U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Personeelsconsulent

Personeelsconsulent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een personeelsconsulent? Lees de functieomschrijving.

Een Personeelsconsulent adviseert en ondersteunt de directie van een bedrijf of de managers in de keuzes op gebied van personeel en organisatie. De Personeelsconsulent denkt mee over de visie van de organisatie. Maar ook medewerkers uit het bedrijf kunnen bij de personeelsconsulent terecht voor advies.

Een Personeelsconsulent is verantwoordelijk voor het verzamelen van benodigde informatie en op basis daarvan het opstellen van het personeelsbeleid. Zijn/Haar taak is tevens het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. Wanneer er zich problemen voordoen is hij/zij het luisterend oor en hij/zij bemiddelt als dat nodig blijkt te zijn tussen management en medewerker.

Mensen vonden ons op: Job Personeelsconsulent, Baan Personeelsconsulent, Personeelsconsulent Worden, Functie-eisen Personeelsconsulent, Verantwoordelijkheden Personeelsconsulent, Functieprofiel Personeelsconsulent, Wat doet een Personeelsconsulent, Werken als Personeelsconsulent.

Personeelsconsulent worden: Opleiding tot personeelsconsulent

Om Personeelsconsulent te worden kan een cursus of korte opleiding worden gevolgd. Deze trainingen bestaan uit een aantal modules, zoals Schriftelijke Communicatie, Middle Management en Bedrijfsvoering en Arbeidsrecht. De opleidingen leiden op tot het erkende diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Personeelsconsulent, Personeelsconsulent Worden, Opleidingsniveau Personeelsconsulent, Scholing Personeelsconsulent, Studie Personeelsconsulent, Bijscholing Personeelsconsulent, Omscholing Personeelsconsulent.

Organisaties waar een personeelsconsulent doorgaans werkzaam is

Een Personeelsconsulent kan bij allerlei soorten bedrijven aan de slag. Meestal gaat het om grote bedrijven uit allerlei sectoren. Het bedrijf wil winst maken en hoort dus bij de profit-sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Personeelsconsulent, Personeelsconsulent Worden, Opleidingsniveau Personeelsconsulent, Scholing Personeelsconsulent, Studie Personeelsconsulent, Bijscholing Personeelsconsulent, Omscholing Personeelsconsulent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden personeelsconsulent

Een Personeelsconsulent verdient zo tussen de €2500,- en €3500,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van ervaring, leeftijd en taken.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld een werktelefoon, scholingsmogelijkheden en doorbetaalde vakantiedagen. Welke regelingen precies gelden, hangt af van het bedrijf waar de Personeelsconsulent werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Personeelsconsulent, Loon Personeelsconsulent, Wat verdien je als Personeelsconsulent, Salarisschaal Personeelsconsulent, Salarisindicatie Personeelsconsulent, Bonus Personeelsconsulent, CAO Personeelsconsulent, Brutoloon Personeelsconsulent, Nettoloon Personeelsconsulent, Vakantiedagen Personeelsconsulent, Pensioen Personeelsconsulent.

Competenties, skills & vaardigheden personeelsconsulent

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Ondersteunend
Mensen vonden ons op: Kennis Personeelsconsulent, Vaardigheden Personeelsconsulent, Attitude Personeelsconsulent, Kwalificaties Personeelsconsulent, Competentieprofiel Personeelsconsulent.

Boeken voor het beroep personeelsconsulent

Wil je meer weten over het beroep personeelsconsulent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je personeelsconsulent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken personeelsconsulent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Personeelsconsulent, Personeelsconsulent ebooks, boek Personeelsconsulent.

Persoonstypen personeelsconsulent

Persoonstypen die passen bij een Personeelsconsulent zijn Waarnemer en Bemiddelaar.

Een Personeelsconsulent is analytisch en onderzoekend. Op basis van zijn/haar waarnemingen stelt hij/zij een advies op (Waarnemer).

Ook is een Personeelsconsulent ondersteunend, helpend en ontvankelijk (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Personeelsconsulent, Karakter Personeelsconsulent.

Netwerk personeelsconsulent

De Personeelsconsulent is de schakel tussen het beleidsteam en medewerkers van een organisatie. Hij/Zij luistert naar wensen en klachten van het personeel en baseert mede hierop zijn/haar advies aan het beleidsteam.

Als er een conflict is over salarissen en dergelijke, kan het zijn dat de Personeelsconsulent contact heeft met vakbonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Personeelsconsulent, Medewerkers Personeelsconsulent.

Is het beroep personeelsconsulent iets voor jou?

Zou je graag personeelsconsulent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als personeelsconsulent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Personeelsconsulent, beroepskeuzetest Personeelsconsulent, beroep Personeelsconsulent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden personeelsconsulent

De arbeidsmarktperspectief voor een Personeelsconsulent is vrij goed. Het aantal vacatures voor deze functie is redelijk. Een goede verhouding tussen het beleidsteam en overige personeelsleden is van belang voor de sfeer en het succes van een organisatie, dus een Personeelsconsulent als schakel is vaak heel belangrijk.

Aangezien een Personeelsconsulent al een hoge functie heeft, is doorgroeien niet altijd mogelijk. Wel kan hij/zij aanvullende cursussen volgen en zich zo specialiseren in een bepaalde richting. Ook kan hij/zij bij goed functioneren meer verantwoordelijkheden krijgen. Uiteindelijk kan de Personeelsconsulent ook Manager of zelfs Directeur worden, maar dit is lang niet altijd het geval.

Arbeidsmarktperspectief score personeelsconsulent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep personeelsconsulent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Personeelsconsulent, Promotie mogelijkheden Personeelsconsulent, Carriere Personeelsconsulent.

Solliciteren op de functie personeelsconsulent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als personeelsconsulent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor personeelsconsulent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als personeelsconsulent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Personeelsconsulent, CV Personeelsconsulent, sollicitatie Personeelsconsulent.

Interviews met personeelsconsulent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen personeelsconsulent

Vacatures personeelsconsulent

Op zoek naar een nieuwe baan als Personeelsconsulent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Personeelsconsulent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Personeelsconsulent adviseert en ondersteunt de directie van een bedrijf of de managers in de keuzes op gebied van personeel en organisatie. De Personeelsconsulent denkt mee over de visie van de organisatie. Maar ook medewerkers uit het bedrijf kunnen bij de personeelsconsulent terecht voor advies.

Beoordeling Personeelsconsulent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Personeelsconsulent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Personeelsconsulent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep