U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Pianotechnicus

Pianotechnicus worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een pianotechnicus? Lees de functieomschrijving.

Een Pianotechnicus onderhoudt piano’s en vleugels en voert kleine reparaties uit. Een voorbeeld hiervan is het vervangen van snaren, of het soepel laten lopen van toetsen of pedalen. Door slijtage van het hout, vilt en leer in de piano, moet de Pianotechnicus soms ook onderhoud plegen aan de mechaniek van de piano. Hierbij kan hij gebruik maken van schuur- of smeermiddelen. De werkzaamheden van een Pianotechnicus bestaan voor een groot deel uit het stemmen van piano’s en vleugels. Met speciaal gereedschap draait hij de stempennen strakker of losser. Dit doet hij volgens een systeem, waarin de volgorde van het stemmen in vastgelegd. Vaak gebruikt de Pianotechnicus een stemvork, om de precieze toonhoogte vast te stellen. Een Pianotechnicus zorgt er ook voor dat de piano schoon en stofvrij is van binnen.

Een Pianotechnicus werkt zelfstandig of in een pianotechnisch bedrijf. Hij bezoekt klanten thuis om hun piano’s en vleugels te onderhouden en te stemmen, geeft adviezen, stelt offertes op en handelt zijn eigen administratie af.

Mensen vonden ons op: Job Pianotechnicus, Baan Pianotechnicus, Pianotechnicus Worden, Functie-eisen Pianotechnicus, Verantwoordelijkheden Pianotechnicus, Functieprofiel Pianotechnicus, Wat doet een Pianotechnicus, Werken als Pianotechnicus.

Pianotechnicus worden: Opleiding tot pianotechnicus

De MBO opleiding Pianotechnicus leidt op tot Pianotechnicus.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Pianotechnicus, Pianotechnicus Worden, Opleidingsniveau Pianotechnicus, Scholing Pianotechnicus, Studie Pianotechnicus, Bijscholing Pianotechnicus, Omscholing Pianotechnicus.

Organisaties waar een pianotechnicus doorgaans werkzaam is

Pianotechnici zijn meestal zelfstandig ondernemer of werken bij een pianotechnisch bedrijf. Klanten van Pianotechnici of pianotechnische bedrijven zijn particulieren, muziekscholen, conservatoria en theaters.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Pianotechnicus, Pianotechnicus Worden, Opleidingsniveau Pianotechnicus, Scholing Pianotechnicus, Studie Pianotechnicus, Bijscholing Pianotechnicus, Omscholing Pianotechnicus.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden pianotechnicus

Een beginnend Pianotechnicus verdient ongeveer €1300 per maand. Met meer ervaring kan dit oplopen tot €2000. Een zelfstandig Pianotechnicus met een succesvolle onderneming kan meer verdienen.

De arbeidsvoorwaarden van een Pianotechnicus zijn vastgelegde in de CAO voor personeel werkzaam in de detailhandel in muziekinstrumenten en bladmuziek, pianostemmers en pianotechnici. Hierin zijn onder andere toeslagen, zoals ervaringstoeslag, prestatietoeslag en stemvaardigheidstoeslag vastgelegd. Een Pianotechnicus ontvangt onder andere een overwerkvergoeding en avond- en weekendtoeslagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Pianotechnicus, Loon Pianotechnicus, Wat verdien je als Pianotechnicus, Salarisschaal Pianotechnicus, Salarisindicatie Pianotechnicus, Bonus Pianotechnicus, CAO Pianotechnicus, Brutoloon Pianotechnicus, Nettoloon Pianotechnicus, Vakantiedagen Pianotechnicus, Pensioen Pianotechnicus.

Competenties, skills & vaardigheden pianotechnicus

 • Klantgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Omgaan met details
 • Financieel bewustzijn
 • Luisteren
 • Muzikaliteit
Mensen vonden ons op: Kennis Pianotechnicus, Vaardigheden Pianotechnicus, Attitude Pianotechnicus, Kwalificaties Pianotechnicus, Competentieprofiel Pianotechnicus.

Boeken voor het beroep pianotechnicus

Wil je meer weten over het beroep pianotechnicus? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je pianotechnicus bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken pianotechnicus te komen.

The Hand of the Pianist | Marie Unschuld Von Melasfeld

A Systematic Method for the Attainment of a Sure, Brilliant Piano-Technic in the Modern Style According to the Principles of Professor Th. Leschetitzky - Engels | Paperback | 9780342355266 | 110 pagina's

This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it. This work was reproduced from the original artifact, and remains as true to the original work as possible. Therefore, y...

The Hand of the Pianist | Marie Unschuld Von Melasfeld

A Systematic Method for the Attainment of a Sure, Brilliant Piano-Technic in the Modern Style According to the Principles of Professor Th. Leschetitzky - Engels | Hardcover | 9780342355273 | 110 pagina's

This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it. This work was reproduced from the original artifact, and remains as true to the original work as possible. Therefore, y...

Natural Piano-Technic | Rudolf M. 1873-1945 Breithaupt

Preliminary to Intermediate Grade; Volume 2 - Engels | Hardcover | 9780353071162 | 100 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Pianotechnicus, Pianotechnicus ebooks, boek Pianotechnicus.

Persoonstypen pianotechnicus

Een Pianotechnicus werkt gedisciplineerd en is integer. Hij werkt nauwkeurig, is veeleisend en gaat door tot alles perfect is (Perfectionist). Ook kan een Pianotechnicus goede inschattingen maken, van kosten of reparaties. Hij is onderzoekend en luistert goed naar de vragen en wensen van de klant (Waanermer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Pianotechnicus, Karakter Pianotechnicus.

Netwerk pianotechnicus

Een Pianotechnicus werkt voornamelijk zelfstandig. Soms schakelt hij hulp in van gespecialiseerde of meer ervaren Pianotechnici, of verwijst hij klanten door naar collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Pianotechnicus, Medewerkers Pianotechnicus.

Is het beroep pianotechnicus iets voor jou?

Zou je graag pianotechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als pianotechnicus bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Pianotechnicus, beroepskeuzetest Pianotechnicus, beroep Pianotechnicus kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden pianotechnicus

Er zijn vrij weinig vacatures voor Pianotechnicus. Het aantal opleidingsplaatsen is aangepast aan de arbeidsmarkt, waardoor opgeleide Pianotechnici wel een baan kunnen vinden. De meeste Pianotechnici zijn ook ondernemer. Beginnende Pianotechnici kunnen met meer ervaring ook een eigen onderneming beginnen.

Arbeidsmarktperspectief score pianotechnicus

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep pianotechnicus. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Pianotechnicus, Promotie mogelijkheden Pianotechnicus, Carriere Pianotechnicus.

Solliciteren op de functie pianotechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als pianotechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor pianotechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als pianotechnicus. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Pianotechnicus, CV Pianotechnicus, sollicitatie Pianotechnicus.

Interviews met pianotechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen pianotechnicus

Vacatures pianotechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Pianotechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pianotechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Pianotechnicus onderhoudt piano’s en vleugels en voert kleine reparaties uit. Een voorbeeld hiervan is het vervangen van snaren, of het soepel laten lopen van toetsen of pedalen. Door slijtage van het hout, vilt en leer in de piano, moet de Pianotechnicus soms ook onderhoud plegen aan de mechaniek van de piano.

Beoordeling Pianotechnicus

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Pianotechnicus' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Pianotechnicus

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep