U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Plantenteeltdeskundige

Plantenteeltdeskundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een plantenteeltdeskundige? Lees de functieomschrijving.

 

Een Plantenteeltdeskundige is iemand die zich bezighoudt met optimale en duurzame manieren om planten te telen en bestand te maken tegen ziektes.

De Plantenteeltdeskundige kijkt met een wetenschappelijk oog naar bestaande processen in de plantenteelt, insectenbestrijding enzovoort. De Plantenteeltdeskundige probeert deze processen vervolgens te verbeteren. Hij brengt de problemen of verbeterpunten in kaart en bedenkt zo duurzamere en efficiëntere manieren om planten te telen of te beschermen tegen ongedierte en ziektes. De Plantenteeltdeskundige houdt hierbij rekening met ecologische en economische factoren. Hij heeft bijvoorbeeld kennis van de effecten van plantenstoffen op mens en dier.

Een Plantenteeltdeskundige probeert antwoord te vinden op vragen als: Hoe zorgen we er in de toekomst voor dat we de wereldbevolking kunnen blijven voeden? Welke nieuwe gewassen kunnen in ons land geïntroduceerd worden? Hoe kunnen we bepaalde voedingsmiddelen voedzamer maken?

Mensen vonden ons op: Job Plantenteeltdeskundige, Baan Plantenteeltdeskundige, Plantenteeltdeskundige Worden, Functie-eisen Plantenteeltdeskundige, Verantwoordelijkheden Plantenteeltdeskundige, Functieprofiel Plantenteeltdeskundige, Wat doet een Plantenteeltdeskundige, Werken als Plantenteeltdeskundige.

Plantenteeltdeskundige worden: Opleiding tot plantenteeltdeskundige

 

Om Plantenteeltdeskundige te worden, kan de WO-opleiding Plantenwetenschappen gedaan worden. De student leert bijvoorbeeld hoe planten functioneren, waar je ze voor kunt gebruiken en hoe je ze moet kweken. Ook bekijkt de student productiesystemen, veredelingsmethoden en manieren om ziektes te voorkomen.

De bachelor duurt drie jaar, de master twee jaar. Je kiest een specialisatie, zoals de tuinbouw, mensen en gezondheid, bestrijding van plantenziektes en biologische plantenteelt. Ook kun je economische vakken als marktkunde of voorlichtingskunde volgen.

Ook met de WO-opleiding Biologie kan iemand Plantenteeltdeskundige worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Plantenteeltdeskundige, Plantenteeltdeskundige Worden, Opleidingsniveau Plantenteeltdeskundige, Scholing Plantenteeltdeskundige, Studie Plantenteeltdeskundige, Bijscholing Plantenteeltdeskundige, Omscholing Plantenteeltdeskundige.

Organisaties waar een plantenteeltdeskundige doorgaans werkzaam is

 

Een Plantenteeltdeskundige kan bij veel verschillende organisaties aan de slag. Zo kan de Plantenteeltdeskundige onderzoek doen aan een universiteit of ander onderzoeksinstituut of is hij beleidsmedewerker bij de overheid. De Plantenteeltdeskundige  is in deze gevallen werkzaam in de non-profitsector. Een Plantenteeltdeskundige kan ook werkzaam zijn bij een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van bestrijdingsmiddelen of planten en bloemen.

De Plantenteeltdeskundige kan tevens in het buitenland werken of een eigen plantenbedrijf beginnen. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Plantenteeltdeskundige, Plantenteeltdeskundige Worden, Opleidingsniveau Plantenteeltdeskundige, Scholing Plantenteeltdeskundige, Studie Plantenteeltdeskundige, Bijscholing Plantenteeltdeskundige, Omscholing Plantenteeltdeskundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden plantenteeltdeskundige

 

Hoeveel een Plantenteeltdeskundige verdient, is niet bekend. Het bruto bedrag per maand zal ongeveer tussen de €2300,- en €4500,- liggen. Het precieze loon hangt natuurlijk af van de leeftijd, ervaring, werkgever en precieze taken van de Plantenteeltdeskundige.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever en het cao. Voorbeelden zijn doorbetaalde vakantiedagen, een pensioensregeling en een dertiende maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Plantenteeltdeskundige, Loon Plantenteeltdeskundige, Wat verdien je als Plantenteeltdeskundige, Salarisschaal Plantenteeltdeskundige, Salarisindicatie Plantenteeltdeskundige, Bonus Plantenteeltdeskundige, CAO Plantenteeltdeskundige, Brutoloon Plantenteeltdeskundige, Nettoloon Plantenteeltdeskundige, Vakantiedagen Plantenteeltdeskundige, Pensioen Plantenteeltdeskundige.

Competenties, skills & vaardigheden plantenteeltdeskundige

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Plantenteeltdeskundige, Vaardigheden Plantenteeltdeskundige, Attitude Plantenteeltdeskundige, Kwalificaties Plantenteeltdeskundige, Competentieprofiel Plantenteeltdeskundige.

Boeken voor het beroep plantenteeltdeskundige

Wil je meer weten over het beroep plantenteeltdeskundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je plantenteeltdeskundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken plantenteeltdeskundige te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Plantenteeltdeskundige, Plantenteeltdeskundige ebooks, boek Plantenteeltdeskundige.

Persoonstypen plantenteeltdeskundige

 

Persoonstypen die passen bij een Plantenteeltdeskundige zijn Waarnemer en Levensgenieter.

De Plantenteeltdeskundige moet een goed inzicht hebben in situaties. De Plantenteeltdeskundige weet bijvoorbeeld met welke problemen plantentelers kampen en kent de invloed van bestrijdingsmiddelen op het milieu. De Plantenteeltdeskundige kan uitstekend analyseren en op basis van goed onderzoek oplossingen bedenken (Waarnemer).

Tevens is een Plantenteeltdeskundige vaak een levensgenieter. De Plantenteeltdeskundige houdt erg van de natuur en het milieu. Hij heeft innovatieve ideeën (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Plantenteeltdeskundige, Karakter Plantenteeltdeskundige.

Netwerk plantenteeltdeskundige

 

Het netwerk van een Plantenteeltdeskundige hangt af van het bedrijf waar hij werkt en zijn precieze taken. Vaak komt een Plantenteeltdeskundige veel in contact met Plantentelers, Plantenveredelaars en fabrikanten van bestrijdingsmiddelen. De Plantenteeltdeskundige gaat met hen in gesprek over bestrijdingstechnieken en teeltmethoden. Aan de hand van problemen bedenkt de Plantenteeltdeskundige oplossingen en legt deze voor aan bijvoorbeeld de Plantentelers, Plantenveredelaars en fabrikanten van bestrijdingsmiddelen.

Ook komt de Plantenteeltdeskundige in contact met collega’s en een Leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Plantenteeltdeskundige, Medewerkers Plantenteeltdeskundige.

Is het beroep plantenteeltdeskundige iets voor jou?

Zou je graag plantenteeltdeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als plantenteeltdeskundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Plantenteeltdeskundige, beroepskeuzetest Plantenteeltdeskundige, beroep Plantenteeltdeskundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden plantenteeltdeskundige

 

Het arbeidsmarktperspectief van een Plantenteeltdeskundige is over het algemeen goed. Veel afgestudeerden hebben meteen een baan.

Bij goed functioneren en voldoende ervaring kan een Plantenteeltdeskundige doorgroeien, bijvoorbeeld naar leidinggevende. Ook kan de Plantenteeltdeskundige bijvoorbeeld les gaan geven. 

Arbeidsmarktperspectief score plantenteeltdeskundige

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep plantenteeltdeskundige. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Plantenteeltdeskundige, Promotie mogelijkheden Plantenteeltdeskundige, Carriere Plantenteeltdeskundige.

Solliciteren op de functie plantenteeltdeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als plantenteeltdeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor plantenteeltdeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als plantenteeltdeskundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Plantenteeltdeskundige, CV Plantenteeltdeskundige, sollicitatie Plantenteeltdeskundige.

Interviews met plantenteeltdeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen plantenteeltdeskundige

Vacatures plantenteeltdeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Plantenteeltdeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Plantenteeltdeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Plantenteeltdeskundige is iemand die zich bezighoudt met optimale en duurzame manieren om planten te telen en bestand te maken tegen ziektes. De Plantenteeltdeskundige kijkt met een wetenschappelijk oog naar bestaande processen in de plantenteelt, insectenbestrijding enzovoort. De Plantenteeltdeskundige probeert deze processen vervolgens te verbeteren.

Beoordeling Plantenteeltdeskundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Plantenteeltdeskundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Plantenteeltdeskundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep