U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Pedicure

Pedicure worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een pedicure? Lees de functieomschrijving.

Een Pedicure richt zich geheel op het verzorgen van voeten. Dat wil zeggen zowel de nagels als de huid van de voeten.

Je voorkomt en behandelt eenvoudige en onschuldige huidaandoeningen waar geen huidarts voor nodig is. Te denken valt aan behandeling van eelt, eksterogen, likdoorns, kalknagels en ingegroeide teennagels wanneer die nog niet te ernstig zijn. Maar het blijft niet alleen bij verzorging. Mensen kunnen ook terecht bij de Pedicure voor advies over goed schoeisel, hygiëne en loop- of voetoefeningen.

Verschillende mensen kunnen met uiteenlopende redenen een afspraak maken bij de Pedicure. Je bespreekt met de klant wat hij of zij precies verwacht en bespreekt op basis daarvan wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens maak je een behandelplan en start je met de voetverzorging. Voor sommige kwalen is het noodzakelijk dat mensen meerdere bahandelingen ondergaan maar vaak ook is eenmalig langskomen voldoende.

Mensen vonden ons op: Job Pedicure, Baan Pedicure, Pedicure Worden, Functie-eisen Pedicure, Verantwoordelijkheden Pedicure, Functieprofiel Pedicure, Wat doet een Pedicure, Werken als Pedicure.

Pedicure worden: Opleiding tot pedicure

Voor wie aan de slag wil gaan als Pedicure op professioneel niveau doet er goed aan een MBO studie te volgen in de  richting Pedicure. Omdat het een vrij beroep is mag in principe iedereen het beroep zonder diploma uitoefenen. Echter om bijvoorbeeld vergoed te worden door verzekeraars of je aan te sluiten bij brancheverenigingen heb je natuurlijk wel een opleiding nodig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Pedicure, Pedicure Worden, Opleidingsniveau Pedicure, Scholing Pedicure, Studie Pedicure, Bijscholing Pedicure, Omscholing Pedicure.

Organisaties waar een pedicure doorgaans werkzaam is

Het verzorgen van de voeten van andere mensen is een dienst die je als Pedicure aanbiedt met als doel winst te maken. Je valt dan ook onder de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Pedicure, Pedicure Worden, Opleidingsniveau Pedicure, Scholing Pedicure, Studie Pedicure, Bijscholing Pedicure, Omscholing Pedicure.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden pedicure

De verdiensten van een Pedicure liggen ergens tussen de €1650 en de €2800 bruto per maand. Wat je precies gaat verdienen ligt vooral aan de sector en het klantenbestand en wat je taken precies inhouden. Ook verdien je wanneer je net begint en weinig ervaring hebt minder dan wanneer je al veel verder bent en mogelijk ook meer hebt bijgeleerd.

Mensen vonden ons op: Salaris Pedicure, Loon Pedicure, Wat verdien je als Pedicure, Salarisschaal Pedicure, Salarisindicatie Pedicure, Bonus Pedicure, CAO Pedicure, Brutoloon Pedicure, Nettoloon Pedicure, Vakantiedagen Pedicure, Pensioen Pedicure.

Competenties, skills & vaardigheden pedicure

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Pedicure, Vaardigheden Pedicure, Attitude Pedicure, Kwalificaties Pedicure, Competentieprofiel Pedicure.

Boeken voor het beroep pedicure

Wil je meer weten over het beroep pedicure? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je pedicure bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken pedicure te komen.

Voeten en nagels | J. Toonstra

handboek voor pedicures, podotherapeuten en andere voetspecialisten - Nederlands | Druk: 2nd 2017 ed. | Paperback | 9789036813174 | 220 pagina's

Voeten en nagels 2e druk is een boek van J. Toonstra uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036813174 Voeten en nagels is de herziene versie van Nagelaandoeningen (2010). Dit boek helpt voetzorgverleners als (medisch) pedicures, podotherapeuten ...

Pedicure Instrumenten Wijzer | T. de Beer

Nederlands | Druk: 2011 ed. | Paperback | 9789031385812 | 144 pagina's

Pedicure Instrumenten Wijzer 1e druk is een boek van T. de Beer uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031385812 De Pedicure-instrumentenwijzer geeft een zo compleet mogelijk beeld van alle mogelijke soorten instrumenten die een pedicure tot haa...

Mensen vonden ons op: boeken voor Pedicure, Pedicure ebooks, boek Pedicure.

Persoonstypen pedicure

In het beroep van Pedicure ben je altijd bezig met het verzorgen van de voeten van anderen. Je luistert naar de mensen en het zin in je om ze te willen helpen van problemen af te komen (Gever).

Daarnaast zul je in sommige gevallen een eigen bedrijf hebben wat je gaande moet houden. Dat betekent voor de Pedicure dus ook resultaten in de gaten houden en productief zijn, financiën regelen en administratie bijhouden. Ordelijkheid is dan belangrijk om overzicht te kunnen bewaren (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Pedicure, Karakter Pedicure.

Netwerk pedicure

Wanneer je op jezelf een eigen salon zou beginnen heb je alleen te maken met de klanten die bij je langskomen en de vertegenwoordigers waarvan je afneemt of die proberen je iets te laten kopen.

Wanneer je onderdeel uitmaakt van een groter bedrijf dan heb je mogelijk te maken met andere Pedicures die daar werken danwel podologen waarmee wordt samengewerkt. Eventueel geef je dan zelf leiding en of heb je een leidinggevende boven je staan waaraan je verantwoording aflegt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Pedicure, Medewerkers Pedicure.

Is het beroep pedicure iets voor jou?

Zou je graag pedicure willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als pedicure bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Pedicure, beroepskeuzetest Pedicure, beroep Pedicure kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden pedicure

Er zijn aardig wat vacatures voor Pedicures te vinden, maar meestal wordt daar toch iets bij gevraagd. Bijvoorbeeld een combinatie met schoonheidsspecialist of manicure dan wel nagelstylist.

Wanneer je eenmaal als Pedicure aan de slag bent kun je groeien door meer leidinggevende taken te verrichtten of een eigen salon te beginnen. Daarna bestaan de mogelijkheden nog uit het laten groeien van het klantenbestand en het aantal personeelsleden of eventueel het toevoegen van een andere expertise zoals schoonheidsspecialist of manicure.

Arbeidsmarktperspectief score pedicure

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep pedicure. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Pedicure, Promotie mogelijkheden Pedicure, Carriere Pedicure.

Solliciteren op de functie pedicure

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als pedicure dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor pedicure belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als pedicure. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Pedicure, CV Pedicure, sollicitatie Pedicure.

Interviews met pedicure

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen pedicure

Vacatures pedicure

Op zoek naar een nieuwe baan als Pedicure? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pedicure. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Pedicure richt zich geheel op het verzorgen van voeten. Dat wil zeggen zowel de nagels als de huid van de voeten. Je voorkomt en behandelt eenvoudige en onschuldige huidaandoeningen waar geen huidarts voor nodig is.

Beoordeling Pedicure

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Pedicure' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Pedicure

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Is het beroep pedicure in Duitsland ook een vrij beroep? ik ben bezig met een opleiding pedicure en dan kan ik kiezen om voor een 'schooldiploma' te gaan of een landelijk erkend diploma van capabel. Wat is dan verstandig als ik het beroep wil uitoefenen in Duitsland? Want word een capabel diploma wel erkend in Duitsland?

 

M.v.g.

Shanna Kras

Door: shanna

Ben medisch pedicure.

Samenwerking met andere disciplines is moeizaam. Beroep wordt erg onderschat.

Door: Annemiek

Reageer op dit beroep