U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Personeels Functionaris

Personeels Functionaris worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een personeels Functionaris? Lees de functieomschrijving.

De Personeelsfunctionaris  adviseert en ondersteunt het management en-of de directie op het gebied van Personeelszaken. Het gaat hier o.m. om kwesties als o.a. arbeidsvoorwaarden, wet- en regelgeving. De Personeelsfunctionaris is het aanspreekpunt voor vragen en kwesties op P&O gebied voor een deel van de organisatie. Men ontwerpt en initieert concrete voorstellen ter verbetering en verandering. Daarnaast ondersteunt men bij functionerings- en beoordelingsgesprekken.  Ook is er een bemiddelende rol weggelegd bij conflictsituaties tussen Manager en Medewerker. Als Personeelsfunctionaris draagt men zorg voor ziekteverzuimbegeleiding en samenwerking met bijvoorbeeld de Arbo-dienst en HR-medewerkers ter voorkoming van ziekteverzuim. Tevens heeft men een adviserende taak vwb juridische aangelegenheden, waaronder ontslagzaken. Het is kortom een veelzijdige P&0 functie.

Mensen vonden ons op: Job Personeels Functionaris, Baan Personeels Functionaris, Personeels Functionaris Worden, Functie-eisen Personeels Functionaris, Verantwoordelijkheden Personeels Functionaris, Functieprofiel Personeels Functionaris, Wat doet een Personeels Functionaris, Werken als Personeels Functionaris.

Personeels Functionaris worden: Opleiding tot personeels Functionaris

Een Personeels Functionaris wordt men met een HBO-opleiding, gespecialiseerd op het gebied van personeel en arbeid. Dit is een brede opleiding die zich vooral richt op mensen, werk en organisaties. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan beroepskwaliteiten als: werving- en selectie, loopbaanbeleid en het beoordelen van zijn of haar medewerkers.  Ervaring in een soortgelijke functie is een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Personeels Functionaris, Personeels Functionaris Worden, Opleidingsniveau Personeels Functionaris, Scholing Personeels Functionaris, Studie Personeels Functionaris, Bijscholing Personeels Functionaris, Omscholing Personeels Functionaris.

Organisaties waar een personeels Functionaris doorgaans werkzaam is

Een Personeels Functionaris werkt dagelijks in een zakelijke omgeving van een bedrijf op de afdeling van HRM (Human Resource Management).   Voor het overleg met het manegement heeft de Personeels Functionaris ook veel contact op kantoor en veelal ook in de regio waar men werkt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Personeels Functionaris, Personeels Functionaris Worden, Opleidingsniveau Personeels Functionaris, Scholing Personeels Functionaris, Studie Personeels Functionaris, Bijscholing Personeels Functionaris, Omscholing Personeels Functionaris.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden personeels Functionaris

Als Personeels Functionaris verdient men zo'n € 5000 tot € 6000 bruto per maand.  Dit hangt mede af van de werkervaring, de opleidingsachtergrond en de onderneming waar men werkt.  Ook de provincie waar men werkt kan deze variatie mede bepalen vanwege verschil in economische status in diverse regio's in Nederland. 

Mensen vonden ons op: Salaris Personeels Functionaris, Loon Personeels Functionaris, Wat verdien je als Personeels Functionaris, Salarisschaal Personeels Functionaris, Salarisindicatie Personeels Functionaris, Bonus Personeels Functionaris, CAO Personeels Functionaris, Brutoloon Personeels Functionaris, Nettoloon Personeels Functionaris, Vakantiedagen Personeels Functionaris, Pensioen Personeels Functionaris.

Competenties, skills & vaardigheden personeels functionaris

 • Resultaatgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Onderhandelen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Personeels Functionaris, Vaardigheden Personeels Functionaris, Attitude Personeels Functionaris, Kwalificaties Personeels Functionaris, Competentieprofiel Personeels Functionaris.

Boeken voor het beroep personeels functionaris

Wil je meer weten over het beroep personeels functionaris? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je personeels functionaris bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken personeels functionaris te komen.

Leerboek HRM incl. toegang tot Prepzone | Frits Kluijtmans

Nederlands | Druk: 7 | Hardcover | 9789001878269 | 486 pagina's

Leerboek HRM is al dertig jaar het ultieme basisboek voor dit vakgebied. Dit toegankelijke studieboek biedt je een goede wetenschappelijke basis en besteedt ruime aandacht aan actuele ontwikkelingen en trends. Waarom kiezen voor Leerboek HRM? * Brede bena...

Een praktijkgerichte benadering van organisatie en management incl. toegang tot Prepzone | N. van Dam

Nederlands | Druk: 8 | Hardcover | 9789001850241 | 552 pagina's

De meest gebruikte inleiding op het vakgebied Organisatie en management? Dat is: Een praktijkgerichte benadering van Organisatie en Management. De bekende auteurs Marcus en Van Dam bieden je een zeer praktische en interactieve inleiding op dit vakgebied. ...

Reinventing Organizations - Geïllustreerde versie | Frederic Laloux

geïllustreerde versie - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789082347715 | 144 pagina's

Reinventing Organizations - Geïllustreerde versie 1e druk is een boek van Frederic Laloux uitgegeven bij Het Eerste Huis. ISBN 9789082347715 De leidende principes uitgelegd Méér betekenis en zingeving op het werk. Het kan! Dit is de optimistische boodscha...

Mensen vonden ons op: boeken voor Personeels Functionaris, Personeels Functionaris ebooks, boek Personeels Functionaris.

Persoonstypen personeels Functionaris

Een Personeels Functionaris is doelgericht en zelfverzekerd (een Succesvolle Werker) . Ook is een Personeels Functionaris onafhankelijk, stuurt men aan waar nodig, dit om zijn of haar personeel te adviseren, te beoordelen en/of te beschermen. (een Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Personeels Functionaris, Karakter Personeels Functionaris.

Netwerk personeels Functionaris

Als Personeels Functionaris heeft men dagelijks te maken met de medewerkers in het bedrijf. Ook is er regelmatig contact en overleg met andere Personeelsmanagers en wordt er samen vergaderd en beleid afgestemd.

Mensen vonden ons op: Collega’s Personeels Functionaris, Medewerkers Personeels Functionaris.

Is het beroep personeels Functionaris iets voor jou?

Zou je graag personeels Functionaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als personeels Functionaris bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Personeels Functionaris, beroepskeuzetest Personeels Functionaris, beroep Personeels Functionaris kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden personeels Functionaris

Een Personeels Functionaris heeft een goed arbeidsperspectief. Indien men verder wil doorgroeien, kan via de bachelor-masterstructuur  in één jaar de Mastertitel worden behaald. Hiermee heeft de Personeels Functionaris op langere termijn meer kans op bijvoorbeeld een leidinggevende functie.

Arbeidsmarktperspectief score personeels Functionaris

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep personeels Functionaris. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Personeels Functionaris, Promotie mogelijkheden Personeels Functionaris, Carriere Personeels Functionaris.

Solliciteren op de functie personeels Functionaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als personeels Functionaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor personeels Functionaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als personeels Functionaris. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Personeels Functionaris, CV Personeels Functionaris, sollicitatie Personeels Functionaris.

Interviews met personeels Functionaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen personeels Functionaris

 • Manager PO, HR-adviseur

Vacatures personeels functionaris

Op zoek naar een nieuwe baan als Personeels Functionaris? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Personeels Functionaris. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Personeelsfunctionaris  adviseert en ondersteunt het management en-of de directie op het gebied van Personeelszaken. Het gaat hier o.m. om kwesties als o.a.

Beoordeling Personeels Functionaris

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Personeels Functionaris' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Personeels Functionaris

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

kan men dit beroep uitoefenen zonder diploma maar met een jarenlange ervaring (meer dan tien jaar

groetjes,Anelique,

Door: Van Laeken Angelique

Reageer op dit beroep