baan.
Opleidingen, cursussen en trainingen:
Organisaties waar een pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) doorgaans werkzaam is
- Ziekenhuis
- Artsenpraktijk
- Zorginstelling
- Jeugdzorg
- GZ/GGZ
Salaris en Arbeidsvoorwaarden pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
De pedagogisch medewerker ziekenhuis start met een salaris van 1986 euro bruto per maand en kan oplopen tot 2713 euro bruto per maand. Dit is conform de CAO Gezondheidszorg.
Naast het salaris is er ook een 8% vakantietoeslag en een 3,5% eindejaarstoeslag. Dit laatste kan varieren per instelling en per jaar. Beide toeslagen vallen onder de secundaire arbeidsvoorwaarden.
Competenties, skills & vaardigheden pedagogisch medewerker (ziekenhuis)
- Uitdrukkingsvaardigheid
- Creativiteit
- Sociabiliteit
- Sensitiviteit
- Luisteren
- Overtuigen
- Empathie
- Kennis van Kinderen
- Stressbestendig
Boeken voor het beroep pedagogisch medewerker (ziekenhuis)
Wil je meer weten over het beroep pedagogisch medewerker (ziekenhuis)? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je pedagogisch medewerker (ziekenhuis) bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.
Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken pedagogisch medewerker (ziekenhuis) te komen.
Werken in SPH - Spelend begeleiden van kinderen in het ziekenhuis | N. van Wageningen
het werk van de pedagogisch medewerker - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789031332175 | 77 pagina's
Persoonstypen pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
De pedagogisch medewerker ziekenhuis moet een gever zijn omdat de kinderen waarmee gewerkt wordt in een lastige situatie zitten. Waarschijnlijk voelen zij zicht gestresst en hebben een helpende hand nodig. Een warm persoon met genoeg empathisch vermogen zijn van belang om het kind te steunen in een moeilijke tijd. (Gever)
De pedagogisch medewerker ziekenhuis moet een levensgenieter zijn omdat de positieve energie die de pedagoog dan uitstraalt ook overkomt op het kind. Kinderen zijn vatbaar voor andermans gevoel en non-verbale signalen, wanneer deze positief zijn zal het kind dan ook positiever reageren. (Levensgenieter)
Netwerk pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
Een pedagogisch medewerker ziekenhuis heeft primair contact met het betreffende kind en de ouders/verzorgers van het kind. Naast dit vanzelfsprekende contact is er ook het contact met de verpleegkundige van de afdeling, de artsen van de afdeling en natuurlijk het afdelinghoofd. De communicatie tussen deze partijen is van groot belang omdat de pedagogisch medewerker de behoeftes van het kind doorspeelt naar de medewerkers op de afdeling. Let wel, zoals eerder gezegd, het is belangrijk om het kind als primair doel te zien, aangezien het kind in een nieuwe omgeving zit en vaak een ingrijpende situatie binnen loopt is het belangrijk dat er constante aandacht is voor het kind.
Is het beroep pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) iets voor jou?
Zou je graag pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) bij jou past.
Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
Het arbeidsmarktperspectief is constant, er zijn ongeveer 2000 pedagogisch medewerkers in ziekenhuizen wat ongeveer gelijk is aan de vraag. Het zal niet moeilijk zijn om een vacature te vinden voor dit beroep.
Doorgroeimogelijkheden zijn er ook nog genoeg, voornamelijk wanneer men bereidt is om door te studeren. Je kunt je bijvoobeeld specialiseren of meer leidinggevende taken op je nemen. Eventueel zijn hier cursussen voor nodig.
Arbeidsmarktperspectief score pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep pedagogisch Medewerker (ziekenhuis). We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.
Solliciteren op de functie pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als pedagogisch Medewerker (ziekenhuis). Bekijk dan onze tips.
Interviews met pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
Verwante beroepen pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
- Sociaal Pedagogisch Werker
- Casemanager
- Gedragstherapeut
Overzicht
- Sector:
- Beroepsgroep:
- Competentie:
- Persoonstype:
- Opleidingsniveau:
-
Salarisindicatie:
Van € 1.986 tot € 2.713
-
Arbeidsmarkt:
Gemiddeld perspectief
-
Netwerk:
Kind, Ouders/Verzorgers, Verpleegkundige, Arts, Afdelinghoofd
- Studierichting:
- Organisatie:
Vacatures pedagogisch medewerker (ziekenhuis)
Beoordeling Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)' hieronder.
-
Functie-inhoud
-
Salaris en arbeidsvoorwaarden
-
Doorgroeimogelijkeden
-
Arbeidsmarktperspectief
Beoordeel zelf het beroep Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)
- Functie-inhoud
- Salaris en arbeidsvoorwaarden
- Doorgroeimogelijkeden
- Arbeidsmarktperspectief
Reacties
Over het algemeen,zullen de verantwoordelijken daar geen bezwaar tegen hebben
Door: frank
als ik het goeed begrijp kan ik dus als ik mijn mbo diploma pw niveau 4 kinderopvang heb in het ziekenhuis werken?
Door: Iris
Wat een slechte review van het beroep pedagogisch medewerker in het ziekenhuis!!
alsof je dan alleen maar bezig bent met spelletjes doen met kinderen...Tegenwoordig is deze functie zoveel uitgebreider: pm'ers begeleiden kinderen en ouders tijdens de gehele opname dmv voorlichting, angstreductie, ontspanning. Veel pm'ers draaien poli's samen met kinderartsen, kinderpsychologen, etc. zij stellen dagprogramma's, behandelingsplannen op, met name bij specifieke doelgroepen als huilbaby's, anorexia patienten, kinderen met specifieke ziekten, op de neonatologieafdeling, en zo kan ik nog veel uitgebreider vertellen over het hele brede scala aan taken van een pm'er in het ziekenhuis.
Deze functie is dan ook totaal niet te vergelijken met pedagogisch medewerker in een kinderdagverblijf en voor de meeste ziekenhuisfuncties wordt dan ook HBO gevraagd.
Door: S. van het vliet
Door: F.de Vries
Door: Helen
Vraagje: Ik ben pedagogisch medewerker en ben bezig met de studie ontwikkelings psychologie voor kinderen. Mag je dan als pm in het ziekenhuis werken?
Door: C.R.Gallant