U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Personal Banker

Personal Banker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een personal Banker? Lees de functieomschrijving.

Een Personal Banker past zijn kennis over bankzaken toe bij het helpen van een bepaald segment klanten. Deze klanten hebben vaak grote bedragen op de bank staan, waardoor ze extra aandacht verdienen. De Personal Banker is voor deze mensen het eerste aanspreekpunt.

Om klanten goed te kunnen helpen is het belangrijk dat de Personal Banker te allen tijde aanspreekbaar is. Zo kan het voorkomen dat een Personal Banker 's avonds opgebeld wordt om de vraag van een klant te beantwoorden. Hoewel de meeste communicatie via de telefoon plaatsvindt, kan het ook zo zijn dat klanten via het Internet vragen stellen of langskomen voor een persoonlijk gesprek.

De Personal Banker leert al doende steeds meer over het bankwezen en kan zo zijn klanten steeds beter van dienst zijn. Brede financiële kennis is nodig om op de vele verschillende wensen in te kunnen spelen. Hoe meer de personal banker weet, hoe sneller die de klant kan helpen.

De omgang met klanten vraagt naast aandacht ook om assertiviteit. Als de Personal Banker niet communicatief genoeg is, maakt het niet uit kwalitatief goede ondersteuning biedt. Een klant kan nog steeds weggaan naar een andere bank als hij de service niet vriendelijk of doortastend genoeg vindt. Een Personal Banker heeft daarom niet alleen kennis van zaken nodig, maar ook voldoende mensenkennis, enthousiasme en een commerciële instelling.

Mensen vonden ons op: Job Personal Banker, Baan Personal Banker, Personal Banker Worden, Functie-eisen Personal Banker, Verantwoordelijkheden Personal Banker, Functieprofiel Personal Banker, Wat doet een Personal Banker, Werken als Personal Banker.

Personal Banker worden: Opleiding tot personal Banker

Om Personal Banker te worden heeft men minstens een HBO diploma Economie of bijvoorbeeld Commercieel Communicatiemanagement nodig, of een soortgelijk diploma op WO niveau.

Na deze opleiding afgerond te hebben is het zaak om een traineeship te doorlopen, waarin je nog meer onderwijs krijgt, maar daarnaast ook al betaald wordt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Personal Banker, Personal Banker Worden, Opleidingsniveau Personal Banker, Scholing Personal Banker, Studie Personal Banker, Bijscholing Personal Banker, Omscholing Personal Banker.

Organisaties waar een personal Banker doorgaans werkzaam is

Een Personal Banker werkt bij een bank. Aangezien een bank ofwel particulier eigendom of eigendom van de staat kan zijn, beslaat de bankensector de profit en de non-profit. Deze onderscheiding zal niet veel invloed hebben op de bedrijfscultuur.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Personal Banker, Personal Banker Worden, Opleidingsniveau Personal Banker, Scholing Personal Banker, Studie Personal Banker, Bijscholing Personal Banker, Omscholing Personal Banker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden personal Banker

Het salaris van een Personal Banker ligt rond de €1300 per maand voor een trainee. Dit salaris kan oplopen tot €2600 per maand voor een Personal Banker die alle training achter de rug heeft en fulltime werkt. Hiernaast kan de Personal Banker over het algemeen op uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden rekenen, waaronder voldoende opleidingsmogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Salaris Personal Banker, Loon Personal Banker, Wat verdien je als Personal Banker, Salarisschaal Personal Banker, Salarisindicatie Personal Banker, Bonus Personal Banker, CAO Personal Banker, Brutoloon Personal Banker, Nettoloon Personal Banker, Vakantiedagen Personal Banker, Pensioen Personal Banker.

Competenties, skills & vaardigheden personal banker

 • Klantgerichtheid
 • Financieel bewustzijn
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Teamspeler
 • Communicatief vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Personal Banker, Vaardigheden Personal Banker, Attitude Personal Banker, Kwalificaties Personal Banker, Competentieprofiel Personal Banker.

Boeken voor het beroep personal banker

Wil je meer weten over het beroep personal banker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je personal banker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken personal banker te komen.

Geeks Who Can Schmooze | W E Kidd

A Credit Suisse Private Banker Tells All - Engels | Paperback | 9781482319729 | 254 pagina's

W.E. Kidd shares his journey after graduating with his MBA and landing his dream job at Credit Suisse. But getting the job is just half the battle and after an intensive training period in Zurich and New York he's left to fend for himself - one man and hi...

Opportunity Is Everywhere | J Alton Wingate

The Story of America's Supermarket Banker - Engels | Hardcover | 9780977336524 | 180 pagina's

Here is the inspiring story of J. Alton Wingate, the banker who from the small town of Cornelia in Northeast Georgia pioneered the concept of supermarket banking, of putting banks into supermarkets. A born entrepreneur, Alton developed and implemented thi...

Leadership Rubs | Mr Valentino Zubiri

1-Hour Mentors with Secret Insert for Bankers: A Memoir of an Artist as a Masseur - Engels | Paperback | 9781499253412 | 220 pagina's

All artists struggle, wondering how to make ends meet while doing their art. As an artist, I went to figure drawing sessions until I got really good at drawing naked bodies. I thought the next stage in learning was to be able to touch the body. I had also...

Mensen vonden ons op: boeken voor Personal Banker, Personal Banker ebooks, boek Personal Banker.

Persoonstypen personal Banker

Als Personal Banker heb je veel contact met klanten, die steeds op een goede manier geholpen dienen te worden. Het is dan ook aan de Personal Banker om goed te luisteren en begrip te tonen voor de wensen van de klant. Mensenkennis en inzicht, alsmede communicatieve vaardigheden, zijn daarmee een must (Gever). Het uiteindelijke doel is om de klant zo goed mogelijk te assisteren en om daarbij de kennis die de Personal Banker bezit zo effectief mogelijk toe te passen. Zo is de klant snel geholpen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Personal Banker, Karakter Personal Banker.

Netwerk personal Banker

De Personal Banker brengt de meeste tijd door in gesprek met klanten, over de telefoon of face-to-face. Tussen de gesprekken door heeft hij contact met zijn collega's en krijgt hij ondersteuning of kritiek van zijn directe leidinggevende. Zodoende leert hij voortdurend bij.

Mensen vonden ons op: Collega’s Personal Banker, Medewerkers Personal Banker.

Is het beroep personal Banker iets voor jou?

Zou je graag personal Banker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als personal Banker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Personal Banker, beroepskeuzetest Personal Banker, beroep Personal Banker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden personal Banker

Omdat het vinden van een eerste baan als Personal Banker vastgebonden is aan een traineeship, zijn de mogelijkheden om op de arbeidsmarkt terecht te komen beperkt. Als men eenmaal als Personal Banker alle trainingen heeft afgerond, zal het niet moeilijk zijn om werk te vinden. Ook is het dan goed mogelijk om verder door te groeien, bijvoorbeeld naar een functie als Beleggingsadviseur.

Arbeidsmarktperspectief score personal Banker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep personal Banker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Personal Banker, Promotie mogelijkheden Personal Banker, Carriere Personal Banker.

Solliciteren op de functie personal Banker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als personal Banker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor personal Banker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als personal Banker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Personal Banker, CV Personal Banker, sollicitatie Personal Banker.

Interviews met personal Banker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen personal Banker

Vacatures personal banker

Op zoek naar een nieuwe baan als Personal Banker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Personal Banker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Personal Banker past zijn kennis over bankzaken toe bij het helpen van een bepaald segment klanten. Deze klanten hebben vaak grote bedragen op de bank staan, waardoor ze extra aandacht verdienen. De Personal Banker is voor deze mensen het eerste aanspreekpunt.

Beoordeling Personal Banker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Personal Banker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Personal Banker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep