U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Plaatwerker

Plaatwerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een plaatwerker? Lees de functieomschrijving.

Een plaatwerker is een metaalbewerker die met plaatmetaal werkt. Plaatmetaal zijn lichte metalenplaten die voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Het is aan de plaatwerker om het plaatmetaal o.a. te meten, te snijden en te assembleren. Als het om grote hoeveelheden (zwaar) plaatmetaal gaat kan er ook gebruik gemaakt worden van machines. De plaatwerker is dan verantwoordelijk voor het invoeren van de juiste specificaties en de verdere besturing van de machine.   

Een reguliere metaalbewerker heeft veel algemene kennis van verschillende soorten metaalbewerkingen. Een plaatwerker is daarentegen gespecialiseerd in plaatmetaal. Omdat er veel met zware materialen gewerkt wordt, kan het werk van een plaatwerker lichamelijk zwaar zijn. Een plaatwerker is doorgaans in dienst bij een metaalconstructie- of assembleer bedrijf.

 

Mensen vonden ons op: Job Plaatwerker, Baan Plaatwerker, Plaatwerker Worden, Functie-eisen Plaatwerker, Verantwoordelijkheden Plaatwerker, Functieprofiel Plaatwerker, Wat doet een Plaatwerker, Werken als Plaatwerker.

Plaatwerker worden: Opleiding tot plaatwerker

Een plaatwerker is doorgaands MBO opgeleidt in de een metaal(technische) richting. Hierbij valt te denken aan opleidingen zoals: MBO werktuigbouwkunde, MBO metaal en techniek en MBO metaalbewerker

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Plaatwerker, Plaatwerker Worden, Opleidingsniveau Plaatwerker, Scholing Plaatwerker, Studie Plaatwerker, Bijscholing Plaatwerker, Omscholing Plaatwerker.

Organisaties waar een plaatwerker doorgaans werkzaam is

Een plaatwerker is doorgaands in dienst van een metaalconstructie- of assembleerbedrijf. Dit zijn profit organisaties. Een plaatwerker kan ook als zelfstandige werken.

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Plaatwerker, Plaatwerker Worden, Opleidingsniveau Plaatwerker, Scholing Plaatwerker, Studie Plaatwerker, Bijscholing Plaatwerker, Omscholing Plaatwerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden plaatwerker

Een plaatwerker verdient doorgaands hetzelfde salaris als een reguliere metaalbewerker en dit ligt tussen de circa 1650 en 2500 euro bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van de leeftijd en de ervaring van de plaatwerker.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Plaatwerker, Loon Plaatwerker, Wat verdien je als Plaatwerker, Salarisschaal Plaatwerker, Salarisindicatie Plaatwerker, Bonus Plaatwerker, CAO Plaatwerker, Brutoloon Plaatwerker, Nettoloon Plaatwerker, Vakantiedagen Plaatwerker, Pensioen Plaatwerker.

Competenties, skills & vaardigheden plaatwerker

 • Energie
 • Samenwerken
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Plaatwerker, Vaardigheden Plaatwerker, Attitude Plaatwerker, Kwalificaties Plaatwerker, Competentieprofiel Plaatwerker.

Boeken voor het beroep plaatwerker

Wil je meer weten over het beroep plaatwerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je plaatwerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken plaatwerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Plaatwerker, Plaatwerker ebooks, boek Plaatwerker.

Persoonstypen plaatwerker

Werken met plaatmetaal is net zoals werken met andere soorten metaal een precisieklus. Een mm verschil kan grote gevolgen hebben. Een plaatwerker moet daarom goed kunnen meten en precies en nauwkeurig te werk gaan. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de perfectionist. Een ander belangrijke eigenschap die een plaatwerker moet hebben is een goed inzicht. Bij de werkzaamheden moeten vaak tekeningen gelezen worden en nauwkeurige metingen verricht worden. Inzichtelijk vermogen mag dan ook niet ontbreken bij de plaatwerker. Dit hoort bij het persoonstype de waarnemer.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Plaatwerker, Karakter Plaatwerker.

Netwerk plaatwerker

Een plaatwerker werkt doorgaands samen met collega plaatwerkers of met andere metaalbewerkers. De directe leidinggevende is meestal de ploegbaas

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Plaatwerker, Medewerkers Plaatwerker.

Is het beroep plaatwerker iets voor jou?

Zou je graag plaatwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als plaatwerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Plaatwerker, beroepskeuzetest Plaatwerker, beroep Plaatwerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden plaatwerker

Het algemene arbeidsperspectief van een plaatwerker is redelijk tot goed te noemen. Er zijn veel vacatures te vinden waarin wordt gezocht naar een plaatwerker. Een plaatwerker worden is dan ook niet erg moeilijk. Daardoor zijn er echter weinig directe doorgroeimogelijkheden voor een plaatwerker.

 

Arbeidsmarktperspectief score plaatwerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep plaatwerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Plaatwerker, Promotie mogelijkheden Plaatwerker, Carriere Plaatwerker.

Solliciteren op de functie plaatwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als plaatwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor plaatwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als plaatwerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Plaatwerker, CV Plaatwerker, sollicitatie Plaatwerker.

Interviews met plaatwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen plaatwerker

Vacatures plaatwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Plaatwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Plaatwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een plaatwerker is een metaalbewerker die met plaatmetaal werkt. Plaatmetaal zijn lichte metalenplaten die voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Het is aan de plaatwerker om het plaatmetaal o.a.

Beoordeling Plaatwerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Plaatwerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Plaatwerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Is 2000€ bruto per maand ? Dit is toch niet realistisch

Door: De Quint Wim

Reageer op dit beroep