U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Pijpfitter

Pijpfitter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een pijpfitter? Lees de functieomschrijving.

Een pijpfitter installeert en onderhoudt diverse soorten pijpen en pijpsystemen. Deze verschillende soorten pijpen kunnen o.a. bestaan uit pneumatische en hydraulische uitrustingen die gebruikt kunnen worden voor verwarming, verkoeling, stoom, besproeiing en vele andere soorten industriële processen. Een pijpfitter krijgt een opdracht binnen voor de fabricage van bepaalde pijpen of een bepaald pijpsysteem. De pijpfitter verzameld of maakt vervolgens de benodigde materialen door de pijpen op de juiste maat te snijden.

Vervolgens installeert de pijpfitter het materiaal door de pijpen aan elkaar vast te lassen of solderen. Naast het installeren van de pijpen kan de pijpfitter vaak ook nog verantwoordelijk zijn voor het maken van een draagconstructie die de pijpen vasthoudt. Dan bestaan de werkzaamheden van de pijpfitter vaak ook nog uit boren, verzekeren en schroeven etc. Naast het installeren van de pijpen kan een pijpfitter ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de pijpsystemen. Dan is het de taak van de pijpfitter om de systemen te controleren op mankementen en bij schade (bijvoorbeeld lekkage) de pijpen te repareren. Een pijpfitter is doorgaands in dienst van een metaalconstructie- of assembleerbedrijf. 

Mensen vonden ons op: Job Pijpfitter, Baan Pijpfitter, Pijpfitter Worden, Functie-eisen Pijpfitter, Verantwoordelijkheden Pijpfitter, Functieprofiel Pijpfitter, Wat doet een Pijpfitter, Werken als Pijpfitter.

Pijpfitter worden: Opleiding tot pijpfitter

Een pijpfitter is doorgaands op MBO niveau opgeleidt met een (metaal)technische studie. Een opleiding zoals bijvoorbeeld MBO Metaal & Werktuigbouw is een geschikte vooropleiding voor een pijpfitter. Er zijn ook specifieke opleidingen die opleiden tot pijfitter zoals VMBO Pijpfitter. Een veelgevraagd certificaat voor een pijpfitter is het certificaat flensmonteur. Een kandidaat pijpfitter heeft meer kans op een baan als pijpfitter als dit certificaat behaald is. Sommige firma’s leiden intern mensen op tot pijpfitter in deze gevallen is vaak geen specifieke opleiding vereist. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Pijpfitter, Pijpfitter Worden, Opleidingsniveau Pijpfitter, Scholing Pijpfitter, Studie Pijpfitter, Bijscholing Pijpfitter, Omscholing Pijpfitter.

Organisaties waar een pijpfitter doorgaans werkzaam is

Een pijpfitter kan als zelfstandige werken of in dienst zijn van een metaalconstructie-, of assembleerbedrijf. Al deze voorbeelden zijn profit organisaties. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Pijpfitter, Pijpfitter Worden, Opleidingsniveau Pijpfitter, Scholing Pijpfitter, Studie Pijpfitter, Bijscholing Pijpfitter, Omscholing Pijpfitter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden pijpfitter

Een pijpfitter zal doorgaans tussen de 1.000 en 3.000 euro per maand verdienen. Dit is afhankelijk van de ervaring en het type werkzaamheden van de pijpfitter. Als een pijpfitter zich veel bezighoudt met het ontwerp van de pijpsystemen dan verdient deze in de meeste gevallen een hoger salaris

 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Pijpfitter, Loon Pijpfitter, Wat verdien je als Pijpfitter, Salarisschaal Pijpfitter, Salarisindicatie Pijpfitter, Bonus Pijpfitter, CAO Pijpfitter, Brutoloon Pijpfitter, Nettoloon Pijpfitter, Vakantiedagen Pijpfitter, Pensioen Pijpfitter.

Competenties, skills & vaardigheden pijpfitter

 • Analytisch
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Pijpfitter, Vaardigheden Pijpfitter, Attitude Pijpfitter, Kwalificaties Pijpfitter, Competentieprofiel Pijpfitter.

Boeken voor het beroep pijpfitter

Wil je meer weten over het beroep pijpfitter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je pijpfitter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken pijpfitter te komen.

The Ultimate of Offsets Made Easy for Pipefitters & Welders | Rick Eisenbarth

Engels | Paperback | 9781514256138 | 110 pagina's

This book was created to ease the mind and to simplify the use of offsets and angles to where the beginner as well as the novice pipefitter and welder will understand how easy it is to layout and understand how to calculate offsets and angles. This book w...

Mathematics for Plumbers and Pipefitters | Lee Smith

Engels | Druk: 8th edition | Paperback | 9781111642600 | 288 pagina's

Now in its 8th edition, MATHEMATICS FOR PLUMBERS AND PIPEFITTERS delivers the essential math skills necessary in the plumbing and pipefitting professions. Starting with a thorough math review to ensure a solid foundation, the book progresses into specific...

Audel Pipefitter's And Welder's Pocket Manual | Charles N. Mcconnell

All New Second Edition - Engels | Druk: All New 2nd Edition | Paperback | 9780764542053 | 336 pagina's

This little book is big on answers Whether you're an apprentice in the piping trades or a seasoned tradesperson, you'll find this completely revised and updated guide has answers to the questions you'll encounter on the job. Get current, concise facts on ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Pijpfitter, Pijpfitter ebooks, boek Pijpfitter.

Persoonstypen pijpfitter

Een pijpfitter moet nauwkeurig en exact te werk gaan. Een tiende mm kan al het verschil zijn tussen het succes of de mislukking van een klus. Precisie is dus van  groot belang. Daarom past het persoonstype de perfectionist bij het beroep. Verder moet een pijpfitter beschikken over enige analytische kwaliteiten. Dit betekend dat een pijpfitter een goed (technisch) inzicht moet hebben om zo de pijpsystemen aan te kunnen leggen. De waarnemer is dan ook een persoonstype wat past bij de pijpfitter.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Pijpfitter, Karakter Pijpfitter.

Netwerk pijpfitter

Een pijpfitter werkt doorgaands alleen of samen met collega pijpfitters. Een pijpfitter krijgt zijn opdrachten doorgaands (via zijn leidinggevende) van een aannemer of ploegbaas. Een pijpfitter heeft doorgaands veel extern contact omdat er veel op locatie gewerkt wordt.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Pijpfitter, Medewerkers Pijpfitter.

Is het beroep pijpfitter iets voor jou?

Zou je graag pijpfitter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als pijpfitter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Pijpfitter, beroepskeuzetest Pijpfitter, beroep Pijpfitter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden pijpfitter

Het arbeidsperspectief is goed te noemen voor een pijpfitter. Er zijn veel vacatures te vinden en het werk zal niet snel verdwijnen. Pijpen en pijpsystemen komen in elke industrie immers voor. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands echter niet voor een pijpfitter.

 

Arbeidsmarktperspectief score pijpfitter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep pijpfitter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Pijpfitter, Promotie mogelijkheden Pijpfitter, Carriere Pijpfitter.

Solliciteren op de functie pijpfitter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als pijpfitter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor pijpfitter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als pijpfitter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Pijpfitter, CV Pijpfitter, sollicitatie Pijpfitter.

Interviews met pijpfitter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen pijpfitter

Vacatures pijpfitter

Op zoek naar een nieuwe baan als Pijpfitter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pijpfitter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een pijpfitter installeert en onderhoudt diverse soorten pijpen en pijpsystemen. Deze verschillende soorten pijpen kunnen o.a. bestaan uit pneumatische en hydraulische uitrustingen die gebruikt kunnen worden voor verwarming, verkoeling, stoom, besproeiing en vele andere soorten industriële processen.

Beoordeling Pijpfitter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Pijpfitter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Pijpfitter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik ben op zoek naar een pijpfitter uit de achterhoek voor een klus in de keuken.

er moet een combisteamer worden aangesloten op gas en water en de afvoer ervan.

 

we wonen in de achterhoek het is voor ons bedrijf

er is haast bij.

 

met vriendelijke groet Helma Jongerius

Door: Helma Jongerius

Hallo Helma,dit is een beroepengids en een hele goede vind ik en dus geensite om mensen in te huren.Ik weet zeker dat in de achterhoek genoeg pijpfitters te vinden zijn.Maar als ik in jouw schoenen stond schakelde ik een verwarmings bedrijf of een goede loodgieter in.Sucses

Door: Jan

Bij boeken voor pijpenbewerker werk link niet bij doorwijzing.

Door: J.vdschaft@ziggo.nl

Reageer op dit beroep