U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Pensioenadviseur

Pensioenadviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een pensioenadviseur? Lees de functieomschrijving.

Als pensioenadviseur stel je offertes, contracten en reglementen op voor klanten wat betreft hun pensioen. Je verzorgt de berekening van pensioenen en levens en draagt zorg voor informatieverstrekking naar interne en externe partijen. Je als pensioenadviseur commerciële en productsignalen op en zorgt voor een juiste doorvoer naar de juiste mensen. Je zorgt ook voor de afhandeling en de rapportage van klachten van klanten of collega's. Als pensioenadviseur geef je mensen kennis op het gebied van voordelige polissen of het gebruik maken van lijfrente. Wanneer een klant een pensioenbreuk heeft kun je dit als pensioenadviseur nagaan en maatregelen bedenken om dit probleem te verhelpen.

 

 

 

 

Mensen vonden ons op: Job Pensioenadviseur, Baan Pensioenadviseur, Pensioenadviseur Worden, Functie-eisen Pensioenadviseur, Verantwoordelijkheden Pensioenadviseur, Functieprofiel Pensioenadviseur, Wat doet een Pensioenadviseur, Werken als Pensioenadviseur.

Pensioenadviseur worden: Opleiding tot pensioenadviseur

Als pensioenadviseur is het wenselijk dat je een MBO of HBO diploma hebt op het gebied van het verzekeringswezen of op het gebied van accounting en advies. Geschikte opleidingen zijn bijvoorbeeld financiële dienstverlening, beleggen, cosumptief krediet, levensverzekeringen en schadeverzekeringen particulieren.
 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Pensioenadviseur, Pensioenadviseur Worden, Opleidingsniveau Pensioenadviseur, Scholing Pensioenadviseur, Studie Pensioenadviseur, Bijscholing Pensioenadviseur, Omscholing Pensioenadviseur.

Organisaties waar een pensioenadviseur doorgaans werkzaam is

Als pensioenadviseur werk je vaak voor een vezekeringsmaatschappij. Je werkt dus in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Pensioenadviseur, Pensioenadviseur Worden, Opleidingsniveau Pensioenadviseur, Scholing Pensioenadviseur, Studie Pensioenadviseur, Bijscholing Pensioenadviseur, Omscholing Pensioenadviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden pensioenadviseur

Als beginnend pensioenadviseur bedraagt je salaris rond de 2400 euro bruto per maand. Hoe meer ervaring en kennis je opdoet, hoe hoger je salaris zal worden. Een senior pensioenadviseur verdient rond de 5000 euro bruto per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een auto van de zaak zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als pensioenadviseur werkzaam bent.

Mensen vonden ons op: Salaris Pensioenadviseur, Loon Pensioenadviseur, Wat verdien je als Pensioenadviseur, Salarisschaal Pensioenadviseur, Salarisindicatie Pensioenadviseur, Bonus Pensioenadviseur, CAO Pensioenadviseur, Brutoloon Pensioenadviseur, Nettoloon Pensioenadviseur, Vakantiedagen Pensioenadviseur, Pensioen Pensioenadviseur.

Competenties, skills & vaardigheden pensioenadviseur

 • Klantgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Pensioenadviseur, Vaardigheden Pensioenadviseur, Attitude Pensioenadviseur, Kwalificaties Pensioenadviseur, Competentieprofiel Pensioenadviseur.

Boeken voor het beroep pensioenadviseur

Wil je meer weten over het beroep pensioenadviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je pensioenadviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken pensioenadviseur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Pensioenadviseur, Pensioenadviseur ebooks, boek Pensioenadviseur.

Persoonstypen pensioenadviseur

Als pensioenadviseur moet je en de eigenschappen van een gever bezitten. Je moet betrokken zijn bij je klanten en moet gevoelig zijn voor de behoeftes van anderen. Als pensioenadviseur heb je de drang om anderen te helpen (Gever).

Verder moet je als pensioenadviseur ook je verantwordelijkheid durven nemen en moet je betrouwbaar en loyaal over komen op de klanten. Als klanten je vertrouwen nemen ze eerder iets van je aan en kun je als pensioenadviseur je werk beter uitvoeren (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Pensioenadviseur, Karakter Pensioenadviseur.

Netwerk pensioenadviseur

Als pensioenadviseur heb je voornamelijk contact met klanten van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Je voorziet deze klanten van een passend advies dat gaat over het voor hen zo voordelig mogelijkj regelen van hun pensioen.

Soms moet je als pensioenadviseur ook advies geven aan collega's en ben je het aanspreekpunt binnen de organisatie wat betreft pensioenen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Pensioenadviseur, Medewerkers Pensioenadviseur.

Is het beroep pensioenadviseur iets voor jou?

Zou je graag pensioenadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als pensioenadviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Pensioenadviseur, beroepskeuzetest Pensioenadviseur, beroep Pensioenadviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden pensioenadviseur

Als pensioenadviseur heb je naar alle waarschijnlijkheid een verzekeringstechnische opleiding gevolgd en kun je verschillende functies vervullen. Het arbeidsmarktperspectief van een pensioenadvisuer is relatief goed.

Ook heb je als pensioenadvisuer verschillende doorgroeimogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Als pensioenadviseur kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar senior pensioenadviseur of naar een managementfunctie binnen de organisatie.

Arbeidsmarktperspectief score pensioenadviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep pensioenadviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Pensioenadviseur, Promotie mogelijkheden Pensioenadviseur, Carriere Pensioenadviseur.

Solliciteren op de functie pensioenadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als pensioenadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor pensioenadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als pensioenadviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Pensioenadviseur, CV Pensioenadviseur, sollicitatie Pensioenadviseur.

Interviews met pensioenadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen pensioenadviseur

Vacatures pensioenadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Pensioenadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pensioenadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als pensioenadviseur stel je offertes, contracten en reglementen op voor klanten wat betreft hun pensioen. Je verzorgt de berekening van pensioenen en levens en draagt zorg voor informatieverstrekking naar interne en externe partijen. Je als pensioenadviseur commerciële en productsignalen op en zorgt voor een juiste doorvoer naar de juiste mensen.

Beoordeling Pensioenadviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Pensioenadviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Pensioenadviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Uw profiel van de pensioenadviseur is inmiddels gedateerd. Overweeg te verwijzen naar de informatie op bijv. www.cdfd.nl over onder meer de eisen, competenties en vaardigheden van de Wft-pensioenadviseur.

Door: Aloys Harmsen

Reageer op dit beroep