U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Planner

Planner worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een planner? Lees de functieomschrijving.

Een planner maakt en beheert de dag- en personeelsplanningen binnen een organisatie. De werkzaamheden van een planner kunnen bestaan uit het indelen van de medewerkers, het bijhouden van de vakantie uren en de vrije dagen maar ook het afhandelen van de klachten van de medewerkers over de planning is vaak een taak voor de planner. In veel organisaties waar met grote ploegen werknemers wordt gewerkt zijn planners werkzaam. Hierbij valt te denken aan de bouw, grote machinefabrieken en transportbedrijven. De planner is verantwoordelijk voor de indeling van de medewerkers op de werkvloer en moet er naar streven om te allen tijde een optimale bezitting te krijgen. Het werk van een planner bestaat dan dus ook veel uit puzzelen om de bezetting zo goed mogelijk rond te krijgen.

Naast deze interne werkzaamheden kan een planner ook met externe partijen contact hebben. Als een planner bij een vervoersbedrijf bijvoorbeeld de routes moet vastleggen, heeft de planner contact met de klanten van het bedrijf en is het de taak van de planner de opdrachten in het systeem te zetten. Een planner moet goed het overzicht kunnen bewaren en structureel te werk kunnen gaan.

Mensen vonden ons op: Job Planner, Baan Planner, Planner Worden, Functie-eisen Planner, Verantwoordelijkheden Planner, Functieprofiel Planner, Wat doet een Planner, Werken als Planner.

Planner worden: Opleiding tot planner

Een planner is meestal MBO opgeleid. De specifieke opleiding van de planner is afhankelijk van de branche waarin deze werkzaam is. Doorgaans komen planners voor in de meer technische branches. Veel planners hebben dan ook een technische MBO opleiding voltooid. Specifieke opleidingen voor planner zijn er ook. Zo is er de opleiding MBO Planner en Logistiek. Een algemene opleiding die aan veel MBO scholen wordt gegeven. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Planner, Planner Worden, Opleidingsniveau Planner, Scholing Planner, Studie Planner, Bijscholing Planner, Omscholing Planner.

Organisaties waar een planner doorgaans werkzaam is

Een planner is werkzaam bij een organisatie waar veel verschillende medewerkers werken. Vaak zijn dit technische bedrijven zoals machinefabrieken, constructieplaatsen of in de bouw. Bij transportbedrijven werken meestal ook veel planners. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Planner, Planner Worden, Opleidingsniveau Planner, Scholing Planner, Studie Planner, Bijscholing Planner, Omscholing Planner.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden planner

Het salaris van een planner is afhankelijk van de branche, de ervaring en de specifieke werkzaamheden van de planner. Gemiddeld zal een planner tussen de 1500 en 2000 euro per maand verdienen. 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Planner, Loon Planner, Wat verdien je als Planner, Salarisschaal Planner, Salarisindicatie Planner, Bonus Planner, CAO Planner, Brutoloon Planner, Nettoloon Planner, Vakantiedagen Planner, Pensioen Planner.

Competenties, skills & vaardigheden planner

 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Delegeren
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Planner, Vaardigheden Planner, Attitude Planner, Kwalificaties Planner, Competentieprofiel Planner.

Boeken voor het beroep planner

Wil je meer weten over het beroep planner? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je planner bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken planner te komen.

De schooldag planner | Marloes Lubberding

grip op je werkdag in één oogopslag - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789082350548 | 100 pagina's

De Schooldagplanner, grip op je werkdag in één oogopslag. De Schooldagplanner, grip op je werkdag in een oogopslag. Deze vrolijke planner is perfect om meer orde en structuur te creeren in je niet-lesgebonden taken. Het blok heeft gangbare categorieen als...

The High Performance Planner | Brendon Burchard

Engels | Paperback | 9781401957230 | 192 pagina's

The High Performance Planner, created and field-tested by Brendon Burchard, the world's leading high performance coach, is a 2-in-1 planner and journal based on the largest study of how high performers increase productivity and create the positive mindset...

Lonely Planet's Where to Go When | Lonely Planet

The Ultimate Trip Planner for Every Month of the Year - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781786571939 | 320 pagina's

The ultimate trip-planner for every month of the year, using a combination of infographics and insights from Lonely Planet's expert authors Where To Go When, the ultimate trip planner for every month of the year, is a beautifully illustrated book that is ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Planner, Planner ebooks, boek Planner.

Persoonstypen planner

Het belangrijkste is dat een planner goed overzicht kan bewaren. Een planner moet dus gecoördineerd en structureel te werk gaan. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de succesvolle werker. Daarnaast heeft de planner een ondersteunende rol. Het is de taak van de planner om zo goed en accuraat mogelijk de bezetting op de werkvloer te regelen. Een planner kan dan ook met medewerkers te maken krijgen die het niet eens zijn met hun planning.  Met deze kritiek moet een planner dan ook om kunnen gaan. Een planner moet dus enigszins kunnen bemiddelen. Een eigenschap die past bij de bemiddelaar.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Planner, Karakter Planner.

Netwerk planner

Een planner heeft veel contact met verschillende medewerkers en afdelingen. Een planner is in de meeste gevallen, afhankelijk van de grote van de organisatie, werkzaam in een team van planners die wordt geleid door een hoofd planning. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Planner, Medewerkers Planner.

Is het beroep planner iets voor jou?

Zou je graag planner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als planner bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Planner, beroepskeuzetest Planner, beroep Planner kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden planner

Het arbeidsperspectief van een planner is goed te noemen. Veel organisaties maken gebruik van planners voor de werkzaamheden en het personeel. Er zijn dan ook veel vacatures te vinden waarin men zoekt naar een planner. Bij goed functioneren kan een planner doorgroeien naar hoofd planning. 

 

Arbeidsmarktperspectief score planner

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep planner. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Planner, Promotie mogelijkheden Planner, Carriere Planner.

Solliciteren op de functie planner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als planner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor planner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als planner. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Planner, CV Planner, sollicitatie Planner.

Interviews met planner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen planner

Vacatures planner

Op zoek naar een nieuwe baan als Planner? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Planner. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een planner maakt en beheert de dag- en personeelsplanningen binnen een organisatie. De werkzaamheden van een planner kunnen bestaan uit het indelen van de medewerkers, het bijhouden van de vakantie uren en de vrije dagen maar ook het afhandelen van de klachten van de medewerkers over de planning is vaak een taak voor de planner. In veel organisaties waar met grote ploegen werknemers wordt gewerkt zijn planners werkzaam.

Beoordeling Planner

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Planner' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Planner

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep