U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Pensionstalhouder

Pensionstalhouder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een pensionstalhouder? Lees de functieomschrijving.

De Pensionstalhouder is de houder van een stal waar anderen hun paarden tegen betaling kunnen stallen. De Pensionstalhouder draagt dan de dagelijkse zorg voor de paarden en houdt de paarden in de gaten.

De werkzaamheden van de Pensionstalhouder zijn afhankelijk van het type pension dat de Pensionstalhouder biedt. Sommige Pensionstalhouder bieden enkel stalling voor het paard en de rest van de taken moet de eigenaar van het paard zelf doen. De paardeneigenaar moet zelf de stal uitmesten, het paard voeren en het paard in de wei zetten. Andere Pensionstalhouders bieden al deze diensten ook aan. Zij zetten alle paarden buiten, voeren de paarden en mesten de stallen uit.

De Pensionstalhouder draagt verantwoordelijk voor de paarden. Als één van de paarden die in pension staat iets mankeert, moet de Pensionstalhouder ingrijpen en de eigenaar waarschuwen. Ook heeft de Pensionstalhouder zorg voor de stalling. De stallen, het weiland en de rijbak moeten goed onderhouden worden. Ook is er meestal een zadelkamer en poetsplaats beschikbaar.

Mensen vonden ons op: Job Pensionstalhouder, Baan Pensionstalhouder, Pensionstalhouder Worden, Functie-eisen Pensionstalhouder, Verantwoordelijkheden Pensionstalhouder, Functieprofiel Pensionstalhouder, Wat doet een Pensionstalhouder, Werken als Pensionstalhouder.

Pensionstalhouder worden: Opleiding tot pensionstalhouder

Er zijn diverse opleidingen die een Pensionstalhouder kan volgen. Zo is er de opleiding Paardenhouderij (MBO), en de opleidingen HBO Management, Paardenhouderij en Sport en HBO Diermanagement. De Pensionstalhouder moet over bepaalde managementvaardigheden beschikken om een pensionstal te kunnen leiden. Ook moet de Pensionstalhouder kennis van paarden hebben. Een opleiding is voor de Pensionstalhouder niet strikt noodzakelijk. Door ervaring kan de Pensionstalhouder ook genoeg kennis krijgen om een pensionstal te kunnen starten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Pensionstalhouder, Pensionstalhouder Worden, Opleidingsniveau Pensionstalhouder, Scholing Pensionstalhouder, Studie Pensionstalhouder, Bijscholing Pensionstalhouder, Omscholing Pensionstalhouder.

Organisaties waar een pensionstalhouder doorgaans werkzaam is

De Pensionstalhouder werkt zelfstandig en is eigen baas. Tegen betaling kunnen paardeneigenaren hun paarden bij de pensionstal stallen. De Pensionstalhouder is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Pensionstalhouder, Pensionstalhouder Worden, Opleidingsniveau Pensionstalhouder, Scholing Pensionstalhouder, Studie Pensionstalhouder, Bijscholing Pensionstalhouder, Omscholing Pensionstalhouder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden pensionstalhouder

Het salaris van de Pensionstalhouder is afhankelijk van de grootte van de pensionstal en de diensten en faciliteiten die geboden worden. Het stallingsgeld wat maandelijks door de paardeneigenaar betaald wordt is hiervan afhankelijk, ook is dit sterk afhankelijk van de regio waar de pensionstal zich bevindt. Het exacte salaris van een Pensionstalhouder is daarom moeilijk in te schatten.

Mensen vonden ons op: Salaris Pensionstalhouder, Loon Pensionstalhouder, Wat verdien je als Pensionstalhouder, Salarisschaal Pensionstalhouder, Salarisindicatie Pensionstalhouder, Bonus Pensionstalhouder, CAO Pensionstalhouder, Brutoloon Pensionstalhouder, Nettoloon Pensionstalhouder, Vakantiedagen Pensionstalhouder, Pensioen Pensionstalhouder.

Competenties, skills & vaardigheden pensionstalhouder

 • Klantgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Sociabiliteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Pensionstalhouder, Vaardigheden Pensionstalhouder, Attitude Pensionstalhouder, Kwalificaties Pensionstalhouder, Competentieprofiel Pensionstalhouder.

Boeken voor het beroep pensionstalhouder

Wil je meer weten over het beroep pensionstalhouder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je pensionstalhouder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken pensionstalhouder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Pensionstalhouder, Pensionstalhouder ebooks, boek Pensionstalhouder.

Persoonstypen pensionstalhouder

De Pensionstalhouder moet over veel verantwoordelijkheidsgevoel beschikken. De zorg voor de paarden is vaak voor een groot deel afhankelijk van de Pensionstalhouder en de klanten moeten met een vertrouwd gevoel hun paard bij de Pensionstalhouder stallen. Ook moet de Pensionstalhouder een goed contact hebben met de paardeneigenaar en sociaal vaardig zijn. De paardeneigenaren willen vaak ook met vragen bij de Pensionstalhouder terecht en de Pensionstalhouder moet hen dan kunnen helpen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Pensionstalhouder, Karakter Pensionstalhouder.

Netwerk pensionstalhouder

De Pensionstalhouder heeft veel contact met de paardeneigenaren. Daarnaast zullen ook andere professionals in de paardensector geregeld een bezoek aan de pensionstal brengen. Denk hierbij aan de Dierenarts en de Hoefsmid.

Mensen vonden ons op: Collega’s Pensionstalhouder, Medewerkers Pensionstalhouder.

Is het beroep pensionstalhouder iets voor jou?

Zou je graag pensionstalhouder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als pensionstalhouder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Pensionstalhouder, beroepskeuzetest Pensionstalhouder, beroep Pensionstalhouder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden pensionstalhouder

Er zijn veel paarden en daarmee paardeneigenaren in Nederland. Veel van deze paardeneigenaren hebben niet de mogelijk om hun paarden aan hun huis te hebben en zijn daarom op zoek naar een pensionstal. Toch is het opzetten van een pensionstal niet gemakkelijk en vooral niet goedkoop. Vooral een goede locatie is vaak prijzig. Het opstarten van een pensionstal is daarom niet voor iedereen weggelegd.

Doorgroeimogelijkheden voor de Pensionstalhouder zijn er niet veel. Wel kan de Pensionstalhouder de diensten en faciliteiten van de pensionstal uitbreiden. Zo kan de Pensionstalhouder bijvoorbeeld ook lessen aan de pensionklanten aanbieden.

Arbeidsmarktperspectief score pensionstalhouder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep pensionstalhouder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Pensionstalhouder, Promotie mogelijkheden Pensionstalhouder, Carriere Pensionstalhouder.

Solliciteren op de functie pensionstalhouder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als pensionstalhouder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor pensionstalhouder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als pensionstalhouder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Pensionstalhouder, CV Pensionstalhouder, sollicitatie Pensionstalhouder.

Interviews met pensionstalhouder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen pensionstalhouder

Vacatures pensionstalhouder

Op zoek naar een nieuwe baan als Pensionstalhouder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pensionstalhouder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Pensionstalhouder is de houder van een stal waar anderen hun paarden tegen betaling kunnen stallen. De Pensionstalhouder draagt dan de dagelijkse zorg voor de paarden en houdt de paarden in de gaten. De werkzaamheden van de Pensionstalhouder zijn afhankelijk van het type pension dat de Pensionstalhouder biedt.

Beoordeling Pensionstalhouder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Pensionstalhouder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Pensionstalhouder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep